Čipovanje životinja Beograd

Adresa: Pilota Mihaila Petrovića 5
Beograd
Adresa: Crnotravska 13a
Beograd
Adresa: Slobodana Jovanovića 6, Višnjička Banja
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 385, ( Trošarina )
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 518v
Beograd
Adresa: Marijane Gregoran 34a, Karaburma
Beograd
Adresa: Lomina 41, lok 5
Beograd
Adresa: Bore Vukmirovića 12a
Beograd
Adresa: Susedgradska 26a
Beograd
Adresa: Nehruova 59
Beograd
Adresa: Omladinskih Brigada 7dj, Novi Beograd
Beograd
Adresa: Cara Uroša 37, Dorćol
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 224
Beograd
Adresa: Vitanovačka 44
Beograd
Adresa: Gandijeva 115a, ( stari zanatski centar, blok 70 )
Beograd
Adresa: Matije Gupca 3, Kosutnjak
Beograd
Adresa: Zrenjaninski put 30
Beograd
Adresa: Bulevar JNA 34, Jajinci
Beograd
Adresa: Gornjogradska 7m, Beograd
Beograd
Adresa: Vojvodjanska 228, Beograd
Beograd
Adresa: Blagoja Parovica 27, Banovo Brdo, Cara Uroša 37, Dorćol
Beograd
Adresa: Patrijarha Joanikija 11a, Beograd
Beograd
Adresa: Nikole Dobrovica 44, lok1a
Beograd
Adresa: Cvijićeva 73, Beograd
Beograd
Adresa: Marka Čelebonovića bb
Beograd
Adresa: Norveška 6, Šabac
Beograd

Čipovanje životinja Novi Sad

Adresa: Lilike Bem 1
Novi Sad
Adresa: Bate Brkića 32, Novi Sad
Novi Sad
Adresa: Pasterova 18
Novi Sad
Adresa: Futoška 65
Novi Sad

Čipovanje životinja Šabac

Adresa: Knez Mihajlova 22, Šabac
Šabac
Adresa: Stojana Novakovića 17, lok. 2
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Čipovanje životinja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Za PENZIONERE vlasnike kućnih ljubimaca BESPLATAN dolazak na kućnu adresu!

0 Din.
Za PENZIONERE vlasnike kućnih ljubimaca BESPLATAN dolazak na kućnu adresu! Veterinarska Ambulanta VetHome!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Čipovanje životinja

Čip je lična karta vašeg ljubimca. To je i vaša zakonska obaveza, kao vlasnika psa, pri čemu se izdaje odgovarajuća potvrda, zajedno sa vakcinacijom protiv besnila. 

 

 

Svi čipovani psi i mačke nalaze se u jedinstvenoj bazi podataka Ministarstva za poljoprivredu, resora za veterinu Republike Srbije. Na taj način je omogućen veoma jednostavan postupak utvrđivanja identiteta vlasnika kao i osnovnih podataka pasa i mačaka. 

Čipovanje pasa

Od čega se sastoji mikročip? Odgovor je da je on napravljen od induktora koji se nalazi u kapsuli od biokompatibilnog stakla. Induktor služi tome da daje petnaestocifreni digitalni kod koji je karakterističan za svaku zemlju, koji će onemogućiti ponavljanje istog broja narednih sto godina.

Kako se čipuju psi?

Sam postupak traje par minuta i potpuno je bezbolan. Čip je pod sterilnim uslovima deponovan u iglu injektora kojima se čip plasira pod kožu sa leve strane vrata vašeg ljubimca. Ovakva metoda je potpuno bezopasna, za razliku od tetovaže pasa, što je postupak koji je bio bolan po životinju a i tetovaža nije pogodna za identifikaciju zbog mogućeg falsifikata.

Jednom ampliciran čip se posle pet do sedam dana indurira vezivnotkivnom kapsulom zbog čega neće biti moguće njegovo pomeranje. 

Sam čip izgleda kao zrno pirinča.  

Čipovanje mačaka

Zna se da mačke vole da švrljaju jer su po prirodi veoma radoznala bića. I zamislimo, vaša maca se izgubi, ili je neko ukrade; potom bude pronađena, ali kako nalazač da pronađe vas? Jednostavno – putem čipa, koga maca nosi ispod kože, što je i osnovna namena ove metode. 

 

 

Kako se čipuju mačke?

Čipovanje radi veterinar pomoću sprave koja izgleda poput injekcije. Čip se stavlja pod kožu mačke između lopatica na leđima. Nemojte se brinuti da će vašu ljubimicu ovaj postupak zaboleti, jer sve izgleda kao da je primila najobičniju vakcinu. 

Čipovanje životinja – iskustva

Čip se očitava posebnim skenerom koji uglavnom poseduju veterinarske ambulante i prihvatilišta. Skenerom se prelazi preko dela tela na kome se nalazi čip, pa će se na skeneru prikazati identifikacioni broj. 

Potom se kontaktira nacionalna baza podataka odakle se dobijaju podaci vlasnika. Koliko je čipovanje korisno govori podatak da je u Americi više od 600 000 kućnih ljubimaca vraćeno svojim vlasnicima samo zahvaljujući tome što su kuce i mace imale čipove. 

Čipovanje životinja – cena:

Uz čipovanje se obično sprovodi i obavezno vakcinisanje protiv besnila pa za ovu uslugu bi trebalo izdvojiti od 1200 do 1900 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Goran Tomić
Ako ste čipovali zivotinju (psa ili macku) taj cipkoji se nalazi u zivotinji nije vidljiv ljudskim okom, ali veterinari tacno znaju gde se nalazi tj verovatno ima tacno mesto gde se čip utiskuje u telo zivotinje (pricam bar na primeru psa kako je meni bilo pa iz mog iskustva) i onda ako nekada zatreba oni imaju neke citače čipova, nešto nalik čitačima bar kodova. Tako da kada prisloni taj čitač automatski izadje broj od čipa psa ili mačke ili bilo koje zivotinje koja je cipovana. Inače prvi put kada se zivotinja čipuje uz sam čip veterinarske ordinacije vam daju i neke nalapnice sa brojevima, koji su u stvari brojevi od vaseg ljubimca, tj tog čipa koji je utisnut u njega. Pa onda od tih nekoliko nalepnica jedna znam da se lepi na pasos psa, jedan ide u rodovnih, jedan moze u zdravstveni karton ljubimca, i opet ostane jos par viska. Ne znam sta se desava u situaciji da je pas bez porekla (mesanac) pa u tom slucaju kada nema papire i rodovnik pretpostavljam da se lepi u zdravstvenu knjizicu od psa ili mačke koja se takodje dobija kada dovedete prvi put kod vaseg veterinara.
Miodrag Kostic
U danasnje vreme cipovanje zivotinja, narocito pasa je obaveza svakog vlasnika, ukoliko u suprotnom nema nameru da placa visoke komunalne kazne. U proseku, cipovanje u danasnje vreme kosta oko 2000 dinara.
Dk gamer
kako mozemo videti gde je nas pas kad mu stavimo cip preko telefona ili nesto drugo?
Lea Stankovic
Ukoliko nesto valja u celoj prici onda je to cipovanje zivotinja, sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Mihajlo Nastasovic
Po svakom pitanju koliko mi se samo cini, cipovanje zivotinja nije ni malo neobicna stvar u danasnje vreme.
Simona Vucinic
Kako god da okrenete, cipovanje zivotinja nije bas toliko jeftino kao sto se mozda na prvi pogled cini. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Todor Markovic
Po meni ni jedno cipovanje zivotinja nije isto.
Marta Dencevic
U svakom slucaju je ono nesto sto je i vise nego posebno. Sve drugo je daleko manje bizno i vazno.
Janko Zivanovic
Sto se tice cipovanja, u svakom slucaju je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Pri tome, nema tu nesot puno izbor. Uglavnom su to onako ozbiljne cene.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, cipovanje je veoma bitno. Ukoliko se za njega odlcuite sigurno je samo to da cete u potpunosti da ispostujete sve procedure.
Petar Jankovic
Uvek je problem samo u tome sto svako cipovanje zivotinja mora dobor i debelo da se plati. To je jednostavno uvek tako funkcionisalo.
Nikolina Pantelic
Sto se ovoga tice, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista ne treba da brinete.
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, najbolje bi bilo kada bi cipovanje zivotinja moglo da se uradi bez nekih vecih problema u Beogradu.
Jana Stankovic
Kada vec pricamo o kvalitentom cipovanju zivotinja, ubedljivo je najbolje da posetite veterinarsku ambulantu Bozovic Torro i vise nista po tom pitanju ne biste trebali da se pokajete.
Biljana Brankovic
Cipovanje zivotinja je zaista jedan vrhunska stvar po kojoj zaisat ne trebad a budete zabrinuti. Kvalitetno cipovanje zbog toga bez problema mozete da uradite u ordinacji Golden.
Marko Petrovic
Cipovanje zivotinja je u najvecem broju slucaje jedna rutinska stvar. Medjutim, posotji odredjeni broj primera radi pasa ili macaka koje su nesto nervoznije pa je potrebno sa njima imati poseban tretman.
Dusan Markovic
Koliko je mni poznato po trenutno vazecoj zakonskoj regulativi, psi moraju da budu cipovani i to se moze uraditi kod skoro svakog veterinara. Kako stoje stvari sa ostalim zivotinjama zaista ne znam ni sam.
Lea Stankovic
U danasnje vreme cipovanje zivotinja, narocito pasa je obaveza svakog vlasnika, ukoliko u suprotnom nema nameru da placa visoke komunalne kazne. U proseku, cipovanje u danasnje vreme kosta oko 2000 dinara.