Uklanjanje kapilara sa lica

0

Uklanjanje kapilara sa lica

Osobe čija koža ima umanjenu rastegljivost, elastičnost kapilarnih zidova, podložna je nastanku kuperoze. Kuperoza je promena na koži u vidu crvenila koje je ispraćeno proširenim kapilarima. Oni u neretkom broju slučajeva pucaju. Osobe koje imaju masniju kožu nisu toliko podložne nastanku ove promene usled dodatne izolacije koju sama koža proizvodi – sebuma. Kako bi se postigli najbolji mogući rezultati - potpuno uklanjanje znakova kuperoze, potrebno je više od jednog, ili dva tretmana.
U zavisnosti od njenog stepena razvitka, rešavanje kuperoze može trajati duže vreme. Pacijenti se izlažu radiotalasnom uklanjanju, koje se sprovodi u različitim vremenskim intervalima. U nekim slučajevima terapija se može odvijati i više od 2, 3 meseca. Između svakog tretmana se mora praviti pauza.
Pored radiotalasa u uklanjnju kuperoze koristi se i laser. Tokom tretmana kapilar se zatvara što dovodi do toga da se ostali, sitniji kapilari, polako povlače. Ovaj zahvat se može ponoviti nakon dva meseca.
Do nastanka kuperoze najčešće dovodi kombinacija genetskih i spoljnih faktora. Spoljni faktori koji pomažu njenom nastanku su izloženost suncu, kombinacija alkohola i cigareta, izloženost stresu, povišen krvni pritisak itd.

Rešite se znakova kuperoze u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma. Naš stručni tim će vam omogućiti da se sa ovom pojavom izborite na najsavremeniji i najbolji način.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017510
Website: www.beoderma.com