Dodaj firmu

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja cirkumcizija

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Cirkumcizija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Cirkumcizija PoliMedik

Polimedik ordinacija bavi se lečenjem uroloških problema, kao i rešavanju problema seksualne disfunkcije, lečenja muškog i ženskog steriliteta, kao i problemima koji su vezani za oblast psihijatrije
Pročitaj više

Cvijićeva 24
Palilula, Beograd

U tekstu koji se nalazi pred vama, možete saznati korisne informacije o intervenciji koja se naziva cirkumcizija ili obrezivanje, kada se ona preporučuje, kao i zbog čega, da li je bolna, koje su cene i sl.

Šta je to cirkumcizija?

Cirkumcizija se drugačije naziva obrezivanje. To bi značilo da se hirurški otklanja kožica koja prekriva vrh muškog polnog organa.

Cirkumcizija iskustva

Razlozi za izvođenje cirkumcizije su različiti. To na primer, može da bude želja da se spreče zdravstveni problemi u budučnosti, kao i lakše i bolje održavanje higijene. U nekim porodicama, ova hirurška metoda je ritual u religioznom smislu.

Korisno je znati da se nakon cirkumcizije ne može vratiti prvobitni izgled muškog polnog uda. Vreme trajanja ove intervencije je svega oko desetak minuta.

Cirkumcizija laserom

Pored prednosti koje smo nabrojali, postoje i mnoge druge: smanjuje se rizik od infekcija koje se prenose seksualnim putem, sprečavaju se potencijalni problemi sa penisom, kao što je fimoza, a reč je o situaciji kada se ne može ili se može, ali vrlo otežano, povući kožica penisa na dole; takođe, cirkumcizijom se smanjuje rizik od nastanka raka penisa.

Ova procedura se ne radi ukoliko pacijent ima problem sa zgrušavanjem krvi, a korisno je znati da cirkumcizija ne utiče na plodnost, kao ni na uživanje tokom seksa, i to kada su u pitanju oba partnera.

Cirkumcizija kod dece

U prvih deset dana po rođenju, može da se izvede cirkumcizija kod novorođenćadi. Postupak se izvodi tako što dete leži na leđima, dok su ruke i noge odvojene od tela. Penis i okolina se dezinfikuju, u bazu penisa se unosi anestetik, a može da se nanese i u obliku kreme. Postavlja se plastični prsten, ili posebna stega, i nakon toga se koža sa vrha penisa uklanja.

Cirkumcizija ili obrezivanje

Kada se intervencija završi, penis se umotava u gazu, i prekriva vazelinom. Kod starije dece, obrezivanje se radi skoro na isti način, razlika je jedino u tome što je potrebno ušivanje da bi se sprečilo krvarenje.

Cirkumcizija u opštoj anesteziji

Za ovu intervenciju nije potrebna nikakva posebna priprema, a lekar će vas upoznati sa svim prednostima i potencijalnim rizicima. Kada se procedura obavlja u opštoj anesteziji, nećete osećati nikakvu neprijatnost, ali je ipak potrebno da lekar bude obavešten o vašem opštem zdravstvenom stanju.

Prednosti cirkumcizije

Prednosti cirkumcizije smo već naveli u prethodnom delu teksta, a sada ćemo samo dodati da oporavak i zarastanje traje oko sedam do deset dana. Na vrhu penisa se može primetiti krasta, a isti je ponekad bolan, natečen i crven. Nakon ove intervencije retko dolazi do nekih komplikacija.

Cirkumcizija cene:

Za cirkumciziju koja se obavlja u opštoj anesteziji trebalo bi platiti oko 65000 dinara u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane