Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Davanje infuzije
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Davanje infuzije

Ponekad se čovek iz mnogo razloga, može osećati fizički loše i iscrpljeno. U takvim situacijama, obično se daje infuzija, zbog toga što to predstavlja veoma brz način da se osobi pomogne, da ona živne, i da oseti momentalno olakšanje.

 davanje infuzije

Davanje infuzije postupak

Infuzija se daje na tačno određen način i od tih pravila se ne sme odstupati. Nalog za davanje infuzije mora izdati nadležni lekar, a zanimljivo je da ovu vrstu pomoći ponekad primaju i zdravi ljudi. Infuzija je tečni rastvor, i on u sebi sadrži tačno propisane vrednosti određenih supstanci. Ove supstance služe da pomognu čoveku koji se ne nalazi u normalnom stanju da se u uobičajeno zdravstveno stanje vrati.

Infuzija se daje intravenozno i to tako što se postavi braunila ili kanila, pa se tako tečni rastvor ubrizgava u organizam.

Davanje infuzije u kućnim uslovima

Supstance koje se nalaze u standardnom rastvoru su soli (natrijum hlorid), šećeri i to može da bude dekstroza ili glukoza, minerali ili elektroliti, vitamini. Proces davanja infuzije se smatra rutinskim i nije zahtevan, ali bez obzira na to, nužno je i obavezno da infuziju da stručno medicinsko osoblje. Razlog je taj što bi moglo doći do neželjenih posledica ako bi se infuzija nepravilno uvodila, jer je infuzijska oprema u direktnom kontaktu sa krvotokom, venama i kožom.

Privatno davanje infuzije

Ponekad pacijenti nisu u stanju i mogućnosti da dođu sami do medicinske ustanove, i zbog toga je potrebno da im se infuzija uvede u kućnim uslovima. Medicinsko osoblje vodi računa o tome da pakovanje rastvora infuzije bude sasvim sterilno, odnosno, ne sme da ima bilo kakva oštećenja, promenu boje, kao i strukture.

davanje infuzije cena

 

Osim toga, i sav ostali pribor mora da bude sterilan, dakle, igle, flasteri, kanile, braunile, i sl.

Subkutano davanje infuzije

Subkutano davanje lekova, znači njihovo ubrizgavanje direktno pod kožu. Za ovaj postupak se koriste posebne brizgalice i igle.

Davanje infuzije iskustva

Infuzija zaista može da pruži veliko olakšanje, onda kada se čovek oseća dosta loše. Smisao davanja infuzije je nadoknada elektrolita ili tečnosti. Od davanja injekcije, infuzija se razlikuje po tome što se daje intravenozno, tako da rastvor ulazi direktno u krvotok. Sve se to odigrava ravnomerno i na duži period vremena.

Bolesna osoba oseća poboljšanje svog stanja u vrlo kratkom roku, zato što je organizam primio hranljive materije koje su mu bile neophodne. Infuzija se daje u raznim stanjima, kao što je na primer, dehidratacija, kod pada imuniteta, hroničnih ili akutnih bakterijskih i virusnih infekcija, kod iscrpljenosti, stanja stresa, hroničnog umora, kod poremećaja probave, jakih i upornih migrena, alergija, kada osoba ima dugotrajnu temperaturu, kada je nakon hemoterapija potrebna detoksikacija, kod anemije, kod kombinacija sa određenim lekovima iz razloga da bi oni brže ušli u krvotok...

Davanje infuzije cena

Cena davanja infuzije je u proseku oko 3000 dinara.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.