Dadilje su nesto sto smo do skora vidjali samo na firmu. Savremeni tempo života nameće brojne obaveze, pri čemu oba roditelja žele karijere a uz to i pravilno odgajanje dece. U većini slučajeva, žena se ne zadovoljava samo svojom ulogom domaćice i majke, već želi da vodi uspešan biznis, ili da bude deo poslovnog tima, a sve to za sobom povlači mnogo sati odsutnosti od kuće i nemogućnost da se deci posveti na pravi način.

Pročitaj više

Izaberite neku od agencija gde mozete naci ponudu za DADILJE

Beograd

Babysitters' Club - bebisiting agencija
Babysitters' Club - bebisiting agencija
Carice Milice 9, Beograd
Savski venac
Beograd Pozovi

Bebi siteri Babysitters' Club iz Beograda nude bebisiting usluge kao što su dnevno, nedeljno i mesečno čuvanje dece...
Pročitaj više

4.6 | 8 ocena

Novi Sad

DADILJA NS Dnevni boravak dece
DADILJA NS Dnevni boravak dece
Kotorska 12
Novi Sad Pozovi

Dnevni boravak dece Dadilja NS nalazi se u Novom Sadu i predstavlja sigurno mesto za vaše mališane od 1-5 godina, dok ste vi na poslu ili imate drugih obaveza....
Pročitaj više

5.0 | 1 ocena

Dadilje su nesto sto smo do skora vidjali samo na firmu. Savremeni tempo života nameće brojne obaveze, pri čemu oba roditelja žele karijere a uz to i pravilno odgajanje dece. U većini slučajeva, žena se ne zadovoljava samo svojom ulogom domaćice i majke, već želi da vodi uspešan biznis, ili da bude deo poslovnog tima, a sve to za sobom povlači mnogo sati odsutnosti od kuće i nemogućnost da se deci posveti na pravi način.

Koja je uloga dadilje?

Dadilja je jedna veoma posebna osoba u životu deteta. Sasvim je neosporno da mamu i tatu ne može ništa zameniti, ali se dadilje povezuju na specifičan način sa mališanima.

Ako ste zatrpani obavezama, angažovanje osobe koja će se brinuti najpre o detetu, a potom preuzeti na sebe i pripremanje obroka, pospremanje kuće, nabavku namirnica – zaista može biti prava odluka i spasonosno rešenje.

Svi smo čuli za termine bebisiterka i dadilja, pa mnogim ljudima nije jasno u čemu je razlika između ta dva posla. Naime, bebisiterka je osoba koja može biti angažovana svakoga dana u nekom terminu (na primer, nakon što se dete vrati iz škole ili tokom vikenda), ili samo povremeno, recimo kada roditelji žele jedno veče da posvete samo sebi usled obeležavanja godišnjice braka, u toku novogodišnje noći i slično. Poenta priče je da je zadatak bebisiterke mnogo lakši u odnosu na dadilju, jer je ona tu samo da pričuva decu, da se sa njima poigra i da ih animira. Ona ih nadgleda i eventualno stavi u krevet, ako je to potrebno.

Ipak, sa bebisiterkom se možete dogovoriti i da preuzme dodatne odgovornosti, kao što su učenje sa detetom, kuvanje ili spremanje kuće.

Kada govorimo o dadiljama, njena uloga je daleko kompleksnija. Dadilja će postati još jedan član porodice, na određeni način, i slobodno se može reći da su one u potpunosti posvećene razvoju i dobrobiti deteta, te brizi o njemu, dokle god su roditelji odsutni, to jest, na poslu.

Dadilje – iskustva

Svakako da izboru dadilje moramo pristupiti sa najvećom pažnjom, a da ne bismo pogrešili, najbolje je da se obratimo agencijama koje pružaju takve usluge. Zadatak dadilje je da pripremi celodnevni raspored za dete, zahvaljujući čemu će biti omogućen njegov zdrav fizički, emocionalni i mentalni razvoj.

Dadilja može živeti u okviru porodice o čijem detetu brine, ali se ipak najčešće dešava da živi odvojeno. U odnosu na bebisiterke, imaju veće plate, u skladu sa svojim odgovornostima i obavezama.

Pored navedenog, dadilja brine o nabavci i pripremi zdravih obroka, kao i oko svih poslova u kući, ali ipak, u centru pažnje je dete, gde treba pratiti sve aktivnosti, kao što je odvođenje u školu i dovođenje kući, nadgledanje izrade domaćih zadataka, a često i igra i razgovori sa samim detetom.

Iz svih ovih razloga, stvara se značajan odnos i povezanost između deteta i dadilje, jer mališani sa njima provode puno vremena, pričaju, crtaju, pevaju, tako da dadilja postaje veoma draga osoba iz detinjstva koja se nikada ne zaboravlja.

Dadilje – cene usluga:

Za usluge dadilje, u proseku, potrebno je izdvojiti mesečno od 350 do 450 evra, a ta cena može biti i viša, u zavisnosti šta su sve obaveze i odgovornosti dadilje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Miodrag Kostic
  14.09.2018 12:54

  Kako samo rodtiljei u danasnje vreme zive, nije ni cudo sto im sve vise kao pomoc trebaju dadilje kao u stara dobra vremena.

  Sladjana Gvozdenovic
  05.07.2018 07:59

  Sve dadilje imaju prvenstvo jako veliku odgovornost prema tudjoj deci,a posle ide sve ostalo,tako da njihov posao jeste malo placen.Vremenom se dadilje shvataju zdravo za gotovo,pa im se namecu i obaveze koje nisu bile njihove.Razmislite malo o tome i o tome kakvih roditelja danas ima,pa komentarisite njihove plate.Slazem se da ima i raznih dadilja.

  Simona Vucinic
  07.08.2017 02:32

  Sve dadilje imaju neku svoju tarifu u Beogradu po kojoj rade. Medjutim, ipak je najvaznije da ukoliko je vec neko kao bebi siter placen za takav jedan posao, da zaista vodi racuna o vasem detetu i da zaista po tom pitanju bude samo i iskljucivo profesionalan.

  Todor Markovic
  09.05.2017 02:41

  Kako god da okrenete, dadilje su odlicno resenje ali ipak nisu ni malo jeftino, kako god da okrenete.

  Marta Dencevic
  25.04.2017 08:52

  Po meni je sigurno samo to da su mesalice nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Janko Zivanovic
  12.04.2017 09:13

  Po pravilu decije cizme jesu nesto sto debelo mora da se plati i tu po meni ne postoji nista cudno.

  Ljubinka Sreckovic
  28.03.2017 10:10

  Ni jedna dadilja nije bas toliko skupa koliko bi mogla da bude.

  Petar Jankovic
  13.03.2017 12:28

  Ja na dadilje ne gledam kroz novac vec kroz to koliko zapravo ona moze da mi pomogne u odgoju naseg deteta.

  Nikolina Pantelic
  22.02.2017 07:33

  Nije poenta kod dadilja samo u tome koliko njihove usluge kostaju vec da se dobro plati to sto se trazi.

  Ivan Stojanovic
  03.02.2017 01:56

  Koliko je samo meni poznato, dadilje su nesto sto je manje vise u danasnje vreme svima potrebno. Samo u njih treba da imate puno poverenje.

  Jana Stankovic
  25.01.2017 07:01

  Koliko mi se samo cini, sto se tice dadilja, odmah treba da znate da je veoma bitno da se po tom pitanju opredelite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

  Marko Petrovic
  06.01.2017 09:12

  Najmanji je problem da platite dadilju. Ipak je poenta da vodite racuna o tome o kakvoj se osobi radi.

  Biljana Brankovic
  19.12.2016 08:34

  Ako mene licno pitate, po pitanju dadilja, samo treba da potrezite neko provereno mesto i nista vise dalje po tom pitanju ne treba da se brinete.

  Dusan Markovic
  30.11.2016 01:59

  Kako samo rodtiljei u danasnje vreme zive, nije ni cudo sto im sve vise kao pomoc trebaju dadilje kao u stara dobra vremena.