Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Bušenje stakla
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Bušenje stakla

Staklo se nalazi svuda oko nas, iako o tome obično ne razmišljamo. Šta više, život bez stakla bio bi nezamisliv, jer pretpostavite da nemate prozore, na primer. Ili, čašu iz koje pijete vodu; vaše naočare uz pomoć kojih možda čitate ovaj tekst, takođe su od stakla, kao i sto u dnevnoj sobi ili akvarijum...

 

 

Da bi staklo bilo prilagođeno svakodnevnoj upotrebi, potrebno je da prođe kroz razne obrade. Jedna od njih je i bušenje stakla.

Kako se buši staklo?

Ako vam je, iz bilo kog razloga, na staklu potrebna rupica, to svakako nećete pokušavati da uradite sami. Čime god da bušite, velika je verovatnoća da ćete taj komad stakla moći samo da bacite, a pri tome se još možete i povrediti. 

Dakle, ovakve akcije su za iskusne majstore, stakloresce, koji osim znanja poseduju i adekvatne mašine za bušenje stakla.

Šta znači probušiti staklo? To je proces kojim se na staklu buše otvori različitih prečnika. Mašina koja izvodi ovaj postupak opremljena je sa dve naspramne glave za bušenje, zahvaljujući čemu se postiže maksimalna preciznost uz minimalna ili nikakva oštećenja.

Dve glave koje poseduje mašina, omogućavaju precizno i sinhronizovano bušenje, i to sa obe strane stakla istovremeno. Na taj način, dobija se odličan kvalitet, kao i preciznost izrade rupa. Možda najvažnije od svega jeste da se ne dozvoljava oštećenje površine stakla, kada alat izlazi iz materijala.

Bušenje stakla – iskustva

Prilikom bušenja stakla, mogu se kombinovati različiti alati u tu svrhu, pa se dobijaju otvori u staklu različitih geometrijskih preseka, što dalje omogućuje ugradnju u različite nosače. 

 

 

Postoji i takozvana burgija za bušenje stakla. Ona postiže odlične rezultate, a sa sadržanom rashladnom tečnošću, mogu se bušiti savršene rupe prečnika od 6,4 milimetara. 

Ipak, vratimo se mašini za bušenje rupa na staklu. Ona omogućava bušenje rupa od pet do sto milimetara. Sistem sa dve glave za bušenje omogućava sigurnost uz maksimalnu produktivnost.

Ako je posle bušenja, neophodno i kaljenje stakla, u tom slučaju biće potrebno frezenkovanje rupe na staklu radi sprečavanja pucanja u postupku kaljenja. Frezenkovanje označava obradu, odnosno skošenje ruba rupe. 

Neophodno je naglasiti da je staklo veoma specifičan materijal, na kome nije jednostavno napraviti otvore a da se ono ne ošteti. U staklorezačkim radnjama, najsavremenije mašine, kao i dugogodišnje iskustvo majstora omogućavaju bušenje otvora različitih prečnika i oblika, u staklima svih debljina.

Rupe će imati maksimalan kvalitet, a pri završenom bušenju, stakloresci će pažljivo proveriti svaki otvor, pa će se na taj način sprečiti moguća pojava naknadnih oštećenja, prilikom ugradnje. 

Rupe se mogu bušiti zbog otvora za šarke, brave, ili zbog šrafova za pričvršćivanje, kao i iz drugih razloga. Prilikom svakog bušenja rupa u staklu, garantuje se siguran kvalitet. 

Ako imate staklo u kome je potrebno izbušiti rupe, obratite se iskusnim profesionalcima, koji će zajedno sa vama analizirati svaki zahtev, pa će se pronaći najbolje i najpouzdanije rešenje. 

Bušenje stakla – cena:

Za bušenje stakla, cena se obračunava prema veličini otvora, a zavisi i od vrste stakla.

Od 6 – 15 mm, treba platiti u proseku 90 dinara; za 15 do 36 mm, prosečna cena je 140 din; dok za širinu od 36 do 120 mm, treba izdvojiti u proseku 470 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate staklorezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

04.08.2018
Kristina Milojevic

Staklorezacka radnja Mus po meni radi najkvalietetnije busenje stakla u gradu a pri tome su i jako povoljni sa cenama. Sve pohvale i preporuke za njih.

10.08.2017
Simona Vucinic

Ja da se bavim sa busenjem stakla, uvek bih vodio racuna o tome da se to uradi na jedan i vise nego kvalitetan nacin. Sve drugo je po meni koliko mi se samo cini jedno prosto gubljenje vremena i nista vise od toga.

15.05.2017
Janko Zivanovic

Samo treba da znate da je busenje stakla nesto sto moze da bude samo kvalitetno. Ipak kvalitet u svakom slucaju treba da bude na prvom mestu.

30.03.2017
Marta Dencevic

Sto se busenja stakla tice, kvalitet je nesto sto u svakom slucaju pre ili kasnije treba da zazivi.

15.03.2017
Petar Jankovic

U svakom slucaju ni ovo nije bas toliko jefitno kao sto je nekada bilo.

23.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, kada bih imala potrebu za busenjem stakla, gledala bih samo da mi to uradi neki profesionalac.

07.02.2017
Ivan Stojanovic

Naravno da je moguce da se pronadje adekvatan kvalitet. Samo je inace potrebno da se malo duze trazi. To je jedini problem.

27.01.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi je samo poznato, postoji dosta staklorezaca u Beogradu ali je zaista malo onih koji ovaj posao mogu bas onako kvalitetno da urade.

10.01.2017
Marko Petrovic

Sto se mene licno tice, busenje stakla je odlicna tehnika u koju mozete da imate puno poverenje ako mene pitate.

17.11.2016
Jana Stankovic

Na veoma kvalitetna nacin mozete da brusite staklo u staklorezackoj radnji Staklopan plus 6. To je prema tome mesto u koej zaista mozete da imate puno poverenje.

27.10.2016
Biljana Brankovic

Mislim da u danasnjoj eri savremenih tehnologija zaista nije toliko tesko pornaci nekog kvalitetnog staklorezca koji ujedno ima i kvalitetnu masinu za busenje stakla.

01.09.2016
Dusan Markovic

Za ovo vam je potreban staklorezac koji za to ima jednu kvalitetnu i pouzdanu masinu. Zbog toga svima slobondo mogu da preporucim staklorezca Bivu koji se nalazi na Cukarici.