Cvece za bastu ulepsace nas zivotni prostor. Cveće je ukras bašte, leptir je ukras cveta... kaže pesmica koju svi znamo. Ako i vi u svojoj bašti želite leptira na cvetu, trebalo bi da skoknete do dobro opremljene cvećare i izaberete biljke za sebe. 

 

 

Vaše dvorište predstavlja kutak za uživanje i odmor. A na čemu ćete odmarati svoje oči, nego na lepoti raznobojnih cvetova? Kako ćete oplemeniti i regenerisati svoju dušu, nego miomirisima divnog cveća? 

Usred grada, prepunog betona i užarenog asfalta, stvorite svoju malu oazu. Nabavite cveće za svoju baštu.

Cveće za baštu – kako odabrati?

Kada vam neko dođe u goste, prvo što će primetiti je vaše dvorište, jer kroz njega mora proći da bi ušao u vašu kuću. Svakako želite da ostavite dobar utisak.

Ako niste sigurni kako da uredite svoju baštu, najbolje je da se oslonite na savete stručnog osoblja cvećare. Jer, veoma je tanka linija između lepo uređenog dvorišta i zbrke od latica, stabljika i lišća. 

 

 

Birajte tako cveće, da svaka biljka ima dovoljan prostor kako bi rasla. Nemojte dozvoliti da se vaše cveće međusobno bori za vodu i sunce. 

Verovatno, zbog bogatog izbora u cvećarama, dolazite u ozbiljnu dilemu šta zasaditi?

Hortenzije, najboje uspevaju na polusenovitim i vlažnim mestima. To su ukrasni grmovi, veličine do 1,5 metara i cvetaju upadljivim cvetovima bele, plave, ružičaste ili bledozelene boje. 

Lale su vesnici proleća. Njih ćete nabaviti u cvećari i zasaditi krajem septembra i u oktobru, a obradovaće vas sa odlaskom zime.

Ruže su cveće bez kojih se nijedna bašta ne može zamisliti. Možete ih saditi sa jeseni ili na proleće. Grmovi ruža su nešto što će i vaše goste i vaš komšiluk ostaviti bez daha. A svojom lepotom, i vas, naravno.

Spomenućemo još i mali zimzelen. Ovo je biljka koja je polegli, polužbun. Puzeće stabljike dostižu dužinu i do 50 centimetara. Listovi su sjajni, tamnozeleni, dugački oko 3 cm. Cvetovi su najčešće ljubičasti, i obradovaće vas u rano proleće, već početkom marta. 

Sve biljke dok cvetaju izgledaju lepo. Međutim, bitno je da vaša bašta bude lepa tokom cele godine. Iz tog razloga, posavetujte se sa osobljem u cvećari oko izbora ukrasnog grmlja.

Tokom vrelih letnjih večeri, kada procveta i zamiriše sve vaše cveće, a vi zasednete sa prijateljima u lepo uređenoj bašti, ostaje vam samo da uživate.

Cveće za baštu – cena:

Cene se kreću u rasponu od 100 do 800 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate cvećare ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Cvece za bastu
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

10.10.2018
Jelena Stanarevic

Kada dodje prolece bas volim da se posvetim cvecu. Pored saksijskog cveca, najvise uzivam da se bavim cvecem za bastu. Obicno cvece za bastu kupujem iskljucivo u proverenim poljoprivrednim apotekama.

31.08.2017
Jovana Milinkovic

Ni jedno cvece za bastu nije bas toliko jeftino, posebno kada govorimo o kvalitetnim semenima koja dolaze iz uvoza. U proseku, ona su za oko 20% skuplja u odnosu na domaca semena. Ne znam sa druge strana da li je ta cena opravdana sa kvalitetnom ili ne.

17.05.2017
Filip Milutinovic

Moje je licno misljenje da ukoliko o ovom cvecu pricamo, pre ili kasnije se sigurno mozete odluciti za kvalitet. Druge stvari po meni nisu bas toliko vazne.

03.05.2017
Lea Stankovic

Ako nesto valja u celoj prici, onda je to u svakom slucaju cvece za bastu koje u svakom slucaju nije ni malo jednostavno. Zapravo su cene za cvece za bastu kako god da okrenete, bezobrazno skupe.

05.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Kada vec birate cvece za bastu, onda bar treba da vodite racuna da seme bude kvalitetno. Bez toga zaista nema nista.

03.04.2017
Todor Markovic

Po meni je ono uvek bilo odlicna stvar. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

17.03.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju ono treba da se debelo plati. Sve drugo je manje vazno.

28.02.2017
Janko Zivanovic

Kako god da okrenete najvaznije kod ovog cveca je jedna pravilna nega.

09.02.2017
Marta Dencevic

Moje licno misljenje je da sto se tice cveca za bastu samo treba da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

13.01.2017
Petar Jankovic

Sto se ovog tice licno mislim da je najvaznije da se odlucite za kvalitet. Ostalo zaista nije nista vise toliko vazno.

23.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Po pitanju ove vrste cveca, samo treba da se opredelite za kvalitet. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.

07.12.2016
Ivan Stojanovic

Uvek sam voleo da vidim nekulepo sredjenu bastu koja ima bas onako neko lepo cvece u ponudi. Stvarno je to nesto posebno u sta mozete da imate puno poverenje.

21.11.2016
Nikolina Pantelic

Ukoliko vec trazite neko lepo cvece, gde biste mogli da ulepsate bastu, svakako da je onda po tom pitanju najbolje da se opredelite za kvalitet.

01.11.2016
Biljana Brankovic

Ne samo lepo osmisljeno vec I prakticno organizovano. Zbog toga mozete I da izaberete nekog arhitektu koji se narocito bavi pejzaznom arhitektorom.

09.09.2016
Marko Petrovic

Ukoliko vamje potrebno kvalitetno cvece za bastu, onda bar to nije problem, jednostavno kvalitetno cvece za bastu je nesto sto se moze svuda kupiti samo ste vi ti koji treba da budete mastoviti i kako bi sve to bilo lepo i osmisljeno.

05.08.2016
Dusan Markovic

Ukoliko trazite da kupite neko kvalitetno cvece za bastu, onda je najbolje da uzmete iskljucivo kvalitetna semena. Zbog toga mislimd a je najbolje da posetite neki kvalittenu cvecaru kao sto je primera radi Nocna Frajla.

06.07.2016
Jana Stankovic

Kada dodje prolece bas volim da se posvetim cvecu. Pored saksijskog cveca, najvise uzivam da se bavim cvecem za bastu. Obicno cvece za bastu kupujem iskljucivo u proverenim poljoprivrednim apotekama.