Dermatovenerologija

0

Dermatovenerologija

Dermatovenerologija je nauka čija je svrha utvrđivanje izvesnih oboljenja nastalih na koži i u predelu genitalija. Kada su u pitanju dermatološka oboljenja ona se obično odnose na različitu vrstu promena koje mogu nastati na koži. Te promene mogu biti posledica povreda, osetljivosti kože i podložnosti stalnim upalama kao i promene nastale pod efektom UV zračenja. Dermatolog se stara o sveukupnom zdravlju naše kože. Ukoliko uoči da se određeni delovi kože moraju podrvrgnuti izvesnim tretmanima, on pristupa daljem utvrđivanju problema kroz obavljanje potrebnih analiza. Na osnovu rezultata dobijenih analizom lekar na kraju prepisuje specifičnu terapiju.
Venerologija sa druge strane se stara o ispitivanju problema nastalih u predelu genitalija. U najčešćem broju slučajeva i kod muškara i kod žena se radi o specifičnoj vrsti bradavica koje se u tom predelu nastanjuju. Reč je o kondilomima koji se prenose polnim putem. Kod ovakve veste oboljenja neophodan je proces njihovog odstranjivanja kako bi se sprečilo dalje širenje.

Svaka promena na telu se mora pomno ispratiti i pregledati. Živimo u vremenu u koje i najsitnija stvar poput običnog mladeža može predstavljati ozbiljnu pretnju po čitavo zdravlje. Ukoliko uočite ikakve znakove koje vas dovode u bilo kakvu vrstu sumnje po njihovu bezazlenost, ne oklevajte već idite na pregled. Tim doktora specijalista dermatovenerološke ordinacije Beoderma vam može pružiti svu neophodnu pomoć.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017468
Website: www.beoderma.com