Dodaj firmu

PC013 Sistem servis računara

4.4 | 14 ocena
Član 1 godinu
Cena:
500 din.

(detaljno čišćenje od prašine i zamena termalne paste na čipovima)

U zavisnosti od tipa laptopa cena se krece od 500 din do 2500 din

Najčešći problemi koji se javljaju kod laptop računara su pregrevanje, pojačan zvuk ventilatora koji pokušava da ga ohladi, i gašenje u radu...
To se najčešće dešava zbog više faktora, neki od njih su:
- nagomilana prašina u kulerima i hladnjacima
- stara i okorela termalna pasta na grafičkom i procesorskom čipu koja je izgubila dejstvo
Naime, zbog česte i nagomilane prašine dolazi do začepljenja aluminijumskog hladnjaka koji ne uspeva da iz tog razloga izbaci toplotu napolje, koju šalje kuler i odvodi sa procesora. Kako ista toplota nema gde da prođe, vraća se nazad i podiže temperaturu celokupnog sistema. Na žalost, ovo su česti razlozi koji dovode do neispravnosti raznih komponenata koje, u slučaju laptopa, nije jednostavno i jeftino zameniti.
Zamena termalne paste na čipovima je nešto što se smatra u redovno održavanje, kao mali servis i zamena ulja na automobilu! Svaka termlna pasta ima svoj radni vek, a da bi uspešno odvodila temperaturu sa čipa (...koji joj je inače i zadatak), mora biti sveža, pravilno nanešena i kvalitetna! Pasta koju koristimo u našem servisu je Noctua, jedna od najboljih na tržištu, Austrijskog proizvođača. Za razliku od klasičnih termalnih pasti, pokazala nam je izuzetno viskoke performase, negde i po 20 stepeni manje temperature grejanja!
Ovi faktori su pogotovo izraženi kod laptop ili notebook računara iz razloga što je čišćenje istih dosta otežano zbog njihovog dizajna i kompaktnosti. Da bi se ovi računari uspešno očistili, često je potrebno rašrafiti i rasklopiti ih kompletne, fizički očistiti hladnjake, podmazati kulere, skinuti staru terrmalnu pastu i aplicirati novu.
To je vrlo složen i delikatan posao i zato ga prepustite vašem PC013 Servisu i produžite radni vek vašem laptopu ili notebooku!

Kategorija: Servis racunara i laptopova Pančevo
Podkategorija: Ciscenje kulera na laptopu Pančevo
Objavljeno: 09.02.2022.
# ID Oglasa: 075816
Firma: PC013 Sistem servis računara
Idi na vrh strane