Dečiji dermatolog

0

Dečiji dermatolog

Osnovna karakteristika svakog roditeljstva jeste da svojim mališanima obezdebe udobno i lepo detinjstvo, bez briga i neprijatnih situacija. Ali vrlo često stvari ne idu baš onako kako smo planirali. Mnoga deca usled osetljivosti kože mogu se suočiti sa raznim neprijatnostima kada je u pitanju zdravlje njihove kože.

Dečiji dermatolog neretko nailazi na slučajeve ozbiljnih kožnih oboljenja. Jedan takav je atopijski dermatitis.

Ova vrsta oboljenja se javlja u vidu ekcema koju karakteriše izražena suvoća i svrab. Slučajevi strofulus infantuma se obično javljaju kod dece starosti između 2-7 godina. Ova vrsta promena na koži nastaje usled ujeda insekta.


Miliaria se u najvećem broju slučajeva javlja leti, kao posledica intenzivnog znojenja. Promene se javljaju u vidu sitnih mehurića.

Moloscum contagiosum je izuzetno lako prenosivo virusno oboljenje. Prenosi se direktnim dodirom sa zaraženom osobom ili putem bilo kog zaraženog predmeta. Karakteriše je laka prenosivost, a njen idealni ambijent za prenošenje su škole, vrtići.

Šuga je još jedan vid kožne zaraze koje vaše dete negde može pokupiti. Šuga je propraćena vrlo intenzivnim svrabom koji je najizraženiji noću.

Ukoliko primećujete ikakve drastične promene na koži vašeg deteta ne prezajte od toga da potražite stručnu pomoć. U okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma vaše dete će dobiti najbolju inajefikasniju stručnu pomoć.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017465
Website: www.beoderma.com