Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Brušenje stakla
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Brušenje stakla

Svi znamo da se dijamant brusi da bi se postigla maksimalna finoća. Međutim, i staklo je potrebno brusiti, da bi na određen način, postalo savršeno, to jest, funkcionalno u svakodnevnoj upotrebi.

 

 

U nastavku teksta saznajte šta znači brusiti staklo, kada se taj postupak radi ali i zbog čega...

Kako se brusi staklo?

Ukoliko želimo da koristimo staklo bez zaštitnog okvira, biće nam potrebno visokokvalitetno brušenje, koje pri tome neće oštetiti ivice, a osiguravaće nam bezbedno korišćenje i rukovanje.

Staklo se brusi pomoću najsavremenijih mašina sa dijamantskim brusevima i vodenim hlađenjem pod pritiskom. Sve vrste stakla je moguće izbrusiti, različitih debljina, i to sa mat, polusjajnim i sjajnim ivicama. 

Samo brušenje stakla predstavlja proces kojim se ivice stakla obrađuju upotrebom više alata različite strukture i granulacije, a sve u cilju postizanja što boljeg kvaliteta obrađene površine. Bruse se sva stakla, i pravilnih i nepravilnih geometrijskih oblika, dok se pravolinijski oblici mogu brusiti do debljine stakla od četrdeset milimetara. 

Dekorativno brušenje stakla

Staklo ne mora da bude obično, prozirno i jednostavno. Ono može biti matirano, peskirano, sa raznoraznim motivima, ali i u različitim bojama. Tako razlikujemo stakla u plavoj nijansi, zelenoj, ljubičastoj...

 

 

Enterijer obogaćen dekorativnim staklima, kao što su stakleni zidovi na primer, menjaju utisak o prostoru u potpunosti. Staklo vam pruža eleganciju, otmenost i sofisticiranost, pa će zasigurno izazvati pozitivne komentare kod vaših gostiju ili poslovnih partnera, kada vide novi prostor oplemenjen staklom.

Dakle, u određenim primenama, brušenje ima dekorativnu ulogu, pa je izuzetno važno da ovaj postupak bude izveden na najbolji način i vrhunski. Zbog toga ne morate brinuti, jer dugogodišnje iskustvo majstora odabrane staklorezačke radnje može vam garantovati sjajne krajnje rezultate. 

Kada se brusi staklo?

Na početku teksta, obećali smo odgovore na sva pitanja oko brušenja stakla, pa ćemo sad saznati i u kojim sve prilikama može da nam zatreba ova usluga. 

Na primer, možda opremate svoj životni ili radni prostor prema zamislima vašeg arhitekte. Takav enterijer biće sasvim unikatan, moderan, a staklo nalazi svoju značajnu primenu. U drugom primeru, možda se bavite izradom i proizvodnjom nameštaja. 

U svim tim situacijama, biće vam neophodne mogućnosti savremenih mašina za obradu stakla, kao i iskusni majstori koji njima upravljaju. 

Ono što naručioci posla vole da znaju, to je da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku, odnosno onako kako je dogovoreno u startu. Takođe, klijenti žele da čuju razne stručne predloge, sugestije, kako da se određeni problem reši na najbolji način. 

A kao najvažnije, svi mi volimo da vidimo kvalitet finalnog proizvoda – bilo da smo neko ko je poručio posao ili da smo majstori koji isti obavljaju. 

Brušenje stakla – iskustva

Bez obzira da li je u pitanju raznovrsno dekorativno brušenje, ili brušenje stakla radi bezbednog rukovanja, za sve potrebe obrade stakla se možete obratiti iskusnim majstorima. 

Za vaše određene zahteve u vezi sa ovom uslugom, mogu se ponuditi akcijske pogodnosti, dok se kod veleprodaje obezbeđuju posebni uslovi kupcima radi pospešivanja njihovog poslovanja. 

Sve usluge koje možete dobiti u staklorezačkim radnjama su bazirane na visokom kvalitetu, profesionalnosti i ljubaznom ophođenju sa klijentima. Konstantno se prate savremeni trendovi u opremanju i uređenju enterijera, tako da uvek možete računati na korisne savete kada je u pitanju upotreba stakla u životnom i poslovnom prostoru.

Brušenje stakla – cena:

Za staklo debljine 4mm, cena je u proseku 1900 din/m2; za staklo od 6 mm, prosečna cena je 3000 din/m2; dok za staklo debljine 8 mm, potrebno je izdvojiti u proseku 4300 din/m2; ako je u pitanju staklo od 10 mm, prosečna cena je 5500 din/m2.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate staklorezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

04.08.2018
Kristina Milojevic

Brusenje stakala je jedan veoma zahtevan posao, koji na prvom mestu zahteva da mu se na izuzetno kvalitetan nacin posvetite. Ukoliko odlucite da svoje poverenje ukazete bas takvom jednom staklorezcu, onda svakako treba da vodite racuna da on ima kvalitetnu opremu.

10.08.2017
Lea Stankovic

Brusenje stakla bi uvek trebalo da moze da se uradi na jedan pravi nacin. Takvo jedno brusenje kako god da okrenete ne bi trebalo da bude nesto posebno i nesto sto je previse skupo. To je ipak nesto sto je potpuno normalno.

15.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Po svemu sudeci, moze ono da se uradi bez nekih vecih problema.

30.03.2017
Simona Vucinic

Kako god da okrenete, ono ima i vise nego posebne cene.

15.03.2017
Todor Markovic

Sto se brusenja stakla tice, kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugo je daleko manje vazno.

23.02.2017
Marta Dencevic

Koliko mi se samo cini, brusenje stakal je u svakom slucaju nesto sto treba da se posebno plati. Sve drugo je nesto bolje resenje.

07.02.2017
Janko Zivanovic

Koliko je samo meni poznato, osnovni je problem pre svega u tome sto svako brusenje stakla mora bas onako dobro i debelo da se plati.

26.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Mislim da ne postoji bas puno majstora koji mogu brusenje stakla da urade na neki kvalitetan nacin.

10.01.2017
Petar Jankovic

Za nekoga ko bas profesionalno brusi staklo, nikada ne treba zaliti da se da novac. Postoje sad sa druge strane oni koji nisu previse strucni u tom poslu. To je vec nesto potpuno drugo.

20.12.2016
Nikolina Pantelic

Ja licno mislim da vecina nece reci nista zato sto su navikli da cute i da rade. Kasnije to svakako moze da dovede do nekog velikog problema.

02.12.2016
Ivan Stojanovic

Svaki dobar majstor ce vam reci da pre nego sto pristupi brusenju stakla, da ce pre svega da razmotri kakvog je tacno materijala to staklo.

17.11.2016
Jana Stankovic

Zaista bi po vas idealno resenje bilo da posetite staklorezacku radnju Stako - ram i da se bas tamo oko svega dogovorite sa ljudima.

27.10.2016
Biljana Brankovic

Cula sam do sada zaista dosta pozitivnih preporuka i komentara za staklorezca Bivu. Moram definitivno i ja da proverim o kakvim se uslugama radi i da li mozemo i koliko sa njim da budemo zadovoljni.

01.09.2016
Marko Petrovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno i pouzdano brusenje stakla, definitovno je najbolje resnjee za vas da posetite staklorezca Bivu u kojeg mozete da imate puno poverenje.

27.07.2016
Dusan Markovic

Brusenje stakala je jedan veoma zahtevan posao, koji na prvom mestu zahteva da mu se na izuzetno kvalitetan nacin posvetite. Ukoliko odlucite da svoje poverenje ukazete bas takvom jednom staklorezcu, onda svakako treba da vodite racuna da on ima kvalitetnu opremu.