Koža i sunce

0

Koža i sunce

Tačno je da određena doza izloženosti suncu u ljudskom telu podstiče proizvodnju vitamina D, što predstavlja dobre strane ovog odnosa, ali tanka je linija nakon koje naša koža postaje ugrožena od prejakog sunčevog uticaja.
Izlaganje suncu je dobro ali se moraju znati granice preko koje svaki minut duže može značiti opasnost po zdravlje naše kože. Stručnjaci smatraju da svako prekomerno izlaganje suncu, propraćeno crvenilom, opekotinama, plikovima, može nam bitno ugroziti život par decenija kasnije. Svi smočuli za izraz da “koža sve pamti”. Ovo praktično znači da ako ste svoju adolesenciju, ranu mladost, provodili uz prekomernu izloženost sunčevim zracima propraćenu čestim crvenilom, koža će vam ispostaviti račun kada budete ušli u 5. deceniju. Nažalost to se danas najčešće manifestuje kroz pojavu melanoma koji bitno mogu ugroziti vaše zdravlje. Naime, melanom je mladež nepravilnog oblika i boje koji se javlja usled prekomernog UV zračenja. Melanom ukoliko se ne otkrije u ranom stadijumu nastajanja može dovesti do teških ishoda, kao što je metastaza.
Jako je važno da vodimo računa o zdravlju naše kože i o vidovima prevencije koja počinje sa umerenim izlaganjem sunčevim zracima u periodima dana kada je sunce najmanje štetno.

Takođe je važno da pregledamo sami sebe, i da se ukoliko primetimo išta što može ličiti na zloćudnu promenu obavezno javimo specijalizovanom licu koje će pravovremeno odreagovati.

Tim specijalističke dermatovenerološke ordinacije Beoderma je jedan od najboljih na ovim prostorima. Svojom stručnošću iiskustvom pomoći će vam da prevaziđete svoj problem.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017453
Website: www.beoderma.com