Uklanjanje hemangioma radio talasima

0

Uklanjanje hemangioma radio talasima

Hemangiomi su benigne promene koje nastaju na koži. Obično se javljaju kod dece. Međutim, njihovo stanište nije samo na koži. Mogu se javiti i na određenim unutrašnjim organima kao što je jetra, bubrezi, mozak. Ukoliko nastanu na koži, pacijentima se preporučuje da u svakom slučaju prekontrolišu da nije došlo i do pojave na organima. Hemangiomi nastaju kao posledica umnožavanja endotelnih stanica koje oblažu krvne sudove. Javljaju se u vidu crvene izrasline koja je blago izdignuta iznad nivoa kože. Njen nastanak karakteriše više faza. U prvoj se razvija, u drugoj stagnira, a u trećoj u velikom broju slučajeva dolazi do spontane regresije.

Hemangiom je najčešća vrsta benignog tumora kod dece. Ukoliko ne dođe do spontane regresije – donosno povlačenja, u tom slučaju se mora ukloniti. Obično se uklanja prepisivanjem i upotrebom određenih medikamenata, laserskim tretmanom ili hirurškom ekscizijom. Radio talasi nisu vrsta tehnike kojom se ova promena može otkloniti. Radio talasi se koriste u slučaju promena na koži čija baza ne prelazi 1 cm. U slučaju da je hemangiom malih dimenzija on se ne otklanja, već se njegov dalji razvoj prati. Ukoliko je velikih dimenzija, u tom slučaju se koristi jedna od gore napomenutih tehnika kako bi se uklonio.

U okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma naići ćete na jedne od najboljih stručnjaka iz ove oblasti na našim prostorima. Oni vam svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći u rešavanju bilo kog dermatovenerološkog problema.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 22.08.2020.
# ID Oglasa: 017632
Website: www.beoderma.com