Odstranjivanje bradavica

0

Odstranjivanje bradavica

Bradavice su virusnog porekla i nastaju kao posledica zaražavanja humanim papiloma virusom. Njihova mesta nastanka i izgled se razlikuju u odnosu na vrstu virusa.

Spadaju u benigne promene na koži, koje mogu biti:

u boji kože ili tamnije boje;

u nivou kože, ispučene, viseće;

grublje od okolne kože ili glatke;

Dijagnoza bradavica se postavlja na osnovu kliničke slike. U zavisnosti od vrste i mesta njihovog nastanka koriste se različite metode njihovog uklanjanja. Bradavice se u svakom slučaju trebaju ukloniti, bilo da one predstavljaju dalju opasnost po vaše zdravlje ili ne. U slučaju nastanka kondiloma (polne bradavice), iste se moraju hitno ukloniti, obzirom da postoji velika uzročno - posledična veza između njih i razvitka raka grlića materice.

U lečenju kondiloma primenjuje se:

kriohirurgija,

elektrohirurgija,

laseri,

podofilin,

podofilotoksin,

imiquimod,

hirurška ekscizija;

Pored daljih zdravstvenih tegoba koje pojedine bradavice mogu izazvati, one predstavljaju i ozbiljan estetski problem. Bitno mogu narušiti naš izgled ukoliko se nalaze na otkrivenim mestima poput ruku, šaka, lica, vrata.

Kod ostalih tipova se koristi krioterapija tečnim azotom, keratolitici, ekskohleacija u lokalnoj anesteziji, intralezionalna aplikacija bleomicina.

Nakon što vas lekar pregleda i dijagnostikuje vrstu bradavice, određuje i način njihovog uklanjanja. U okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma možete ukloniti sve tipove bradavica.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017578
Website: www.beoderma.com