Dodaj firmu

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja cistoskopija

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Cistoskopija Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Cistoskopija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Cistoskopija PoliMedik

Polimedik ordinacija bavi se lečenjem uroloških problema, kao i rešavanju problema seksualne disfunkcije, lečenja muškog i ženskog steriliteta, kao i problemima koji su vezani za oblast psihijatrije
Pročitaj više

Cvijićeva 24
Palilula, Beograd

U našem tekstu saznajte više o tome kakva je metoda cistoskopija, kada se koristi, da li ste možda kandidat za tu proceduru, kao i druge korisne i zanimljive informacije.

Šta je cistoskopija?

Cistoskopija je dijagnostička metoda kojom se jednim optičkim instrumentom koji ima oblik sonde, kao i kameru na vrhu, pregleda sluzokoža uretre a to je mokraćna cev, kao i sluzokoža mokraćne bešike.

Cistoskopija metoda

Ljudi se obraćaju lekaru da bi radili cistoskopiju ukoliko im se pojavi krv u urinu, ako bolno ili otežano mokre, ako postoji neka infekcija urinarnih organa, a to mogu biti mokraćni kanali ili putevi i bešika; takođe, cistoskopiju je potrebno uraditi ako pacijent pati od nekontrolisanog mokrenja ili sa druge strane, ima stalni nagon za mokrenjem.

Cistoskopija se koristi kod sumnje na upalu mokraćne bešike ili cistitisa, a takođe je važna i u najgorim slučajevima, kada se postavlja dijagnoza kancerogenog oboljenja.

Da li cistoskopija boli?

Kada žene dođu na pregled, isti se izvodi kao kod ginekologa, dakle u identičnom položaju. Pre nego što se otpočne sa procedurom, potrebno je da se intimna regija dezinfikuje. Da pregled ne bi boleo, lekar će ubrizgati gel u mokraćnu cev. Na ovaj način se izbegava neprijatnost cistoskopije.

Kako se izvodi cistoskopija?

Cistoskop se uvodi duž sluznice mokraćne bešike, potom ulazi u bešiku i ispuni je sterilnom tečnošću. Fleksibilni cistoskop koji na vrhu ima kameru, na ovaj način, može da pregleda celu bešiku i njenu sluzokožu i utvrđuje da li postoje polipi, tumori, kamenac ili povrede.

Ulaz mokraćne cevi u bešiku se zasebno ispituje.

Što se tiče muškaraca, pregled je lakši i bezbolan. Ako tokom pregleda lekar posumnja na neko tkivo, uzeće se isečak za biopsiju.

Koje su pripreme potrebne za cistoskopiju?

Pre pregleda je potrebno da se popije dosta tečnosti, iz razloga da bešika bude puna. Neophodno je da se privremeno obustavi terapija koja utiče na zgrušavanje krvi. Takođe, važno je da kažete svom lekaru ako bolujete od bolesti srca, pluća, bubrega, ukoliko imate hepatitis ili dijebetes...

Cistoskopija može da se izvede i u kratkotrajnoj totalnoj anesteziji. Tada je potrebno da se ostane u ustanovi gde je pregled urađen, dok dejstvo anestezije sasvim ne prođe. Potrebno je da se pije dosta tečnosti tog dana, kako bi se bešika pročistila. Savet je da tokom dolaska na pregled imate pratnju, jer se ne preporučuje da vozite.

Cistoskopija cene:

Cena se kreće u proseku oko dvanaest hiljada dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane