Bazocelularni karcinom

0

Bazocelularni karcinom

Bazocelularni karcinom kože je karcinom nemelanomskog tipa. To znači da ova vrsta promene na koži nije inicijalno potekla od melanoma. Ovo je najčešći oblik maligniteta kože. Bazocelularni tumor je vrsta tumora koji karakteriše visoka stopa izlečivosti. Najpozitivnija stvar kod ove vrste promene jeste ta što je mogućnost nastanka metastaze izuzetno niska. To je upravo razlog zbog kojeg ovaj rak kože ne karakteriše visoka stopa smrtnosti.

Najčešće nastaje na delovima kože koji su dosta izloženi suncu, stoga obično nastaju na glavi, licu i vratu.

Promene na koži koje nastaju prilikom njegove pojave su u vidu izrasline na koži i ranice koja ne zarasta.Upravo ove karakteristike ga čine lako preponatljivim zbog čega postoji mogućnost za njegovom ranom dijagnozom i pravovremenom reakcijom.

U okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma se prvi put na ovim prostorima omogućuje pacijentima da se sa ovom vrstom karcinoma izbore uz pomoć specifične Mohs hirurgije. Ovo je napredna tehnika koja se posebno dobro pokazala u lečenju ove vrste karcinoma. Mohs hirurgiju u okviru naše ordinacije izvodi prof. dr Aleksandar Krunić, koji se za ovu svrhu školovao u SAD-u.

Rešite svoj problem uz pomoć najboljih lekara na ovim prostorima. Zakažite pregled u dermatološkovenerološkoj ordinaciji Beoderma.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017478
Website: www.beoderma.com