Cink

0.0 | 0 ocena
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Cink
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Cink

Cink je ponekad pravi „cinkaroš“, naročito ako ga nema dovoljno. Zašto to kažemo? Zato što, ako vam ovaj važan mineral nedostaje u organizmu, vidno će vam se smanjiti libido. To je samo jedna stvar, postoji niz problema koji se javljaju usled nedostatka cinka: pogoršavaju se efekti stresa na organizam i ubrzava se starenje.

 

 

Verujemo da smo vas već „naplašili“ dovoljno, na samom početku šta se sve može da se dogodi ukoliko imate slab cink, ali je dobra vest da za sve postoji rešenje, pa tako i za ovaj problem: cink se lako može nadoknaditi upotrebom suplemenata i vi ćete vrlo brzo ponovo biti u top formi.

Zašto je cink toliko važan?

Nastavićemo u istom ritmu, pa ćemo vam reći da je cink toliko važan da učestvuje u podeli ćelija i nalazi se u svakom tkivu u telu. Istovremeno, on je snažan antioksidant, sprečava nastajanje raka, i uključen je u pravilno funkcionisanje endokrinih žlezda i u održavanje idealnih hormonskih uslova.

Ako vam je cink O.K, vi ćete imati dobar nivo energije, on je neophodan za optimalne fizičke performanse, kao i telesnu kompoziciju, što je sportistima posebno važno.

Takođe, cink je potreban za pravilno funkcionisanje crvenih i belih krvnih zrnaca, i utiče na sintezu proteina, a najviše se nalazi u našim kostima, bubrezima, jetri, mrežnjači i pankreasu.

Nedostatak cinka se javlja kada se ne unosi hrana koja je bogata ovim mineralom, u nekom dužem vremenskom periodu. Onda nastaju simptomi sa početka teksta koje nikako ne želite. Pored tih znakova, može se javiti dijareja, slaba memorija, nemogućnost fokusiranja, sporo zalečenje rana, zujanje u ušima i nervna disfunkcija... 

Kako nam može pomoći upotreba suplemenata?

Jednstavno, cink ćemo dovesti na potreban nivo u organizmu. U tom smislu, vaše sportske performanse i snaga, biće povećani, jer cink igra glavnu ulogu u proizvodnji anaboličkog hormona. 

Pojedina istraživanja pokazuju da povećani nivoi cinka mogu dati proizvodnju testosterona nakon vežbanja. I muškarcima i ženama sportistima, adekvatan cink pomoći će u razvoju mišića, dok podizanje nivoa testosterona posle treninga, može pomoći obnavljanju snage kod muškarca. Više cinka, znači i više energije i bolji metabolizam.

Nizak cink može dovesti do pojave simptoma muške menopauze. I kod nežnijeg pola cink igra važnu ulogu u reproduktivnom zdravlju, jer omogućava efikasno korišćenje estrogena i progesterona.

Skorašnja istraživanja pokazuju povezanost nedostatka cinka sa razvojem mnogih tumora kao što su rak dojke, jajnika, creva, pluća, kože, kao i leukemija (rak krvi).

 

 

Cink je veoma važan za naše kardiovaskularno zdravlje. Ukoliko je nizak, možemo imati visoke vrednosti holesterola, masti, dok će dovoljan unos cinka imati zaštitnu ulogu i inhibiraće napredak srčanih bolesti.

Insulin i cink su povezani, na taj način što se cink vezuje za insulin pa se tako insulin adekvatno skladišti u pankreasu i otpušta onda kada glukoza uđe u krovotok. 

Kako da znamo da li imamo dovoljan nivo cinka u organizmu ili je potrebno da isti nadoknadimo? Postoji serum cink test i plazma cink test. 

Na kraju, zaključićemo da čak i umeren nedostatak cinka u telu, negativno utiče na naše zdravlje, pa je najbolje pravovremeno voditi računa o njegovom nivou, a jedan od načina da to postignete je dodavanje cinka vašoj ishrani kroz suplemente.

Cink tablete – cena:

Potrebno je izdvojiti od 342 din. sve do 4089 dinara za dijetetski preparat koji sadrži mikronutrijente u kompleksnom sastavu i sa dobro uravnoteženim, naučno baziranim doziranjem. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

07.03.2017
Ivana Petrovic
Cink je veoma vazan element. Sve drugo je po meni nesto sto predstavlja cisto gubljenje vremena.
27.02.2017
Petar Jankulovski
Koliko mi je samo poznato, sto se cinka tice, kvalitet je naravno i vise nego vazan. Sve drugo je manje bitno.
20.02.2017
Marina Zivkovic
Sto se cinka tice, najvaznija stvar je da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je inace mnogo losije resenje.
08.02.2017
Stojance Ristovski
Sto se mene licno tice, samo treba da znate da je cink nesto sto dosta kosta. U suprotnom slucaju ce to moci da bude drugacije.
02.02.2017
Jovana Milinkovic
Naravno da je za normalan rast i razvojoj cink i vise nego bitan.
30.01.2017
Milen Jovanovic
Koliko mi se samo cini, sot se cinka tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. To je ipak jedno od najboljih resenja.
20.01.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da znate ad je cink veoma vazan element za zdravlje svakog coveka.
12.01.2017
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini za svakog sportistu je cink veoma vazan. Uvek je potrebno da ga unostite u dovoljnoj meri i kolicini. Jedini je problme u tome sto ga treba kupovati.
04.01.2017
Simona Vucinic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i ako to budete uradili sigurno se necete pokajati.
22.12.2016
Mihajlo Nastasovic
Ako mene licno pitate, po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet i u tom slucaju onda se sigurno necete pokajati.
14.12.2016
Marta Dencevic
Ukoliko se odlucite da konzumirate cink, mislim da je za pocetak ubedljivo najbolje resenje da posetite neko provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
06.12.2016
Todor Markovic
Po pitanju ovog preparata, mozete u potpunosti da budete sigurni da sigurno necete da pogresite ukoliko bas njega budete konzumirali.
28.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Naravno da je cink gotovo svima potreban. Upravo iz tog razloga treba da posetite mesto koje se zove Dietfood i da se bas u njemu uverite u kvalitet.
18.11.2016
Nikolina Pantelic
Ukoliko vam je potreban kvaliteta unos cinka, idealno bi bilo kada biste posetili radnju kojas e zove Diastar. Zapravo je to radnja u koju prema tome, mozete da imate puno poverenje.
09.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju cinka, ubedljivo je najbolje resenje da posetite radnju koja se zove WVS.
31.10.2016
Biljana Brankovic
Redovno unosenje cika definitivno ima visestruke koristi i zbog toga je definitivno najbolje da probate da ga pronadjete po sto povoljnijim cenama.
21.09.2016
Janko Zivanovic
Smatram da covek dovoljne kolicine cinka ne moze da unese iskljucivo na prirodan nacin vec da zbog toga mora da koristi razlicite dijetske suplemente. Takve suplemente je ubedljivo najbolje da kupite u radnji WVS.
07.09.2016
Ivan Stojanovic
Koliko je meni poznato cink je jedan od najvaznijih antioksidanata. Zbog toga kroz svakodnevnu ishranu treba da strogo vodite racuna da uvek unosite u sebe dovoljne kolicine cinka.
18.08.2016
Marko Petrovic
Pravilnom ishranom mogu da se postignu mnogobrojni pozitivni efekti. Primer je dnevni unos cinka. Koliko god se trudili da ga unesete putem svakodnevne ishrane u dovoljnoj kolicini, tesko da to u potpunosti mozte uspeti.
02.08.2016
Dusan Markovic
I ja sam cuo za tu radnju na Vracaru. Rekli su mi da je odlicno snabdevena i da ima odlican izbor razlicitih proizvda. Ukoliko se odlucite da posetite neku ot tih radnji zdrave hravem sigurno se necete pokajati.
04.07.2016
Petar Jankovic
Cesto koristim razlicite dodatke za ishranu. U principu, najcesce ih kupujem u radnji Dijetski suplementi koja se nalazi na Vracaru. U principu sam zadovoljan sa cenama a ni usluga nije toliko losa.