Hemangiomi

0

Hemangiomi

Hemangiom nastaje kao posledica abnormalne proliferacije krvnih sudova. Predstavlja vrstu benignih tumora, i pored toga što se javlja na koži, može se nastaniti i na pojedinim unutrašnjim organima (jetra, bubreg, debelo crevo). Ovo je najčešća vrsta benignog tumora kod dece. Uzročnik njegovog nastanka je umnožavanje endotelnih stanica koje oblažu krvne sudove. Javlja se u prvih nekoliko nedelja života i nestaje do desete godine. Ukoliko ne pokazuje tendenciju ka nestajanju i povlačenju znači da se trajno nastanio, zbog čega ga je potrebno ukloniti od strane stručnog lica.

Izgled hemangioma se može okarakterisati kao crvena izraslina koja je blago izdignuta iznad nivoa kože. Obično se javlja na glavi, vratu, stomaku i ekstremitetima. Ima nekoliko faza nastanka hemangioma. U toku prve faze hemangiom raste; druga faza predstavlja njegov stabilan period u kome se ne širi dalje;i treća faza je faza spontane regresije. U 70% slučajeva se povlači do 7 godine života, a u 98% slučajeva do kraja 9 godine. Mali hemangiomi se obično ne diraju, već se njihov dalji razvoj prati. U slučaju hemangioma velikih dimenzija postoji nekoliko načina kojim se mogu ukloniti: prepisivanje medikamenata, lasersko skidanje ili hirurška intervencija.


Tim dermatovenerološke ordinacije Beoderma okuplja najveće stručnjake na ovim prostorima koji imaju znanja i iskustva da vam pomognu u borbi protiv ove vrste oboljenja na koži.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017631
Website: www.beoderma.com