Psi nemaju uši slične ljudima, to jest ušni kanal kod psa je mnogo složeniji i često mnogo veći od ljudskog ušnog kanala. Kao što mi održavamo higijenu ovog dela tela svakoga dana, tako će povremeno zatrebati i da se psu očiste uši.

 

 

Vlasnici pasa često ovaj posao uzimaju olako, pa psima guraju štapiće u uši, ili to čine bez hirurških rukavica, koje su poželjne. Sve to može ostaviti negativne posledice po zdravlje vašeg psa, pa je preporuka da svog najboljeg četvoronožnog prijatelja odvedete na tretman u salon lepote za kućne ljubimce, gde će stručno osoblje, na profesionalan način, uspešno i pedantno odraditi ovaj posao.

Kako se čiste uši psa?

Ili, kako ćete znati da je potrebno da posetite salon? Najbolje je da vam odvođenje psa kod grumera postane redovna navika, međutim, ako ste novopečeni vlasnik, i ukoliko ste primetili da uši psa neprijatno mirišu, da on trese glavu, da ga uši svrbe ili se jednostavno vidi da su prljave, poslednji je čas da zakažete tretman.

Kada biste ovaj posao sami radili, to bi bio naporan zadatak, međutim, za iskusne grumere, koji poznaju anatomiju životinja, ovo će biti rutinski posao. Potrebno je naglasiti da je uvo svakog psa drugačije, i ima svoje posebne potrebe. Svakako nije isto čistiti ušni kanal pit bul terijeru ili koker španijelu. 

Brojni nabori koji postoje u uhu psa su vrlo pogodni da se tu skuplja prljavština, prašina i da se razmnožavaju paraziti. Tako nešto sigurno ne želite na svom ljubimcu, pogotovo kada se zna da psi često borave na našim sofama, foteljama, a neki psi čak i spavaju sasvim uz svoje vlasnike. 

 

 

Dakle, ušni kanal psa je veoma osetljiv, pa će grumer staviti hirurške rukavice. Na taj način se štite i same uši psa od bakterija. Ponekad su psi nemirni pri ovom tretmanu, ali iskustvo će odraditi svoje, to jest grumeri će znati kako da odobrovolje vašeg ljubimca, tako što biti strpljivi a imaju i dosta poslastica kojim nagrađuju psa za dobro ponašanje i kooperativnost. 

Čišćenje ušiju kod pasa – iskustva

Uši psa se čiste posebnim sredstvom, koje je preporučeno od strane veterinara, i počinje se sa spoljne strane ušne školjke. Pribor za čišćenje se menja, sve dok na njemu više ne ostaju tragovi prljavštine. 

Kada se čisti ušni kanal, grumer će biti posebno pažljiv, da ne bi povredio psa ili izazvao bilo kakvu bol, što bi lako moglo da se desi vama, ako biste sami pokušavali da psu očistite osetljivi kanal. Ukoliko postoji dosta prljavštine, odradiće se takozvano dublje čišćenje. 

Takođe, bitno je naglasiti da pas u ušima ima dlačice, koje rastu velikom brzinom, odnosno, svakih mesec dana primetićete veoma dlakave uši kod svog ljubimca. Pri tome mislimo na unutrašnjost uha, tako da će grumer te dlačice počupati, jer one posebno skupljaju prljavštinu, bakterije i parazite, što lako može da dovede do infekcije uha, ako biste sve ovo jednostavno zanemarili.

Psima jako puno znači kada ih nagradite da su dobro obavili posao. Grumeri to znaju, pa će po završetku tretmana počastiti psa nekom poslasticom, a vi ga nagradite igranjem sa njegovom omiljenom igračkom. 

Kako budete ponavljali tretmane u salonu lepote za kućne ljubimce, pas će se navići na proceduru čišćenja ušiju, pa će svaki sledeći put biti sve raspoloženiji za saradnju, jer zna da ga, za dobro ponašanje i kooperativnost, na kraju očekuje slatka nagrada.

Čišćenje ušiju kod pasa – cena:

Za ovu uslugu je potrebno izdvojiti od 400 do 500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone za kućne ljubimce koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Čišćenje ušiju kod pasa Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Čišćenje ušiju kod pasa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kompletan tretman (šišanje) malih rasa pasa (S veličina)

Akcija -% 1500 Din.
Kompletan tretman (šišanje) malih rasa pasa (S veličina) - 1.500 din! Best Friend Groom salon za šišanje pasa!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletan tretman (šišanje) malih rasa pasa (M veličina)

Akcija -% 1800 Din.
Kompletan tretman (šišanje) malih rasa pasa (M veličina) - 1.800 din! Best Friend Groom salon za šišanje pasa!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Furminiranje malih rasa pasa (kratkodlaki)

Akcija -% 900 Din.
Furminiranje malih rasa pasa (kratkodlaki) - 900 din! Best Friend Groom salon za šišanje pasa!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Furminiranje malih rasa pasa (dugodlaki)

1100 Din.
Furminiranje malih rasa pasa (dugodlaki) - 1.100 din! Best Friend Groom salon za šišanje pasa!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletan tretman za pse (štenci od 6 do 9 meseci)

2000 Din.
Kompletan tretman za pse (štenci od 6 do 9 meseci) - 2.000 din! Pet grooming Tony!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

10.09.2018
Jovana Lukic

Ciscenje usiju kod pasa je veoma slozen zadatak koji je potrebno da vam neko na kvalitetan nacin uradi. Medjutim, mozete to i sami da uradite i da korisite poseban hidrogen i vatu.

11.09.2017
Jovana Milinkovic

Po mnogo cemu je ciscenje usiju kod pasa i vise nego teska stvar. Ima pasa u Beogradu koji to potpuno normalno podnose i kojima to ne predstavlja neki poseno veliki problem ali ima i pasa kod kojih to nije slucaj vec sve morate sa njima da radite potpuno normalno i osecajno.

18.05.2017
Milen Jovanovic

Kako god da okrenete, nikada ono nije bilo nesto posebno jeftino. Nista tu licno mene ne moze da iznenadi.

05.05.2017
Lea Stankovic

Naravno da moze i mora da ono bude bas onako kvalitetno.

21.04.2017
Filip Milutinovic

Smatram da ovo nije bas previse komplikovano. Dovoljno je samo da koristite pravi pribor i aparaturu.

07.04.2017
Simona Vucinic

Naravno da ciscenje usiju mora da ima neke kvalitetne cene. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

22.03.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju kako god da okrenete, ovo i nije bas previse jeftino.

08.03.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, ovo je posebna jedna aktivnost. Sve drugo je po[meni cisto gubljenje vremena.

03.03.2017
Todor Markovic

Moje je licno misljenje takvo da kako god da okrenete ovo treba das e posebno plati.

14.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Mogu samo slobodno da kazem ako vec pricamo realno, da je ovo ipak jedan tretman u koji zaista treba da imate puno poverenje.

18.01.2017
Janko Zivanovic

Koliko se meni samo cini, ovo bi svaki odgovoran vlasnik s vremena na vreme trebao sam da uradi. Za tkao nesto mu zaista profesionalac nije bas potreban.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Po mom misljenju, ipak je ovo tretman koji nije za svakoga. Odnosno, nije ipak toliko veliki problem da svaki vlasnik vodi racuna o svom psu.

12.12.2016
Petar Jankovic

Za pojedine pse koji nisu na ovo navikli, ciscenje usiju moze da bude poprilicno nezgodno i stresno. Zato je veoma bitno da ih po tom pitanju odmah socijalizujete, kako biste mogli da ih naucite na razlicite dodire.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju ciscenja usiju kod pasa, po mom misljenju samo treba da posetite agenciju Pet Care i oni ce vam to veoma brzo i efikasno uraditi.

07.11.2016
Biljana Brankovic

Ciscenje usiju kod pasa bez problema mozete da uradite u salonu Vet Alfa. To je salon u kojem se prema ljubimcima odnose veoma profesionalno.

15.09.2016
Ivan Stojanovic

Ovo je jedan poprilicno slozena i zahtevan aktivnost prevashodno psiholoske prirode. Zbog toga mnogi psi ne dozvoljavaju da ima se tako lako ciste usi.

15.09.2016
Marko Petrovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitenot ciscenje usiju kod pasa, onda je defitivno najbolje resneje za vas da se po ovom pitanju psoavetujete sa nekim struncim licem u koje mozete da imate puno poverenje.

12.08.2016
Dusan Markovic

Ciscenje usiju kod pasa je veoma slozen zadatak koji je potrebno da vam neko na kvalitetan nacin uradi. Medjutim, mozete to i sami da uradite i da korisite poseban hidrogen i vatu.