Melanom kože

0

Melanom

Prevencija kao najbolje oružje u borbi protiv melanoma

Koža je najveći organ ljudskog tela koji je podložan izvesnim promenama usled kojih vrlo lako može doći do neželjenih posledica.
Stoga, jako je važno znati šta je melanom i kako da ga prepoznamo na vreme. Dakle, melanom je maligni (zloćudni) tumor pigmentnih ćelija kože i nastaje kada oštećeni DNK stvori mutacije na koži. Ove mutacije na koži su vidljive jer se pojavljuju u obliku mladeža nepravilnog oblika i boje koji se širi i raste.

To je ujedno i najveća prednost koju možete da ostvarite kada su ove vrste oboljenja u pitanju – možete da je uočite!

Prepoznaćete ga po kombinaciji više boja, od svetlo smeđe do crne boje. Ovi tumori potiču od melanocita koji proizvode pigment u bazalnom sloju epidermisa. Okidač nastanka melanoma je intezivna izloženost UV zračenju usled kojih nastaju opekotine od sunca. Osobe kod kojih je oboljenje od melanoma genetski podstaknut, i osobe koje se prekomerno izlažu suncu, posebno treba da obrate pažnju na zdravlje svoje kože. Izuzetno je važno pratiti promene koje nastaju na telu - u vidu nastanka novih mladeža ili promena na postojećim. Melanom koji je uočen u ranoj fazi je izlečiv!

Jedan od najboljih vidova prevencije je odlazak kod specijalizovanog lekara na redovnu kontrolu. Tim lekara Beoderme je jedan od najstručnijih na ovim prostorima. Iskoristite njihovo dugogodišnje iskustvo i znanje kako biste promenu na koži uočili u ranoj fazi.


Ne budite u raskoraku sa svojim zdravljem! Prevencija je uvek bila najbolji vid lečenja!

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017443
Website: www.beoderma.com