Kapilari na licu

0

Kapilari na licu

Ukoliko se malo bolje zagledate u strukturu kože na licu primetićete crvene i plave kapilare. Kapilari su uvek tu, ali ukoliko dođe do njihovog uvećanja mogu biti prilično vidljivi. Ova vrsta pojave jako smeta pacijentima jer narušavaizgled lica. To je i glavni razlog zbog kojeg se ova vrsta promena leči.


Kuperoza nastaje kao posledica spoljnih faktora, ali velikim delom i zbog same genetike.
Obično se kod ljudi sa tankom i slabom elastičnošću strukture kapilara javlja problem pucanja. Osobe koje imaju masniju kožu su manje podložne nastanku kuperoze zbog dodatne izolacije koju im njihova koža pruža. Faktori koji utiču na njen nastanak su izloženost suncu, stres, naglei drastične promene spoljne temperature, cigarete i alkohol.


Simptom na osnovu kog možemo posumnjati na njen nastanak je crvenilo kože lica. Kapilari počinju postepeno da se šire usled čega lako može doći do pucanja.
Kapilari na licu se najbolje uklanjaju korišćenjem radio talasa ili lasera. U proseku su potrebna dva tretmana kako bi se problem u potpunosti uklonio.


Uklonite znakove kuperoze u jednoj od najopremljenijih dermatoveneroloških ordinacija na našim prostorima. Tim lekara Beoderme će vam pomoći da ovaj problem prevaziđete.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017509
Website: www.beoderma.com