Čišćenje problematične kože lica

0

Čišćenje problematične kože lica

Masna koža, koja u najčešćem broju slučajeva predstavlja problematičnu kožu, javlja se usled prekomernog lučenja lojnih železdi koje stvaraju višak sebuma. Višak sebuma direktno vodi ka nastanku akni koje se mogu gomilati na licu.Ovakav, problematičan tip kože zahteva redovniji odlazak kod dermatologa. Tretmani lica mogu dosta pomoći kod različitih vrsta zapaljenja kože. Ovi zahvati podrazumevaju temeljno čišćenje.

Tek nakon što dermatolog utvrdi o kakvom problemu kože je reč, određuje vrstu tretmana koja je za pacijenta odgovarajuća. Tretmani lica nisu univerzalni i prilagodljivi svakom tipu.
U odnosu na sastav i strukturu kože određuje se vrsta preparata koje će se u toku samog zahvata koristiti. Osobe koje imaju izuzetno osetljivu kožu, podložnu nastanku akni, ne smeju sami lečiti ove vrste pojava. Samoinicijativno određivanje terapije, usled nedostatka stručnosti može dovesti do ozbiljnih komplikacija. Koža koja je po sastavu izuzetno osetljiva može loše da odreaguje na preparate koji joj ne odgovaraju. Čišćenje i ceđenje akni treba da obavlja neko ko je za to obučen, jer u suprotnom nepravilno čišćenje može rezultirati nastanku fleka i ožiljaka, koje su najmenje poželjne.

Tretman problematične kože pre svega se sastoji iz temeljnog otklanjanja, čišćenja. U najvećem broju slučajeva radi se o aknama i iziritiranim upaljenim delovima kože lica. Nakon čišćenja koža se premazuje različitim preparatima kako bi se dezinfikovala, a potom i umirila.

Ukoliko imate problema sa kožom lica, zakažite stručan, specijalistički tretman u okviru ordinacije Beoderma, koji će sprovesti osoba sa potrebnim znanjem i iskustvom.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017480
Website: www.beoderma.com