Na svakoj kući, na vrhu, nalazi se crep. Kada gradimo objekat, vodimo računa o svakoj sitnici, i o krupnim stvarima kao što su spoljni zidovi, fasada, ulazna vrata, izolacija i slično, a veoma bitna stavka je i – crep.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju CREP ZA KROV

Beograd

Nićiforović L&M građevinski materijal
Smederevski put 15, Leštane
Grocka

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Nićiforović L&M stovarište
Smederevski put 15, Leštane
Grocka

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica...
Pročitaj više

M & M 2014 građevinski materijal
Bulevar kralja Aleksanra 561a
Zvezdara

Kompletan građevinski materijal na stovarištu građevinskog materijala M&M 2014 na Zvezdari. Fasadni program, šljunkarni program, boje i lakovi, sve za gradnju kuće i stambenih objekata....
Pročitaj više

Pre 19 h poslednji put pozvana firma
ARTerracotta fasadni keramički sistemi
Vojvode Micka Krstića 1j, lok 1
Palilula

Neka fasada na Vašem objektu bude uvek u odličnom stanju, uz ARTerracotta fasadne keramičke sisteme. Naša firma nudi zdrave i energetski efikasne materijale jednog od vodećih proizvođača Roben iz Nemačke, čiji je ekskluzivni zastupnik i distr...
Pročitaj više

Na svakoj kući, na vrhu, nalazi se crep. Kada gradimo objekat, vodimo računa o svakoj sitnici, i o krupnim stvarima kao što su spoljni zidovi, fasada, ulazna vrata, izolacija i slično, a veoma bitna stavka je i – crep.

Definicija crepa bi bila da je to krovni prekrivač, koji se najčešće pravi od gline, a takođe može da bude od betona, pa čak i od stakla.

Kako izabrati najkvalitetniji crep za krov?

Za glineni crep je karakteristično da se proizvodi od kvalitetnije gline nego opeka. Vučeni crep poseduje oblik pravougaone ploče, koja na krajevima dužnih strana ima ima žleb; on je sa jedne strane okrenut prema licu, dok je sa druge strane okrenut prema naličju, a to bi dalje značilo da se međusobno poklapaju kada se radi pokrivanje krova.

Pogodnosti koje ima vučeni crep su mnogostruke. Na primer, manji je utrošak po metru kvadratnom krovne površine, uklapanje se radi lako, jednostavno i brzo, postoji mogućnost oblikovanja.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine crepa?

U ovom delu teksta ćemo se upoznati sa tim šta znači biber vučeni crep. On je u obliku pravougaone ploče koji ima zaobljenu užu stranu, i poluprečnik zaobljenja iznosi od sto do sto osamdeset milimetara. Interesantno je da površina lica crepa može biti izbrazdana uzdužno ili sasvim glatka.

Preporuka koja se tiče ventilacije, jeste da se sa naličja izrađuju rebra debljine oko dva milimetara i širine do dvadeset mm, i preko njih crep naleže na letve. Biber crep ne može da se ugradi na uglove krova manje od četrdeset pet stepeni, i to zbog jednostavnog naleganja preklapanjem bez žljebova.

Krunsko – dvostruko pokrivanje je pokrivanje koje se često koristi u praksi, i to izgleda tako što kada se slaže jedan red, odmah se preko njega postavlja sledeći koji je smaknut za pola širine.

Ćeramida je u obliku koničnog luka, i uvek je glatka sa obe strane.

Crep za krov

Postoje ventilacioni crepovi i to su oni koji u donjem delu, na sredini, poseduju ventilacioni otvor za vazduh. Spomenimo i crepove koji zadržavaju led na krovu, i drugačije se nazivaju snegobrani. Njihova uloga je u tome da zadrže komade leda da se tokom otopljavanja ne bi sručili, to jest, skliznuli preko strehe, što je realna opasnost, posebno kod zgrada koje su višespratne.

Krovni crep – prodaja

Građevinske firme imaju svoje lepo osmišljene web prezentacije, tako da se možete dodatno informisati o vrstama crepa i njihovim cenama, pre nego što se odlučite da posetite fizičko sedište odabranog preduzeća za nabavku krovnog pokrivača – crepa.

Koliko se kreću cene crepa?

Koliko ćete izdvojiti novca za nabavku crepa, najviše zavisi od toga za koju vrstu crepa se odlučite, ali radi vaše orijentacije, cena crepa može da se kreće oko 450 dinara po kvadratnom metru.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače sa ove stranice.

Iskustva i preporuke posetilaca

Ray Stojanovic
24.12.2018 12:59

Interesujeme cena za crep

Ostavite komentar
Ocenite firmu