Čuvanje dece je usluga koja je u modernom vremenu nuzna. Nekada davno, uloga žene se uglavnom svodila na čuvanje dece i brigu o kući. Međutim, vremena su se uveliko promenila, tako da danas većina žena ima svoje karijere, i odsutna je od kuće većim delom dana.

Pročitaj više

Izaberite neku od agencija gde mozete naci ponudu za ČUVANJE DECE

Beograd

Petica dnevni boravak
Petica dnevni boravak
Sazonova 48 Pozovi

Dnevni boravak za decu Petica nalazi se na Vračaru. Celodnevni dnevni boravak za decu od 3- 12 godina uz kompletne dnevne obroke, odvođenje i dovođenje dece iz škole....
Pročitaj više

Blokić edukativni centar
Blokić edukativni centar
Gandijeva 115a
Novi Beograd Pozovi

Blokić edukativni centar nalazi se na Novom Beogradu. Nudi usluge produženog boravka od 1. do 4 razreda osnovne škole; pomoć pri učenju i izradi domaćih zadataka....
Pročitaj više

Babysitters' Club - bebisiting agencija
Babysitters' Club - bebisiting agencija
Carice Milice 9
Savski venac Pozovi

Bebi siteri Babysitters' Club iz Beograda nude bebisiting usluge kao što su dnevno, nedeljno i mesečno čuvanje dece...
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu ČUVANJE DECE

Izlet - obilazak Botaničke bašte 11h - 15h
1800 1500
Izlet - obilazak Botaničke bašte 11h - 15h AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Dnevni boravak za školsku decu - 1 dan (obrok je uračunat u cenu)
20 Eur 10 Eur
Dnevni boravak za školsku decu - 1 dan (obrok je uračunat u cenu) AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Dnevni boravak za školsku decu mesec dana (pon - pet, od 7h do 18h)
200 Eur 180 Eur
Dnevni boravak za školsku decu mesec dana (pon - pet, od 7h do 18h) AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Pogledajte sve kupone (8)

Novi Sad

DADILJA NS Dnevni boravak dece
DADILJA NS Dnevni boravak dece
Kotorska 12 Pozovi

Dnevni boravak dece Dadilja NS nalazi se u Novom Sadu i predstavlja sigurno mesto za vaše mališane od 1-5 godina, dok ste vi na poslu ili imate drugih obaveza....
Pročitaj više

Čuvanje dece je usluga koja je u modernom vremenu nuzna. Nekada davno, uloga žene se uglavnom svodila na čuvanje dece i brigu o kući. Međutim, vremena su se uveliko promenila, tako da danas većina žena ima svoje karijere, i odsutna je od kuće većim delom dana.

Sve ostale obaveze, koje je žena imala nekada, dok je bila nezaposlena, ostale su i dalje, kao što je kuvanje ručka, nabavka namirnica, spremanje kuće i bašte, a pre svega odgajanje dece i konstantan rad na njihovom mentalnom, emocionalnom i fizičkom razvoju.

Šta podrazumeva usluga čuvanje dece?

Da bi jedna prosečna žena savremenog doba pomirila svoje poslovne obaveze i porodičan život, neophodno je da neko uskoči kao pomoć, stalno ili povremeno, kada se radi o čuvanju dece.

U porodici obično rade i muškarac i žena, tako da se ova usluga pojavljuje kao neophodna. Savremeni poslovi neretko zahtevaju ostajanje preko uobičajenih osam sati rada, a za to vreme, dete će se vratiti iz škole, ili je neophodno da se preuzme iz vrtića. Ma koliko se trudili, roditelji to ne mogu vremenski da postignu.

Angažovanje osobe koja će čuvati jedno ili više dece, značilo bi da ona popunjava svojim uslugama i prisustvom sve one praznine koje roditelji ne mogu, tako što će provesti vreme sa detetom dok niko nije tu, pri čemu će pripremiti obrok i animirati dete.

Pored toga, mogu se dogovoriti i neke dodatne usluge, kao što je odlazak u nabavku, nadgledanje rada domaćih zadataka, crtanje sa detetom i slično. Osoba koja čuva mališana sa njim može otići u parkić, na sladoled ili kako je već postignut dogovor sa roditeljima.

U čemu je razlika između dadilje i bebisiterke?

Mnogo ljudi poistovećuje ova dva pojma, a oni zapravo znače veoma različito. Dadilja je osoba koja ima daleko kompleksniji zadatak u odnosu na bebisiterku, i ona veći deo dana provodi u kući mališana, i ima obavezu da osmisli plan aktivnosti, odnosno dnevni raspored. Sve to podrazumeva obraćanje pažnje na pravilan razvoj deteta u svakom smislu, a pored toga, obaveze su i pomoć u kući, pripremanje obroka i nabavka namirnica, praćenje deteta do škole i natrag i slično.

Na taj način, dadilje postaju kao pridruženi članovi porodice i mališani ih veoma vole. One se sa njima igraju, uče, pevaju, crtaju i na poseban način povezuju za detetom.

Sa druge strane, bebisiterka ima dosta lakši zadatak, koji podrazumeva da se uskoči onda kada je to potrebno. Recimo, za novogodišnju noć ili tokom proslave godišnjice braka; usluge bebisiterke se mogu iskoristiti svakoga dana kada roditelji nisu u mogućnosti da budu sa detetom, a ono ne može i ne sme ostati samo.

Ipak, bebisiterku možete angažovati i svakodnevno, a to je sve stvar dogovora. Recimo, ona može dolaziti popodne kada se dete vrati iz škole, ili tokom vikenda.

Čuvanje dece – iskustva

Da biste odabrali pravu osobu koja će obavljati ovako delikatan i važan zadatak kao što je čuvanje dece, neophodno je da se obratite agencijama koje već dugi niz godina pružaju ovakvu vrstu usluga. Agencije u svom timu imaju iskusne dadilje i bebisiterke, pa ćete vi, na osnovu razgovora sa njima, odlučiti koja osoba je prava da provodi vreme sa vašim mališanom.

Čuvanje dece – cena:

Kod čuvanja dece, kao što se vidi iz našeg teksta, razlikujemo svakodnevno čuvanje, koje traje određen broj sati, i uključuje i rad vikendom, praznicima i noćno čuvanje. Tada su cene za period od ponedeljka do petka između 300 din. za jedan sat do 1000 dinara za osam sati. Kada je reč o vikendima, prazničnim i noćnim čuvanjima, cene za sat vremena se kreću od 400 din. sve do 1200 dinara. Za povremeno čuvanje dece, za jedan sat potrebno je izdvojiti od 350 do 450 dinara

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Jovana Stefanovic
  14.09.2018 12:57

  Naravno da je cuvanje dece i vise nego osetljiv posao. U suprotnom slucaju, zaista treba da strogo vodite racuna kome poklanjate svoje poverenje.

  Snežana Marković
  13.07.2018 03:57

  Kao profesionalna vaspitacica,godinama radim kao dadilja. To je jedan veoma težak i odgovoran posao i ne bi trebalo da se pocenjuje.Sve kosta pa i dadilja mora da se korektno plati. Danas imamo mnogo nestrucnih žena koje moraju da obavljaju taj posao,vrlo cesto ispod cene,otuda mnoga negativna iskustva. Poslednje radno mesto sam imala 14,5 godina u dvoclanoj porodici. Odnegovala sam decaka od njegovog rodjenja do kraja 7.razreda i doslo je vreme da potražim novi posao. Prosla sam sa njim kroz sve faze odrastanja.Bila sam pristojno placena za svoj rad.Da neko od nas nije bio zadovoljan,odavno bismo se razisli.Moj savet je platite kako valja strucnu osobu,da bi dete bilo zadovoljno i sigurno a vi mirni dok ste na poslu.

  Marta Dencevic
  07.08.2017 02:38

  Svako cuvenje dece je pre svega nesto sto posebno treba i mora da se plati. Svako cuvanje dece je prema tome nesto u sta pre svega treba da imate puno poverenje. Nekada ni novac i dobra dnevnica ne mora da znaci da cete da dobijete kvalitet.

  Mihajlo Nastasovic
  09.05.2017 02:42

  U svakom slucaju cuvanje dece treba i mora da se posebno plati.

  Ljubinka Sreckovic
  25.04.2017 08:54

  Sto se cuvanja dece tice, sigurno je kvalitet nesto bez cega u svakom slucaju necete moci.

  Todor Markovic
  12.04.2017 09:14

  U svakom slucaju ono treba i mora da se lepo plati. To je po meni ipak nesto potpuno normalno.

  Nikolina Pantelic
  28.03.2017 10:11

  Sto se cuvanja dece tice, kvalitet je pre ili kasnije i vise nego vazan.

  Janko Zivanovic
  13.03.2017 12:29

  U svakom slucaju ono mora da debelo kosta.

  Jana Stankovic
  22.02.2017 07:34

  Sto se mene licno tice, cuvanje dece je uvek bilo nesto sto treba posebno i dosta da se plati.

  Petar Jankovic
  03.02.2017 01:57

  Koliko je samo meni potnato, sto se cuvanja dece tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

  Biljana Brankovic
  25.01.2017 07:03

  Koliko samo mogu da vidim, zene - devojke koje cuvaju decu pocinju sve vise da naplacuju za ovu svoju uslugu.

  Ivan Stojanovic
  06.01.2017 09:13

  Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet.

  Marko Petrovic
  19.12.2016 08:35

  Naravno da je cuvanje dece i vise nego osetljiv posao. U suprotnom slucaju, zaista treba da strogo vodite racuna kome poklanjate svoje poverenje.

  Dusan Markovic
  30.11.2016 02:01

  Licno mislim da je cuvanje dece od strane nepoznatih lica, neminovnost za mnoge roditelje po pitanju savremenog nacina zivota.