Kada se radi servis i čišćenje dizni? Karburatori su zastareli, tako da savremeni benzinski motori uglavnom imaju sistem za ubrizgavanje goriva. U našem tekstu možete da saznate više o diznama, njihovom čišćenju, da se informišete koji servisi tu uslugu pružaju, po kojim cenama i slično.

ciscenje dizni

Remont dizni

Elektromagnetni ventili se nazivaju drugačije brizgaljke, i smešteni su na kraju svakog sistema. Njihov zadatak jeste da rasprše mešavinu vazduha i goriva i to u vidu finog mlaza.

Pomenute brizgaljke su veoma osetljive na prljavštinu, koja se nalazi u sistemu. U sistem su nečistoće dospele na različite načine, i to može da bude putem dovoda vazduha ili putem dovoda goriva. Pojavu čestica koje će praviti problem mogu da uzrokuju razne stvari kao što su neredovna zamena filtera goriva i filtera vazduha, i gorivo koje je lošeg kvaliteta.

Takve čestice prave probleme kada smeša vazduha i goriva prolazi kroz sitne otvore koji postoje na brizgaljkama.

Servis dizni

Šta bi to dalje značilo? Ovako zaprljane dizne ne mogu da rasprše gorivo na pravilan način, i zbog toga se stvaraju kapljice koje su krupnije, i njih varnica svećice teže može da zapali.

Dobra strana ove priče je što možete preventivno da u svom servisu menjate filtere vazduha i filtere goriva. Takođe, važno je i da birate gorivo koje je boljeg kvaliteta.

Popravka dizni

Ako se pridržavate svih preventivnih mera, vaš sistem bi trebalo da radi dobro kroz dugi niz godina i da nemate neke veće probleme. Dakle, postići ćete efikasan i nesmetan rad, a ako se smetnje ipak jave, tada ćete to rešiti dolaskom u servis.

remont dizni

U servisima radi stručno osoblje, čiji se tehničari kontinuirano obučavaju prateći nove tehnologije i trendove. Prostori su savremeno opremljeni i koristi se najmodernija dijagnostika.

Čišćenje dizni – iskustva

Možda se sada pitate, koji su to simptomi zaprljanosti brizgaljki? Dakle, ukoliko primetite da motor gubi snagu, da je njegovo startovanje znatno otežano, ako je rad motora neravnomeran, ako je potrošnja goriva veća nego što je bio slučaj do sada, ukoliko osećate trzaje dok vozite – sve su to znaci da su brizgaljke prljave i da je došlo vreme da auto odvezete u servis na pregled i čišćenje.

Serviseri poseduju uređaje za čišćenje dizni, koji veoma efikasno otklanjaju naslage, kao i sve nečistoće i prljavštinu, koja je nakupljena na unutrašnjosti dizne. Sve se to radi pod dejstvom ultrazvuka, kao i specijalne tečnosti koja se koristi za čišćenje dizni.

Kada se taj deo posla završi, obavlja se provera ispravnosti rada, a to se vrši posebnim uređajem za testiranje dizni. Njime se simulira rad dizni u uslovima koji su slični koje imate pri vožnji auta.

Čišćenje dizni – cena

Da biste saznali tačnu cenu za čišćenje dizni, predlažemo da pozovete firme koje su oglašene kod nas, i da dogovorite pregled vašeg vozila.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servis i čišćenje dizni
Pitaj firme

Tehnički pregled za putnička vozila

Akcija -% 3600 Din.
Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

12.07.2018
Miodrag Kostic

Vozim automobil pasat b6 cuveni 2.0 tdi motor i nedavno sam imao problem sa diznama. U nekoliko servisa su mi predlagali da umesto zamene dizni uradim ciscenje dizni ultrasvukom jer ce mi tako ostati moje fabricke dizne koje su kvalitetnije od novih kopija. Tako sam i uradio. Prezadovoljan sam sada kako moj auto radi i vuce a i potrosnja je dosta manja.