Celavost Beograd

Adresa: Ilije Stojadinovića 20/5
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Vladimira Popovića 52
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd
Adresa: Pavla Jurišića Šturma 8b, Beograd
Beograd

Celavost Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Celavost
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Celavost

Kosa je ukras ljudskog lica, međutim, ne tako mali broj ljudi, i muškaraca i žena ima problem sa ćelavošću. Efikasno lečenje hroničnog gubitka kose izgleda da je postalo za korak bliže, o čemu svedoče nova istraživanja koja pokazuju da je od ćelija ljudske kože moguće odgajiti nove folikule kose. 

Ćelavost – uzroci

Većina ljudi izgubi od 50 do 100 dlaka svakoga dana. Pošto mi na glavi imamo oko 100 000 dlaka, ovo prolazi sasvim nezapaženo. Postepeno stanjivanje kose se smatra normalnim delom starenja. 
Međutim, mi smo ovde da se pozabavimo trajnim opadanjem kose. U tom smislu razlikujemo: androgenu alopeciju – muški tip ćelavosti, koji može početi u ranim dvadesetim godinama, u vidu visokih zalizaka, koji će se vremenom povećavati. Konačan ishod ovog procesa bude delimična ili potpuna ćelavost. 
Uzroci androgene alopecije su vreme rasta dlake koje se skraćuje, koren dlake slabi i kosa lakše opada. Međutim, ipak je genetika odlučujući faktor za to u kom dobu će se ćelavost javiti, kojim intenzitetom će se razvijati i u kom obliku. 
Drugi tip ćelavosti je ženska ćelavost, kada obično dolazi do proređivanja kose na temenu, čelu ili sa bočnih strana. Potpuna ćelavost kod ovog tipa će se retko razviti.
Treći tip je ćelavost kao posledica oštećenja folikula dlake. Ovo se dešava kada zbog upale ili nastanka ožiljka dođe do trajnog oštećenja folikula, korena dlake. Takva dlaka je zauvek izgubljena, a potrebno je napomenuti da i tretmani kose jakim hemikalijama mogu dovesti do trajnog oštećenja korena.

Ćelavost na pečate

Ovo je oboljenje koje se javlja u vidu okruglih i jasno ograničenih polja na kojima dlaka potpuno nedostaje. Ova vrsta ćelavosti se najčešće javlja kod dece, odnosno kod oko 60% pacijenata se javlja do 20. godine života. 
Emocionalni stres i genetska predispozicija utiču na javljanje ovog poremećaja, međutim, primarunu ulogu ima poremećaj imunskog sistema u smislu pojave autoimunosti. Oboljenje može da bude udruženo sa drugim autoimunskim oboljenjima kao što je vitiligo, atopijski dermatitis, Hashimoto tireoiditisa i zapaljenske bolesti creva.

Ćelavost na pečate – kako izgleda?

Na poglavini, bradi, obrvama, trepavicama ili pubičnim dlakama razvijaju se okrugle jasno ograničene ploče, veličine od jednog do nekoliko centimetara, na kojima dlake potpuno nedostaju, a koža je normalne boje i bez znakova upale. Ovaj poremećaj naziva se alopecia areata.
Alopecia totalis značila bi potpuni gubitak kose, dok je dlaka tela očuvana. Alopecia universalis je najteži vid ovog oboljenja gde nedostaje dlaka na čitavom telu. 

Lečenje ćelavosti na pečate

Kod lokalizovanog oblika bolesti, terapija može dati dobre rezultate, čak kod određenog broja pacijenata dolazi do spontanog porasta kose posle par meseci. U lokalnoj terapiji koriste se lokalno ili intralezionalno kortikosteroidni preparati, topijski iritansi, minoxidil rastvor i kalcineurinski inhibitori. U opštoj terapiji se primenjuje PUVA, što bi značilo fotohemoterapija, i kod teških formi bolesti kortikosteroidi i cyclosporin.

Opadanje kose

Umesto da se folikule kose jednostavno presađuju sa jednog mesta na telu na drugo, što je način koji je primenjivan do sada, prema novim istraživanjima koje smo spomenuli na početku ovog teksta, novom metodom može da se iskoristi pacijentovo sopstveno kožno tkivo, za proizvodnju praktično neograničene količine folikula za operaciju transplatacije kose. 
Naravno, ovo su neke metode koje su tek počele da se primenjuju, a vi ukoliko imate problem sa opadanjem kose ili sa ćelavosti, obratite se vašem dermatologu, i pronađite najbolje rešenje.

Lečenje ćelavosti – cena

Za posetu dermatologu, pregled, savete i konsultacije, potrebno je izdvojiti od 2000 do 3500 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Marina Zivkovic
U svakom slucaju, celavost nije nesto sto je previse naivno. Kako god da okrenete, za celavost nema dovoljno mesta i potrebno je zaista u tom pogledu zaisat da potrazite neko strucno i provereno lice bez kojeg se ne moze. Takvo jedno lice moze da radi upravo u drmatoloskoj ordinaciji u Beogradu u vasoj neposrednoj blizini.
Milen Jovanovic
Samo treba da znate da je svaka celavost nesto sto se veoma tesko leci ali u svakom slucjau uvek rizikujete da puknete velike pare.
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, naravno da je ovde kvalitet i vise nego bitan.
Filip Milutinovic
Sto se ticem celavosti, kvalitet je nesto sto sigurno treba da pre ili kasnije dodje do izrazaja. Druge stvari po meni nisu bas toliko vazne i bitne kako pre tako i kasnije.
Lea Stankovic
Po pravilu, sto se celavosti tice, sigurno treba da sve bude bas dobrog kvaliteta. Sve ostale satvri su samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Mihajlo Nastasovic
Svaka vrsta celavosti je pre svega na pojedine ljude jedna vrsta psihickog problema. Sve drugo je manje vazno i bitno.
Simona Vucinic
Sto se celavosti tice, sigurno je kvalitet pre ili kasnije nesto sto treba da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljeje vremena.
Todor Markovic
Nemojte da dozvolite da vas bilo ko laze. Celavost je nesto sto se tesko leci.
Marta Dencevic
Smatram da kako god da okrenete, celavost je nesto sto se jako tesko leci i za sta u svakom slucaju treba da imate puno poverenje.
Janko Zivanovic
Ovo je pre svega genetski problem tako da zaista ne treba nesto puno da se zanosite.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, po pitanju celavosti je najbolje da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je sto se mene licno tice, daleko manje vazno.
Petar Jankovic
Koliko se meni samo cini, mnogim muskarciam ovde bez neke ozbiljne osnove pokusavaju da se uzmu neke pare. To ipak nije posteno.
Nikolina Pantelic
Mislim da po ovom pitanjanju svakako nikako nema pomoci.
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, po pitanju celavosti je vazno da se pre svega posavetujete sa nekim strucnim licem.
Jana Stankovic
Ako realno pricamo, po pitanju celavosti je najbolje resenje da posetite mesto koje se zove Life etc.
Biljana Brankovic
Mislim da po pitanju celavosti zaista nema nekog leka. Pri tome, je to u isto vreme i problem gde morate da budete posebno obazrivi.
Marko Petrovic
Po meni je celavost iskljucivo genetski problem i nista vise od toga. Zbog toga je u svakom slucaju potrebno da se posavetujete sa nekim strucnim licem.
Dusan Markovic
Kao muskarac koji nema neku preterano jaku kosu mogu slodno da kazem da je pitanje celavosti na prvom mestu pitanje genetike. Mislim da se po pitnaju medicinskih tretmana tu ne moze nesto preterano puno uraditi.
Marina Zivkovic
Celavost nekim muskarcima bas moze da bude problem, naravno u psihiloskom smislu. Medjtum, sve vise zena u danasnje vreme boluje i pati odistog problema. Zbog toga je uvake najbolje da se posavetujete sa nekim iskusnim deramtologom.