Kožne bolesti kod dece

0

Kožne bolesti kod dece

Postoje razne vrste kožnih oboljenja sa kojim se vaše dete i vi kao roditelj možete susresti. Neke od njih se mogu javiti jako rano, dok je vaše dete još uvek odojče. Ovu su samo neki od najčešćih slučajeva kožnih bolesti kod dece sa kojima se dermatolozi susreću:

  • Strophulus infantum nastaje kao posledica ujeda insekta (buve ili komarca). Javlja se na otovrenim i uočljivim delovima lica, gornjih i donjih ekstremiteta. Karakterišu je crvenkasti čvorići.
  • Molluscum contagiosum nastaje u direktnom dodiru sa zaraženom osobom ili putem kontaminiranih predmeta, igračaka, posteljine. Karakterišu je čvorići iz kojih se može istisnuti zrnasta masa.
  • Pelenski dermatitis je još jedan vid oboljenja sa kojim se vi i vaše dete možete suočiti. Nastaju u pelenskom predelu kao reakcija na hemijske supstance sadržane u stolici ili mokraći. Javlja se u vidu izraženog crvenila.
  • Atopijski dermatitis je recidivirajući ekcem čije su posledice suva koža i svrab. Svrab je najraniji simptom ovog oboljenja i vrlo je intezivan.

Ove vrste oboljenja nisu nimalo naivne pre svega zbog brzine širenja, stoga se obratite za najstručniju pomoć i mišljenje. Vaše dete će se naći u sigurnim rukama u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017464
Website: www.beoderma.com