Dodaj firmu

Časovi srpskog jezika - Centar za pripreme Hoću Da Znam

Centar za pripreme Hoću Da Znam organizuje pripremnu nastavu za polaganje mature, upis u srednje škole, kao i fakultete prirodnog usmerenja. Naš tim čine najbolji profesori beogradskih gimnazija koji rade po programima koji godinama unazad ...
Pročitaj više

Gundulićev venac 6
Stari grad, Beograd

Časovi srpskog jezika su potrebniji nego sto se misli. Pomislili bismo u prvi mah da je srpski jezik lak, jer nam je to maternji jezik, ali je situacija ipak drugačija i kada se radi o poznavanju pravopisa, gramatike, fonda reči ali i čitanju lektire za osnovnu i srednju školu.

Iz svih tih razloga, mnogi roditelji se odlučuju da svojoj deci obezbede dodatne časove srpskog jezika, ne bi li dostigli što bolju ocenu iz predmeta koji se polaže kao jedan od tri pri završnom ispitu na kraju osnovnog obrazovanja.

Privatni časovi srpskog jezika

Kao što smo naveli, nakon osmog razreda, đaci polažu završni ispit koji obuhvata matematiku, srpski jezik i kombinovani test. U kombinovanom testu se nalazi nekoliko predmeta, kao što su hemija, fizika, geografija, istorija, biologija.

Kada se računaju bodovi, najveći broj se osvaja tako što se pogleda uspeh učenika u školi, ali se vodi računa i o uspesima koji se postižu na državnim i međunarodnim takmičenjima u osmom razredu.

Privatni časovi su prema mnogim istraživanjima pokazali najviše efekta, jer se tada radi direktno sa učenikom, i sva pažnja profesora je usmerena ka njemu. Učenik uvek može pitati ako nešto nije jasno i zatražiti da se lekcija ponovi.

Diplomirani profesori srpskog su odlični pedagozi, tako da uspostavljaju korektan i prijateljski odnos sa đakom, jer im je zajednički cilj što bolja ocena na pismenom zadatku, na kraju tromesečja, polugodišta ili na kraju školske godine.

Časovi srpskog jezika – iskustva

Lektira često zadaje glavobolje mnogim učenicima, jer nije dovoljno samo pročitati štivo, već je isto potrebno i analizirati i razumeti na pravi način. Tu u pomoć priskaču profesori koji daju časove srpskog jezika, jer olakšavaju đacima da shvate šta je „pisac hteo da kaže“, odnosno, samu suštinu književnog dela.

Časovi mogu da se obavljaju po tom principu što đak odlazi kod profesora, ili nastavnik dolazi u prostorije učenika.

Za dosta osnovaca i srednjoškolaca, praktičnija je i bolja grupna nastava, a i roditelje će to manje koštati. Potrebno je samo da odaberete šta vašem detetu više odgovara, kakav vid pristupa i učenja.

Ne bi trebalo posebno isticati koliko je važno biti pismen i načitan, jer to daje osnovu za dalji uspeh u školovanju i kasnije, u karijeri. U današnje vreme, kada vlada elektronska komunikacija, sve više smo svesni koliko odraslih ljudi piše „ne znam“, „ne mogu“ i slične glagole zajedno sa rečcom „ne“, što je odlika krajnje nepismenosti. Često čujemo da neko u nešto sumLJa, ili vidimo da napiše „odgovori ću kasnije“, „poseti ću te“, „vide ćeš“, čak i da se za prvo lice množine koristi „bih“, na primer – „mi bih smo“...

Ne dozvolite da vaše dete ne postigne visok nivo znanja sopstvenog jezika, a takođe i da ne bude upoznato sa klasicima domaće i svetske književnosti. Ukoliko redovna škola za sve to nije dovoljna, iz bilo kog razloga, kao ni domaći zadaci, sa detetom se uvek može raditi kroz dodatne časove srpskog jezika.

Časovi srpskog jezika – cena:

Cene se kreću od 10 do 12 evra, kada je reč o individualnim časovima srpskog jezika.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane