Čipka

0.0 | 0 ocena
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Čipka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Čipka

 

 
  Verovatno ne postoji nijedna žena koja ne voli lepu i kvalitetnu čipku. Za početak, hajde da se upoznamo sa preciznom definicijom ove tkanine – reč je o prozračnoj, šupljikavoj tkanini, za koju se koristi lan, vuna, pamuk ili svila.


čipka

Čipke se prave na više načina i to pletenjem, vezivanjem, šivanjem, tkanjem ili kačkanjem, a u tu svrhu se koriste čunići (kačkalice), igle, batići...

Čipka za haljine

Ako bismo zavirili u istoriju, odnosno u vreme od kada datira proizvodnja čipke, videćemo da je u pitanju Italija i Flandrija, i da je reč o petnaestom veku. Od tog perioda, čipka je počela da se širi po Evropi, i bila je namenjena kao deo odeće za višu klasu, odnosno smatrana je luksuznim predmetom.

Kako je vreme proticalo, razne zemlje su razvile svoje modele čipki i tradiciju izrade.

Interesantan je podatak da je u prošlosti, na prostoru bivše Jugoslavije, bila poznata paška čipka, i to u Hrvatskoj, kao i dubrovačka čipka, a u Bosni i Hercegovini i Slavoniji – kerice, odnosno oje u Makedoniji.

čipka cena

Haljina koja ima rukave od čipke, na primer, svakako je veoma elegantna i moderna i nosi se u posebnim, svečanim prilikama. U prodavnicama metraže, čipka za haljine se može kupiti na veliko i malo.

Čipka za venčanice

Venčanice su veoma često izrađene od visoko kvalitetne čipke, što mladu čini savršenom, gracioznom i prelepom. Čipka inače predstavlja dugovečni trend za izradu venčanih haljina, koja izgleda ženstveno i prikladno za svaki tip venčanja.

To je romantična i fina tkanina, koja nikada neće izaći iz mode, a uvek nudi svež i nov look. Za najlepši dan u svom životu, buduće mlade često biraju vintage-inspirisane haljine koje ukrašava upravo čipka. Međutim, ova tkanina je idealna i za moderne venčanice, pri čemu predstavlja najbolji način da se kroz modu prikaže elegancija.

Šljokice za haljine

Za neke svečane prilike, idealne su haljine koje imaju šljokice po sebi. To na primer, mogu biti metalik nijanse, koje su apsolutni hit kada je reč o selebritijima i crvenom tepihu.

Ovakve haljine se ne mogu nositi na posao ili u nekim drugim svakodnevnim varijantama, već su rezervisane za večernje prilike. Vašem ukupnom izgledu daće jednu posebnu dozu i notu sjaja, tako da ćete biti primećeni i upamćeni, gde god da se pojavite.

Međutim, malo žena zna da je potrebno određeno umeće da bi se nosile haljine sa šljokicama, to jest, morate znati da je iznesete. Šta to tačno znači? Mnoge dame pri odabiru haljine biraju onu koja je za jedan broj manja, međutim, kada kupujete varijantu sa šljokicama, ovo se ne preporučuje.

Možemo slobodno reći da je prava veličina haljine zapravo ključ za dobar izgled! Mnoge pripadnice lepšeg pola će vam reći da su haljine sa šljokicama veoma nezahvalne za nošenje, i zbog toga vam preporučujemo da pronađete ravnotežu između uskih i nešto širih modela.

Čipka – cena:

Cene čipke se kreću u rasponu od 16 evra po dužnom metru, sve do 450 evra, za pojedine ekskluzivne varijante.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

17.10.2018
Andriajana Simic

Haljina koja ima rukave od čipke, na primer, svakako je veoma elegantna i moderna i nosi se u posebnim, svečanim prilikama. U prodavnicama metraže, čipka za haljine se može kupiti na veliko i malo.