Nepigmentni mladeži

0

Nepigmentni mladeži

Nodularni amelanotični mladeži su mladeži kod kojih postoji odsustvo boje – pigmentacije. Ova vrsta mladeža izgleda kao bradavičasti čvorić u boji kože. Upravo to odsustvo boje, pigmentacije, je razlog zbog kojeg ga je teže dijagnostikovati. Prema statistici, kod 6 do 8% malignih melanoma postoji odsustvo pigmenta. Ova vrsta melanoma može stvoriti ozbiljne komplikacije zbog otežanosti njene rane identifikacije.

Ovakve tipove mladeža treba konstanto pratiti uz pomoć stručnog lica, koje će se u određenom trenutku odlučiti dali mladež treba ukloniti. Ovom problemu se posebno mora pristupiti upravo zbog neprepoznatljivosti njegove prirode. Često dermoskopija, kao mehanizam pregleda mladeža, nije dovoljna za prepoznavanje. Dobra procenai iskustvo lekara je u ovom slučaju presudna zbog čega moramo biti posebno obazrivi kome se obraćamo kada su ove vrste promena na koži u pitanju.

Jedino patolog, nakon uzimanja uzorka, može sa sigurnošću potvrditi da li se radi o melanomu. Potvrda nastaje nakon detaljnog mikroskopskog pregleda.

Kod rešavanja ove vrste problema jako je važna sposobnost i mogućnost lekara da proceni koji su koraci za njegovo dalje tretiranje. Tim Beoderme okuplja najveće stručnjake u polju dermatovenerologije na ovim prostorima koji sa posebnom pažnjom i obazrivošću pristupa ovakvim slučajevima.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017477
Website: www.beoderma.com