Razvijajte talenat svog deteta

Gde bi kraj bio svakome od nas da su njegovi roditelji imali sluha u određenom periodu i potrudili se da otkriju koji talenat dete ima, a kasnije ga i razvili. Obično se navodi da je samo 1% talenat i kada je u pitanju crtanje i slikanje, ali i drugi talenti, a da je čak 99 % uspešnosti vezano za rad i upornost.

Šta ako vaše dete nema sa kim da se druži?

U različitom uzrastu deca, naravno menjaju društvo, neko češće, a neko ređe. Svakako je najlepše ukoliko u najranijem uzrastu pronađe dobrog druga ili drugaricu, a zatim to prijateljstvo traje ceo život.

Ne, niste loš roditelj ako odvojite vreme za sebe

Savremeni roditelji umnogome sprovode drugačiji način vaspitanja od njihovih roditelja. Bake i deke su sa tim saglasni ili ne, a polako ali sigurno prestaju da se mešaju u odgoj svojih unučića, jer savremeni roditelji zagovaraju potpuno drugačije teorije vaspitanja od njihovih roditelja, pa se i ne vredi raspravljati.

Kako odvići dete od noše?

Ranije kada su deca nosila pamučne pelene je čini se bilo mnogo lakše da se oni odviknu od korišćenja noše. Danas kada su u pitanju papirne pelene, te date praktično nema problem, jer ne oseća da je mokro, mnogo kasnije deca bivaju odviknuta od korišćenja noše.

Zašto su igraonice za decu toliko popularne?

Čini se da su mnogi roditelji u savremeno doba odahnuli kada su se pojavile dečije igraonice. Na taj način, posebno mališani koji žive u gradskim sredinama i nemaju mogućnost da se igraju u svojim stanovima ili kućama, mogu odlično da se zabave.

Šta su ručno rađene igraonice za decu i koliko koštaju?

U trenutku kada postoje brojne dečije igraonice u Beogradu, ali i u svim drugim gradovima širom naše zemlje, jasno je da moraju posedovati nešto, da bi se razlikovale.

Koje su mere bezbednosti za dečije igraonice?

Naravno da je bezbednost dece tokom igranja na prvom mestu, te se i podrazumeva da vlasnici specijalizovanih prostora, odnosno dečijih igraonica imaju obavezu da obezbede sve što je bitno za upravo za sigurno igranje mališana.

Da li treba voditi dete u dečiju igraonicu ako je tek ozdravilo?

U zavisnosti od toga u kojoj meri je roditelj odgovoran će zavisiti i kada će omogućiti svom detetu da nakon prehlade ili bilo kakve infekcije ponovo krene u vrtić i uopšteno bude uključen u kolektiv. Isto od toga će i zavisi ti da li će roditelji voditi dete čim ozdravi u igraonicu.

Šta mora da sadrži jedna dečija igraonica?

Izuzetno je važno da svako ko želi da otvori dečiji igraonicu ispoštuje pravila, koja su propisana zakonom kada je u pitanju takav objekat.

Da li postoje dečije igraonice gde može da se ostavi dete na par sati i kakva su pravila?

Iako je mnogima proslava rođendana verovatno prva asocijacija na dečije igraonice, odnosno zabava mališana, postoje u ponudi i one igraonice, koje nude druge dodatne usluge.

Kakvi su higijenski propisi koji važe za sve dečije igraonice?

Da bi se i mališani i njihovi roditelji osećali sigurno i prijatno u određenoj dečijoj igraonici, moraju biti u potpunosti poštovana pravila.

Da li postoji mogućnost da se termin u dečijim igraonicama ipak produži?

Sve je više roditelja koji se odlučuju da rođendan svojih mališana proslave u dečije igraonice. Sve je to razumljivo, jer je mnogo lakše roditeljima da na taj način obeleže ovaj važan datum.