Papilomi

0

Papilomi

Papilomi su polipoidne izrasline, tj. benigne promene na koži. Predstavljaju virusno oboljenje koje se vrlo lako i brzo širi. Glavni uzročnik njihovog nastanka je vrsta humanog papiloma virusa. Zaraženi vrlo lako može preneti drugim osobama kod kojih će se papilomi razviti 3 – 6 meseci nakon direktnog kontakta.


Karakteriše ih kupasti ili pečurkasti oblik. Njihova veličina je mala, ali dovoljna da posledicom širenja bitno naruši izgled kože koja postaje hrapava. Ne premašuju veličinu od 1 – 3 mm i za kožu su zakačene tankom peteljkom. Što se boje tiče, mogu biti u nijansi kože ili nešto tamnije. Najčešće se javljaju na vratu, licu, ispod pazuha. Ne izazivaju nikakve tegobe osim u slučaju iritacije, kada zbog inflamatornog stanja mogu boleti i naglo porasti. Na koži nastaju pojedinačno, ali usled širenja se mogu javiti i grupisano.

Metode kojima se ova vrsta benignih promena leči su: tretmani tečnim azotom, elektrohirugija, radio talasi. Na osnovu brojnih ispitivanja, potvrđeno je da je metoda koja ih najefektivnije zaustavlja, tretman radiotalasima. Vremenski, ovaj proces traje svega 20 – 30 sekundi. Postotak izlečenja radio talasima iznosi 97%.

Posetite dermatovenerološku ordinaciju Beoderma kako biste problem papiloma virusa rešili brzo i efikasno.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017669
Website: www.beoderma.com