Lečenje uraslih dlaka

0

Lečenje uraslih dlaka

U većini slučajeva urasle dlake predstavljaju bezazlen problem koji ne zahteva bilo kakvu intervenciju od strane stručnog lica. Ali, ukoliko dođe do upalne infekcije, urasla dlaka može stvoriti ozbiljne probleme.


Urasla dlaka predstavlja dlaku koja raste ispod površine kože. Ne izbija na površinu, već se spiralno razvija ispod površine kože. Usled njenog unutrašnjeg rasta može izazvati upalu, crvenilo, otok i gnojenje.


Lekar u tom slučaju pristupa uklanjanju dlake tako što prethodno napravi mali rez skalpelom kako bi imao preglednu situaciju i osigurao njeno temeljno i precizno uklanjanje.Ova vrsta problema je karateristična za mušku populaciju.

Kod žena se ređe sreću slučajevi koji mogu izazvati ozbiljne posledice. Urasla dlaka se kod muškaraca najčešće javlja u krsnom delu. Usled njenog rasta i razvoja ona u tom delu može izazvati ozbiljne komplikacije. Pacijent se u izvesnom trenutku može susresti sa situacijom da ne može da sedi. Dlaka se može raviti u tolikoj meri da može dopreti do kičmenog stuba. Može izazvati toliku upalnu reakciju da stvara otežano funkcionisanje u određenom položaju.
Ukoliko se problem urasle dlaka na jednom mestu ponavalja, jedini način daljeg rešavanja ovog problema je operacija.

Rešite problem uraslih dlaka u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma.

Zakažite pregled.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 018178
Website: www.beoderma.com