Dermatologija Beograd

Adresa: Ilije Stojadinovića 20/5
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Vlajkovićeva 11, (Kolubarske bitke 8, Kruševac)
Beograd
Adresa: Knjeginje Zorke 39/7
Beograd
Adresa: Vladimira Popovića 52
Beograd

Dermatologija Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Adresa: Mirka Jovanovića 25
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dermatologija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

BESPLATAN pregled kože lica spolja i iznutra!

0 Din.
BESPLATAN pregled kože lica spolja i iznutra! - Samo u endermološkom centru LPG!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dermatologija

Kada neko ima zdravu, lepu i negovanu kožu, to govori o dobrom opštem zdravstvenom stanju te osobe, ali je takođe i rezultat kvalitetne nege i pravilnog i pravovremenog tretiranja svake promene.

dermatologija

 

Kada kažemo dermatologija, tada mislimo na granu medicine koja se bavi simptomima i lečenjem kožnih oboljenja, ali i o brizi o medicinsko-kozmetološkim potrebama kože.

Dermatološki pregled

Ovo je vrsta specijalističkog pregleda koji obuhvata pregled sluzokože i kože čitavog tela, kao i kose i noktiju, kao kožnih dodataka. Pacijenti vole da čuju da je ovaj pregled u potpunosti bezbolan i da se za njega nije potrebno pripremati.

Izgleda tako što lekar-dermatolog golim okom, uz pomoć lupe ili dermatoskopa posmatra nastalu promenu na koži. Takođe, postoji i dermatoskop koji ima merne podeoke i svetlo, i on se upotrebljava za praćenje i pregled pigmentacija, kao i nepigmentovanih promena na koži i sluzokoži.

Šta sve obuhvata pregled kod dermatologa?

Kada dođete kod svog lekara, on će najpre uzeti anamnezu, to jest, ispričaćete kakve tegobe trenutno imate. Pored toga, postoji lična i porodična anamneza, što bi značilo da dermatolog dobija podatke o lekovima koje eventualno koristite, zatim o bolestima krvnih srodnika, alergijama i drugim bolestima koje mogu da budu od značaja.

šta proučava dermatologija?

 

Posle toga sledi dermatološki pregled, a zatim lekar daje završno mišljenje i određuje terapiju za pacijenta. Osim toga, postoje i dodatne estetske ili dijagnostičke procedure, a to su na primer: uklanjanja bradavica tečnim azotom ili uz pomoć radiotalasnog aparata, uklanjanje fleka hemijskim pilingom, ublažavanje bora hijaluronskom kiselinom, konturiranje lica, ujednačavanje tena i vraćanje elastičnosti, kao i hemijski piling za uklanjanje fleka na koži.

Šta proučava dermatologija?

Dermatologiju bismo drugačije mogli nazvati – naukom o koži. Koža je najveći organ u ljudskom telu. Dermatologija obuhvata hirurške i medicinske aspekte, odnosno lekar-dermatolog se brine o bolestima u najširem smislu te reči, ali i o određenim kozmetičkim promenama na koži, noktima, kosi...

Dermatologija proučava:

  • Funkcije kože
  • Oboljenja kože
  • Lećenje tih oboljenja
  • Makroskopsku i mikroskopsku građu kože i vidljivih sluznica.

Šta je to dermatovenerologija?

Za dermatovenerologiju možemo reći da je povezana sa mnogim drugim granama medicine, a to su: nauka o gljivicama, nauka o parazitima, nauka o virusima, ali i sa genetikom, trihologijom (nauka o dlaci), onihologijom (naukom o noktima), hirurgijom, imunologijom, psihijatrijom, internom medicinom...

Šta je završno mišljenje i prepisivanje terapije pri dermatološkom pregledu?

To bi praktično značilo da će dermatolog prepisati razne odgovarajuće masti, kreme koje će se tek napraviti ili gotove, kao i tablete ili injekcije, a sve zbog toga da bi nestali simptomi i tegobe koje imate, kao znake bolesti.

U nekim slučajevima, vaša terapija će zahtevati da odete na pregled kod drugih specijalista radi dodatnih analiza, kao i da bi se terapija usaglasila, ili se možda mora utvrditi uzrok osnovne bolesti, koja svoju manifestaciju ima na koži.

*Za sve dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije koje su oglašene na ovoj stranici.

 

 

Pogledajte sve proizvode