BCC karcinom

0

BCC karcinom

BCC karcinom, tj. bazocelularni karcinom je vrsta tumora na koži koja nastaje na onim delovima koji su najviše izloženi sunčevom zračenju. Upravo zbog toga koža lica predstavlja mesto na kome se ova vrsta karcinoma najčešće nastanjuje. U najvećem broju slučajeva ovu promenu karakteriše pojava čvorića ili ranica koja ne zarasta. Njihova vidljiva pojava ih upravo čini toliko izlečivim. Ovo je inače najčešći kancerogeni tip promena na koži. Karakteriše ga visoka stopa izlečivosti i u izrazito retkom broju slučajeva dolazi do metastaze.

Daleko od toga da je ova vrsta karcinoma bezazlena. Ukoliko se ove promene na koži dešavaju, jako je važno pravovremeno odreagovati. Njegova vidljiva priroda vam daje mogućnost brze reakcije kako ne bi došlo do daljih komplikacija. Lekar specijalista po prijemu pacijenta pristupa analizi problema i određivanju najboljeg rešenja.

Mohs hirurgija je tehnika koja ima najviše uspeha u lečenju kracinoma nemelanomskog tipa. Ova tehnika poseduje izrazito visoku preciznost prilikom odstranjivanja kancerom zahvaćenog tkiva. Upravo je u tome tajna njenih dobrih rezultata.

Dermatovenerološka ordinacija Beoderma vam omogućava da sena našim prostorima prvi put susretnete sa tehnikom koja imala toliko uspeha u lečenju bazocelularnog karcinoma. Doktor koji sprovodi Mohs zahvat je prof. dr Aleksandar Krunić, koji se za ovu svrhu specijalizovao u SAD-u.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017479
Website: www.beoderma.com