Mohs hirurška tehnika

0

Mohs hirurška tehnika

Mohs mikrografska hirurgija je tehnika kojom se odstranjuju maligni tumori kože nemelanomskog tipa, što znači da nisu inicijalno potekli od melanoma. Ova vrsta hirurgije beleži izuzetne rezultate u lečenju raka kože. U toku Mohs zahvata tanki slojevi, kancerom zhvaćene kože, odstranjuju se uz visoku preciznost i pažnju kako bi zdravi delovi tkiva ostali netaknuti.

Ova tehnika je preporučljiva za tumore koji nastaju na kozmetski i estetski bitnim delovima, kao što je lice.

Svojstvenost ove tehnike jeste ta što se problemi odsranjuju sa plićim rezovima, uz istovremenu mogućnost praćenja gde se tumor širi, ukoliko se uopšte i širi. Na ovaj način i ovom naprednom tehnikom se postiže preciznost koja omogućava odstranjivanja tkiva onoliko koliko je tumorom zahvaćeno. Ova tehnika je posebno značajna za kancer kože koji se vraćao iznova. Ovom metodom se sa 99% uspešnosti odstranjuju tumori nemelanomskog tipa ( bazocelularni karcinom, planocelularni karcinom i drugi ) koji se nalaze na vrlo važnim i uočljivim delovima kao što je lice, dlanovi, predeo oko usana, očiju, ušiju, prstima, nosu, šakama. Tokom zahvata, svaki skinuti deo deo tkiva se mikroskopski posmatra i analizira kako bi se utvrdilo da li je potrebno za daljim „čišćenjem” tkiva.

Ova tehnika nastala je 1938. Godine u SAD-u, a razvio ju je hirurg Frederik Edvard Mohs.

Mohs hirurgija je prvi put u Srbiji dostupna u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma.Poverenje u uspešnost ovog zahvata možete prepustiti Prof. Dr Aleksandru L. Kruniću, koji se za ovu vrstu zahvata specijalizovao u SAD-u.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017448
Website: www.beoderma.com