Delovi za auto gas su sve vise trazeni. Već godinama unazad, auto gas je veoma popularan, ponajviše zbog ekonomičnosti, to jest, manje košta nego da vozite na benzin, na primer. Tu ekspanziju gasa opravdava činjenica da, ukoliko svakoga dana prelazite veći broj kilometara, kroz razliku u ceni goriva, posle nekog vremena, vama se bukvalno vraća novac koji ste uložili za ugradnju i delove za auto gas.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete kupiti DELOVE ZA AUTO GAS

Beograd

Novi Sad

Eko gas Goran
Eko gas Goran
Gundulićeva 6
Novi Sad Pozovi

Servisiramo i ugrađujemo uređaje za auto gas (TNG i CNG) za sve vrste automobila, nalazimo se u Novom Sadu. Dajemo i dve godine garancije. Nazovite za sva dodatna pitanja oko auto gasa....
Pročitaj više

4.1 | 12 ocena

Delovi za auto gas su sve vise trazeni. Već godinama unazad, auto gas je veoma popularan, ponajviše zbog ekonomičnosti, to jest, manje košta nego da vozite na benzin, na primer. Tu ekspanziju gasa opravdava činjenica da, ukoliko svakoga dana prelazite veći broj kilometara, kroz razliku u ceni goriva, posle nekog vremena, vama se bukvalno vraća novac koji ste uložili za ugradnju i delove za auto gas.

Koji su delovi za auto gas?

Naravno, auto gas ni ne možete ni ne smete ugrađivati sami, to je posao za profesionalne servisere, koji ujedno i prodaju originalne delove od vodećih, renomiranih svetskih proizvođača.

Reč je o stručnim timovima, koji su obučeni i sertifikovani, i svoje veštine i znanja usavršavaju svakoga dana.

Da bi jedan automobil pokretao auto gas, neophodno je nekoliko delova. Krenimo redom. Postoji rezervoar u kome se nalazi gas, i koji ima svoj multiventil. Multiventil ima nekoliko funkcija kojima služi.

Na primer, kada točite plin na pumpi, u rezervoaru može doći do prepunjenosti, tako da ovaj ventil održava maksimalni nivo gasa, odnosno, pokazuje dostignut nivo goriva.

Naftni gas se mora pretvoriti u gasovito stanje, a to je zadatak za reduktor pritiska i isparivač auto gasa. Kao što samo ime kaže, reduktor redukuje pritisak koji postoji u rezervoaru. On obično iznosi od šest do šesnaest bara, dok je potrebno od 0,5 do 1,5 bara da bi vaš sistem za auto gas radio normalno i pravilno.

Interesantno je da je potrebno da se isparivač greje, jer bi mogao da se smrzne, za svega par minuta. Da se to ne bi dogodilo, on se spaja sa sistemom koji vrši ulogu hlađenja automobila, pa se tako dobija topla tečnost koja će poslužiti zagrevanju.

Auto gas mora da se distribuira, tako da postoje sistemi, od isparivača do motora. Njih možete pronaći više vrsta, što sve zavisi od samog načina rada.

Potrebno je dobiti što kvalitetniju mešavinu plina i vazduha, da bi motor radio pravilno, i zbog toga se razni mešači i mikseri, stavljaju što bliže klapni gasa ili leptiru.

Vaš autogasni uređaj mora da poseduje i sisteme koji kontrolišu njegov rad. Praktično, to bi značilo da se radi što boljeg sagorevanja dobija pravilna smeša vazduha i goriva. To se postiže kontrolisanim doziranjem gasa, u najvećoj meri koliko je to moguće.

Delovi za auto gas – iskustva

Sistemi za kontrolu autogasnog uređaja su ujedno i najvažniji, jer od njih direktno zavisi snaga i dugovečnost motora vašeg automobila, kao i potrošnja, odnosno količina novca koju izdvajate na pumpi.

Takođe, potrebno je kontrolisati i ubrizgavanje. To radi ECU, ili kompjuter, kontrolna jedinica. Postoji više različitih vrsta kontrolnih jedinica, što sve zavisi od potreba motora vašeg limenog ljubimca.

Pored svih navedenih delova za auto gas, spomenućemo i senzore koji kontrolišu temperaturu gasa i tečnosti motora, kao i pritisak i potpritisak i slično.

Delovi za auto gas – cena:

Veoma je teško reći koliko ćete platiti za ugradnju, odnosno za određene delove za auto gas, jer to sve zavisi od modela vašeg ljubimca, to jest od godine njegove proizvodnje... Potrebno je da navedete i slovnu ili brojevnu oznaku motora, da biste dobili konačnu cenu. Ipak, najniža cena ugradnje auto gasa je oko 350 evra, pa naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.  

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Miodrag Kostic
  22.10.2018 01:37

  Preporucio bih svima firmu arc internacional jer imaju najbolje delove za auto gas u gradu.

  Dusan Markovic
  11.09.2017 01:21

  Koliko mi se samo cini, tesko da ovi delovi za auto gas mogu da budu nesto posebno velikog kvalitata. Druge stvari koliko mi se samo cini sigurno da i ne mogu da budu previse vazne.