Dodaj firmu

Da li je vožnja kartingom bezbedna?

Da li je vožnja kartingom bezbedna?

Dečaci različitog uzrasta gotovo uvek imaju interesovanje za automobile. Naravno da u najranijem uzrastu nije moguće da dobiju priliku da voze automobile, ali uvek postoji adekvatno rešenje, odnosno zamena.

Jedna od mogućnosti jeste i karting za decu, koji je svakako posebno dečacima izuzetno zanimljiv, što ne znači da nije dozvoljeno i devojčicama da se oprobaju u vožnji. Iako dečije igraonice u tom najranijem uzrastu privlače mnogo više pažnje mališana, ipak ima i onih kojima će roditelji omogućiti da se čak i u tom uzrastu upoznaju sa vožnjom automobila.

Da li je vožnja kartingom bezbedna?

Za mališane uzrasta do 6 godina, a isključivo u zavisnosti od njihove visine je predviđen najmanji karting. Vozilo koje se u tom slučaju nudi će biti prilagođeno uzrastu, to jest visini deteta, te se podrazumeva da će prethodno instruktor biti u obavezi da se sa detetom upozna i proceni da li on može bezbedno da pristupi karting stazi.

Takođe, postoji i karting škola, a u okviru koje treneri za decu uzrasta do 10 godina organizuju nekoliko časova, tokom koji ih uče kako da bezbedno voze karting. Preporučuje se svakom zainteresovanom mališanu, a bez obzira da li će koristiti usluge koje nudi karting za bebe ili za juniore, da prethodno pohađa i karting školu, jer će mu to pomoći u velikoj meri.

Smatra se da je vožnja kartingom izuzetno bezbedna, ako se dete, odnosno njegov roditelj pridržava svih pravila, sa kojima će biti upoznat od strane trenera.

Izbor karting staze i samog karting vozila se vrši ne samo na osnovu uzrasta deteta, već i na osnovu njegove visine.

Izuzetno je važno i da sva pravila o bezbednosti budu u potpunosti ispoštovana, a što se prvenstveno odnosi na nošenje zaštitne kacige, koje je obavezno.

Jedino ako dete, odnosno njegov roditelj bude u potpunosti poštovao sva pravila, koja važe na konkretnoj karting stazi, možemo reći da je vožnja kartingom u potpunosti bezbedna.

Idi na vrh strane