Teatar 13 - škola glume

  • 1
5.00 | 1 ocena

TEATAR 13 – ŠKOLA GLUME


Dramska radionica “Teatar 13” namenjena je malim i velikim glumcima, uzrasta od 7-18 godina. Naša dramska radionica za decu nastala je sa ciljem da podstakne dečije dramsko stvaralaštvo okupljanjem najtalentovanijih đaka i omladine, kao i da omogući njihovu afirmaciju kroz pripremu i izvođenje predstava.

“Teatar 13” poseduje tradiciju dugu preko 50 godina i do sada je odnegovao više od 3.000 mladih vrsnih članova i zaljubljenika pozorišne umetnosti. Negujući ljubav prema dramskom stvaralaštvu, u našem dosadašnjem radu prikazali smo više od 2.000 predstava, realizovali preko 80 gostovanja i osvojili preko 350 nagrada i priznanja na festivalima.

S neskrivenim ponosom ističemo da su naši članovi postali istaknuti profesionalni glumci, reditelji, scenografi, kostimografi, kako na filmu, tako i na daskama naših najpoznatijih pozorišnih kuća. Danas skoro i da nema uglednije pozorišne kuće u našoj zemlji i u kojoj nema bar jedan član iz glumačke škole “Teatra 13”.

Dramska radionica “Teatar 13” otvorena je za osnovce i srednjoškolce tokom cele godine, a naš program rada obuhvata:

  • - oslobađanje deteta u govoru, prostoru i pokretu
  • - rad na govornoj kulturi i sposobnosti lepog izražavanja
  • - razvijanje koncentracije i pažnje
  • - razvijanje mašte
  • - uvođenje u kulturu dramskog stvaralaštva

Posebnu pažnju u našem radu posvećujemo edukaciji dece učesnika, tj. glumaca, u cilju sticanja osnovnih znanja kako o dramskoj literaturi, tako i o načinu stvaranja jedne pozorišne predstave. Svi članovi našeg studija glume imaju priliku da rade na čitavom procesu stvaranja predstave. Pored savladavanja osnovnih elemenata pozorišnog i glumačkog jezika (dikcija, scenski pokret, tehnika glasa, pantomima, ples...), deca aktivno učestvuju i u izradi elemenata scenografije, kostima, muzike.

Ovakav pristup i način rada sa decom čini da ona postaju trajno zainteresovana za pozorišnu umetnost, što predstavlja ne samo ulaganje u budućnost pozorišnog umetničkog kadra, već i ulaganje u buduću publiku koja će biti u pozorišnom smislu edukovana. Cilj našeg rada je i animacija dece kako bi se ona zainteresovala za pozorišno stvaralaštvo, bilo tako što će postati deo naše pozorišne radionice, bilo tako što će kao gledaoci ostati trajno zainteresovani za pozorišnu umetnost.

Dramska radionica za decu “Teatar 13”– upis tokom cele godine

Dobrodošli!

Teatar 13 – škola glume, O nama - Ustanička 125/1, Centar za kulturu i sport “Šumice”, Voždovac, Beograd.

Iskustva i preporuke posetilaca

03.05.2018 10:50
Dejan Stefanovic

Mislim da je svako od nas dok je bio mali na trenutak pozeleo da se ostvari u glumackom smislu. Sad vase dete moze da se isproba u glumackim vodama.Tacnije da se vase dete oslobodi u govoru i pokretu,rad na govornoj kulturi i sposobost lepog izrazavanja,u razvijanju koncentracije i paznje,razvijanje maste,uvodjenje u kulturu dramskog stvaralastva.Dobar odabir za vase dete!

14.01.2017 02:28
Goran Sarenac

Dramska radionica Teatar 13 otvorena je za osnovce i srednjoskolce tokom cele godine, a njen program rada obuhvata oslobadjanje deteta u govoru,prostoru i pokretu,rad na govornoj kulturi i sposobnosti lepog izrazavanja,razvijanje koncentracije i paznje,

razvijanje maste.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Deca Dečije radionice
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Teatar 13 - škola glume
  • Škola glume Teatar 13,
  • Škola glume Teatar 13 Beograd,
  • Teatar 13,
  • Teatar 13 Škola glume radno vreme