Uklanjanje benignih i malignih tumora kože

0

Uklanjanje benignih i malignih tumora kože

Osnovni razlog uklanjanja tumora kože je zdravstveni, odmah zatim i estetski. U svakom slučaju bitno je znati šta su benigni, a šta maligni tumori.

U benigne spadaju mladeži koji predstavljaju dobroćudne pigmentacije na koži. Svaki čovek ima između 15-30 mladeža od kojih je neke dobio na rodjenju dok je druge stekao tokom života. Ovakve tipove promena nije potrebno uklanjati osim ukoliko se ne nalaze na izvesnim mestima koja su pod konstantnom iritacijom od odeće ili nakita. Papilom je još jedna vrsta benignog tumora koja je virusnog porekla, najčešće se nalazi na vratu ili nadlaktici i u većini slučajeva se uklanja iz estetskih razloga. Lipom je takođe benigna promena koja nastaje u obliku masnog tkiva. U benigne tumore takođe spadajui dermatofibrom, keratoza i aterom.

U maligne promene na koži spadaju bazocelularni karcinom kože, planocelularni karcinom kože, maligni melanom.Ovakve vrste tumora karakteriše nepravilnost oblika, boje, kao i postepeni rast. Ukoliko primetite ovakvu vrstu promena, neophodno je otići kod doktora specijaliste u cilju utvrđivanja njihove opasnosti po vaše zdravlje. Nakon obavljenih neophodnih analiza i ispitivanja pristupa se njihovom odstranjivanju.

Jako je važno svoje zdravlje staviti u ruke pravim ljudima koje ćete sasvim zasigurno pronaći u dermatovenerološkoj ordinaciji Beoderma. Njihova ekspertiza je dodatno osnažena njihovim iskustvom koje se godinama gradilo na domaćim i inostranim prostorima.

Budite preventivni i odgovorni prema vašoj koži!

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017449
Website: www.beoderma.com