Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Brusne ploče
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Brusne ploče

Brusne ploče bismo drugačije mogli nazvati potrošnim alatom, koji se koristi na brusilicama i stacionarnim uređajima za rezanje raznih materijala. To bi značilo da se brusne ploče upotrebljavaju za sečenje čelika, nerđajućeg čelika, aluminijuma, drveta, kamena, betona i mnogih drugih materijala.

 

Rezne ploče

Osnovna podela reznih ploča je na klasične, koje koriste sintetičku smolu kao vezivno sredstvo i dijamantne rezne ploče.

Kada se, pre pojave reznih ploča, vršilo klasično rezanje na testeru, određeni proizvod se nije mogao prerezati, ili se dešavalo da ceo taj postupak bude vremenski i ekonomski potpuno neisplativ. Iz svih tih razloga, pojavila se potreba za reznim pločama.

Brusne ploče za oštrenje

Brusne ploče pružaju veliku mobilnost kao i jednostavnost upotrebe. Svoju primenu imaju i kod oštrenja i brušenja alata. Pri tome mislimo na specijalne noževe, spiralne burgije, kružne i tračne testere. 

Izrađuju se u dimenzijama i u odgovarajućem kvalitetu u odnosu na radni materijal. Za brušenje i oštrenje alata na univerzalnoj brusilici, koriste se oblici kao što su tanjirasta brusna ploča, dvostrano i jednostrano konusna brusna ploča, brusni lonac konusni i cilindrični, kao i ravna brusna ploča koja je jednostrano udubljena.

Brusne ploče za drvo

Brusne ploče odgovaraju evropskim standardima za sigurnost bruseva. Kod rezanja brusnim pločama dolazi do smanjenja ukupne dužine proizvoda, a to se dešava iz razloga što je rezanje ovim pločama zapravo skidanje materijala sa željenog mesta, kako bi se napravila rupa koja će razdvojiti materijal na željenu dužinu.

 

Brusne ploče za beton

Ovde ćemo spomenuti dijamantne rezne ploče, međutim, svakako da se ne radi o pločama koje su izrađene od dijamanata, već one imaju rezni rub prekriven tankim slojem dijamantnih zrnaca. 

Uglavnom se koriste za rezanje betona, kamena, armiranog betona, asfalta, ali su svoju upotrebu našle i u rezanju čelika, nerđajućeg čelika, keramike, plastike i drugih materijala.

Brusne ploče za brusilice

Pošto prilikom rada postoje snažne centrifugalne sile, brusne ploče moraju biti izrađene prema strogim sigurnosnim zahtevima, koji su propisani određenim normama. Kada se radi sa brusnim pločama, potrebno je obratiti posebnu pažnju na rukovanje njima, a to bi značilo, između ostalog, da se ne smeju bacati i ne sme se bacati nešto na njih. 

One su veoma kvalitetne, ali nisu neuništive, i pre svakog početka rada trebalo bi pregledati ploču da li na sebi eventualno ima neke pukotine, krhotine i slično. Jedna zanimljiva činjenica kaže da se rezne ploče vrte brzinom od 80 metara u sekundi, odnosno nešto malo sporije od prosečne brzine bolida Formule 1.

Sve brusne ploče imaju svoju trajnost, koja mora biti jasno naznačena na proizvodu. Potrebno je znati i to da se alati i tehnologija menjaju gotovo svakoga dana, pa je dobro da svakih par godina ispitate šta se to novo i poboljšano pojavilo na tržištu.

Brusne ploče – cena:

Cena brusnih ploča zavisi od njihovih karakteristika, pa se kreće od 90 din. za sečenje inox materijala, sve do 4900 dinara koliko je potrebno izdvojiti za rezne ploče za metal, i dijamantne ploče za sečenje betona, vodećih svetskih proizvođača. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

18.07.2018
Nikola Majstorovic

Farbara i gvozdjara Lazic na Miljakovcu ima jako dobre brusne ploce. Veliki izbor i dobar kvalitet a cene su povoljne. Preporuka svima.

26.04.2017
Ivana Petrovic

Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da upravo brusne ploce budu dovoljno dobrog kvaliteta.

13.04.2017
Petar Jankulovski

Koliko mi se samo cini, najvaznija stvar kod brusnih ploca je ta sto one i nisu bas previse jeftine.

12.04.2017
Marina Zivkovic

Sto se brusnih ploca tice, sigurno je kvalitet nesto sto je potrebno. U suprotnom samo cete izgubiti dosta novca na kupovinu novih brusnih ploca.

29.03.2017
Stojance Ristovski

Kako god da okrenete, brusne ploce su inace veoma vazne. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

28.03.2017
Jovana Milinkovic

Ipak su po meni ovo ploce koje su vrhunskog kvaliteta. Sve drugo se nikako ne moze uracunati.

14.03.2017
Milen Jovanovic

Sto se ovih ploca tice, pre ili kasnije je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je mnog manje bitno i vazno

13.03.2017
Lea Stankovic

Naravno da je veoma bitno kog su kvlaiteta brusne ploce.

23.02.2017
Filip Milutinovic

Sto se mene licno tice, brusne ploce jesu ploce koje su vrhunskog kvaliteta. Ukoliko se vec za njih odlcuite, sigurno je samo to da se pre ili kasnije necete pokajati.

22.02.2017
Simona Vucinic

Sto se mene licno tice, brusne ploce su ipak nesto sto je posebno odnosno nesto sto se jako trosi a sto je ipak i vise nego pozeljno.

06.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, kvalitet brusnih ploca u Beogradu je u poslednje vreme daleko prosao od idealnog. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.

06.02.2017
Marta Dencevic

Koliko mi je samo poznato, osnovna je stvar u tome da sve brusne ploce moraju debelo da se plate, naravno ako mislite da vas posluze sa kvalitetom.

26.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, osnovna stvar kod brusnih ploca je u tome sto one moraju u svakom slucaju debelo da se plate. Sve drugo je po meni daleko manje vazno.

25.01.2017
Todor Markovic

Sto se tice brusnih ploca, domah treba da znate da je veoma bitno samo da se odlucite za kvalitet. Druge stvari onda i nisu bas toliko vazne.

09.01.2017
Nikolina Pantelic

Po ovom pitanju je najvaznije da se odlucite za kvalitet. Ostalo zaista nista vise nije toliko vazno.

06.01.2017
Janko Zivanovic

Moje licno misljenje je da se brusne ploce koriste bas na taj nacin tako da se izazove osecaj sigurnosti. Medjutim, one se nekako veoma brzo potrose.

19.12.2016
Jana Stankovic

Koliko samo mogu da vidim, u danasnje vreme brusne ploce su sve goreg kvaliteta.

01.12.2016
Petar Jankovic

Po pitanju brusnih ploca, ubedljivo je za vas najsigurnije resenje ukoliko odlucite da posetite neku od kvalitentih gvozdjara.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Veoma kvalitetne brusne ploce mogu da se kupe u radnji Gorsal. To je svakako mesto u koje prema tome mozete da imate puno poverenje.

25.10.2016
Ivan Stojanovic

Cena zavisi od dimenzija koje su vam potrebne ali se uglavnom krece oko 200 dinara za one malo boljeg kvaliteta (mogu malo duze da traju).

30.08.2016
Marko Petrovic

Mogu slobodno da kazemd a su brusne ploce potrosni materijal i da slobodno mozete da racunate da na njima nemate nesto previse prostora da ustedite.

26.08.2016
Dusan Markovic

Veoma je vazno da brusne ploce budu odgovarajuceg kvaliteta. Brusne ploce su nesto u sta mozete imati puno poverenje ukoliko planirate da na kvalitetan nacin izvedte odredjene vrste secenja i to tacno odredjenih povrsina.