Nekada davno, uloga žene se uglavnom svodila na čuvanje dece i brigu o kući. Međutim, vremena su se uveliko promenila, tako da danas većina žena ima svoje karijere, i odsutna je od kuće većim delom dana.

cuvanje dece

 

Sve ostale obaveze, koje je žena imala nekada, dok je bila nezaposlena, ostale su i dalje, kao što je kuvanje ručka, nabavka namirnica, spremanje kuće i bašte, a pre svega odgajanje dece i konstantan rad na njihovom mentalnom, emocionalnom i fizičkom razvoju.

Šta podrazumeva usluga čuvanje dece?

Da bi jedna prosečna žena savremenog doba pomirila svoje poslovne obaveze i porodičan život, neophodno je da neko uskoči kao pomoć, stalno ili povremeno, kada se radi o čuvanju dece.

U porodici obično rade i muškarac i žena, tako da se ova usluga pojavljuje kao neophodna. Savremeni poslovi neretko zahtevaju ostajanje preko uobičajenih osam sati rada, a za to vreme, dete će se vratiti iz škole, ili je neophodno da se preuzme iz vrtića. Ma koliko se trudili, roditelji to ne mogu vremenski da postignu.

Angažovanje osobe koja će čuvati jedno ili više dece, značilo bi da ona popunjava svojim uslugama i prisustvom sve one praznine koje roditelji ne mogu, tako što će provesti vreme sa detetom dok niko nije tu, pri čemu će pripremiti obrok i animirati dete.

Pored toga, mogu se dogovoriti i neke dodatne usluge, kao što je odlazak u nabavku, nadgledanje rada domaćih zadataka, crtanje sa detetom i slično. Osoba koja čuva mališana sa njim može otići u parkić, na sladoled ili kako je već postignut dogovor sa roditeljima.

U čemu je razlika između dadilje i bebisiterke?

Mnogo ljudi poistovećuje ova dva pojma, a oni zapravo znače veoma različito. Dadilja je osoba koja ima daleko kompleksniji zadatak u odnosu na bebisiterku, i ona veći deo dana provodi u kući mališana, i ima obavezu da osmisli plan aktivnosti, odnosno dnevni raspored. Sve to podrazumeva obraćanje pažnje na pravilan razvoj deteta u svakom smislu, a pored toga, obaveze su i pomoć u kući, pripremanje obroka i nabavka namirnica, praćenje deteta do škole i natrag i slično.

cuvanje dece cena

 

Na taj način, dadilje postaju kao pridruženi članovi porodice i mališani ih veoma vole. One se sa njima igraju, uče, pevaju, crtaju i na poseban način povezuju za detetom.

Sa druge strane, bebisiterka ima dosta lakši zadatak, koji podrazumeva da se uskoči onda kada je to potrebno. Recimo, za novogodišnju noć ili tokom proslave godišnjice braka; usluge bebisiterke se mogu iskoristiti svakoga dana kada roditelji nisu u mogućnosti da budu sa detetom, a ono ne može i ne sme ostati samo.

Ipak, bebisiterku možete angažovati i svakodnevno, a to je sve stvar dogovora. Recimo, ona može dolaziti popodne kada se dete vrati iz škole, ili tokom vikenda.

Čuvanje dece – iskustva

Da biste odabrali pravu osobu koja će obavljati ovako delikatan i važan zadatak kao što je čuvanje dece, neophodno je da se obratite agencijama koje već dugi niz godina pružaju ovakvu vrstu usluga. Agencije u svom timu imaju iskusne dadilje i bebisiterke, pa ćete vi, na osnovu razgovora sa njima, odlučiti koja osoba je prava da provodi vreme sa vašim mališanom.

Čuvanje dece – cena:

Kod čuvanja dece, kao što se vidi iz našeg teksta, razlikujemo svakodnevno čuvanje, koje traje određen broj sati, i uključuje i rad vikendom, praznicima i noćno čuvanje. Tada su cene za period od ponedeljka do petka između 300 din. za jedan sat do 1000 dinara za osam sati. Kada je reč o vikendima, prazničnim i noćnim čuvanjima, cene za sat vremena se kreću od 400 din. sve do 1200 dinara. Za povremeno čuvanje dece, za jedan sat potrebno je izdvojiti od 350 do 450 dinara

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Čuvanje dece
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dnevni boravak za školsku decu - 1 dan (obrok je uračunat u cenu)

Akcija -% 10 Din.
Dnevni boravak za školsku decu - 1 dan (obrok je uračunat u cenu) - 10 evra! Dnevni boravak za školsku decu Moj boravak!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dnevni boravak za školsku decu mesec dana (pon - pet, od 7h do 18h)

Akcija -% 180 Din.
Dnevni boravak za školsku decu mesec dana (pon - pet, od 7h do 18h) - 180 evra! Dnevni boravak za školsku decu Moj borav...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

14.09.2018
Jovana Stefanovic

Naravno da je cuvanje dece i vise nego osetljiv posao. U suprotnom slucaju, zaista treba da strogo vodite racuna kome poklanjate svoje poverenje.

13.07.2018
Snežana Marković

Kao profesionalna vaspitacica,godinama radim kao dadilja. To je jedan veoma težak i odgovoran posao i ne bi trebalo da se pocenjuje.Sve kosta pa i dadilja mora da se korektno plati. Danas imamo mnogo nestrucnih žena koje moraju da obavljaju taj posao,vrlo cesto ispod cene,otuda mnoga negativna iskustva. Poslednje radno mesto sam imala 14,5 godina u dvoclanoj porodici. Odnegovala sam decaka od njegovog rodjenja do kraja 7.razreda i doslo je vreme da potražim novi posao. Prosla sam sa njim kroz sve faze odrastanja.Bila sam pristojno placena za svoj rad.Da neko od nas nije bio zadovoljan,odavno bismo se razisli.Moj savet je platite kako valja strucnu osobu,da bi dete bilo zadovoljno i sigurno a vi mirni dok ste na poslu.

07.08.2017
Marta Dencevic

Svako cuvenje dece je pre svega nesto sto posebno treba i mora da se plati. Svako cuvanje dece je prema tome nesto u sta pre svega treba da imate puno poverenje. Nekada ni novac i dobra dnevnica ne mora da znaci da cete da dobijete kvalitet.

09.05.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju cuvanje dece treba i mora da se posebno plati.

25.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se cuvanja dece tice, sigurno je kvalitet nesto bez cega u svakom slucaju necete moci.

12.04.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju ono treba i mora da se lepo plati. To je po meni ipak nesto potpuno normalno.

28.03.2017
Nikolina Pantelic

Sto se cuvanja dece tice, kvalitet je pre ili kasnije i vise nego vazan.

13.03.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju ono mora da debelo kosta.

22.02.2017
Jana Stankovic

Sto se mene licno tice, cuvanje dece je uvek bilo nesto sto treba posebno i dosta da se plati.

03.02.2017
Petar Jankovic

Koliko je samo meni potnato, sto se cuvanja dece tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

25.01.2017
Biljana Brankovic

Koliko samo mogu da vidim, zene - devojke koje cuvaju decu pocinju sve vise da naplacuju za ovu svoju uslugu.

06.01.2017
Ivan Stojanovic

Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet.

19.12.2016
Marko Petrovic

Naravno da je cuvanje dece i vise nego osetljiv posao. U suprotnom slucaju, zaista treba da strogo vodite racuna kome poklanjate svoje poverenje.

30.11.2016
Dusan Markovic

Licno mislim da je cuvanje dece od strane nepoznatih lica, neminovnost za mnoge roditelje po pitanju savremenog nacina zivota.