Brisevi se uzimaju radi pouzdanih rezultata mikrobioloških analiza, a pri tome je veoma važno odabrati odgovarajući uzorak, pravilno ga uzeti, dostaviti u laboratoriju ili privremeno čuvati do transporta u laboratoriju.

Pročitaj više

Izaberite neku od laboratorija koje rade uslugu UZIMANjE BRISEVA

Beograd

Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija
Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija
Molerova 11
Vračar
Beograd Pozovi

Poliklinika Millenium Medic pruža specijalističke i ultrazvučne dijagnostičke preglede iz različitih oblasti medicine koje izvodi vrhunski tim stručnjaka. U sklopu poliklinike nalazi se i laboratorija, tako da vršimo kompletne usluge na jed...
Pročitaj više

3.7 | 31 ocena
LaboMedica Poliklinika i Laboratorija
LaboMedica Poliklinika i Laboratorija
Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Zvezdara
Beograd Pozovi

Poliklinika i laboratorija LaboMedica nudi kompletne medicinske usluge i analize na istom mestu, u istom danu. Naše stručno i ljubazno medicinsko osoblje brzo i efikasno će organizovati sve potrebne preglede za Vas i Vaše najmilije, uz znač...
Pročitaj više

4.0 | 27 ocena
Aqualab Plus laboratorije
Aqualab Plus laboratorije
Kneginje Zorke 30
Vračar
Beograd Pozovi

Aqualab Plus laboratorije su deo najvećeg lanca laboratorija u Evropi Synlabom GmbH i pružaju veliki broj akreditovanih analiza. Zahvaljujući upotrebi vrhunske opreme ROCHE obezbeđujemo najpreciznije rezultate, visok kvalitet usluge, kao i ...
Pročitaj više

3.0 | 22 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma
BioDiagnostica laboratorija
BioDiagnostica laboratorija
Gundulićev Venac 5
Stari grad
Beograd Pozovi

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate ...
Pročitaj više

5.0 | 2 ocena

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu UZIMANjE BRISEVA

EXTRA PROŠIRENI ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + palpatorni pregled grudi + preventivni UZ DOJKI + BRISEVI Chlamydia, Mycoplazma, Ureaplazma) + ULTRAZVUK štitaste žlezde + ULTRAZVUK abdomena + analiza hormona štitaste žlezde (FT3,FT4,TSH)
Akcija -62% 7590 Din.

EXTRA PROŠIRENI ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + palpatorni pregled grudi + preventivni UZ DOJKI + BRISEVI Chlamydia, Mycoplazma, Ureaplazma) + ULTRAZVUK štitaste žlezde + ULTRAZVUK abdomena + analiza hormona štitaste žlezde (FT3,FT4,TSH) - 7.590 din! Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija!

PREMIUM PLUS ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + palpatorni pregled grudi + preventivni UZ DOJKI + BRISEVI-Chlamydia, Mycoplazma, Ureaplazma + ULTRAZVUK štitaste žlezde + ULTRAZVUK abdomena)
Akcija -62% 7000 Din.

PREMIUM PLUS ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija+ palpatorni pregled grudi + preventivni UZ DOJKI + BRISEVI-Chlamydia, Mycoplazma, Ureaplazma + ULTRAZVUK štitaste žlezde + ULTRAZVUK abdomena) - 7.000 din! Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija!

Premium ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija, preventivni UZ DOJKI + brisevi (chlamydia, mycoplazma, ureaplazma)
Akcija -74% 3500 Din.

Premium ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija, preventivni UZ DOJKI + brisevi (chlamydia, mycoplazma, ureaplazma) po ceni od 3.500 din samo u Millenium Medic Poliklinici i Laboratoriji!

Pogledajte sve kupone
Mikrobioloska laboratorija Markovic
Mikrobioloska laboratorija Markovic
Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula
Beograd Pozovi

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka...
Pročitaj više

4.8 | 20 ocena
Korisnik je dodao stavku Bakterijska vaginoza iz cenovnika kao omiljenu.
Beolab Laboratorije
Beolab Laboratorije
Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica
Beograd Pozovi

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera....
Pročitaj više

4.2 | 15 ocena
Pre 12 h poslednji put pozvana firma

Brisevi se uzimaju radi pouzdanih rezultata mikrobioloških analiza, a pri tome je veoma važno odabrati odgovarajući uzorak, pravilno ga uzeti, dostaviti u laboratoriju ili privremeno čuvati do transporta u laboratoriju.

Vrste briseva

Spomenimo neke od najčešće rađenih briseva:

Bris grla; bris nosa; bris usne duplje; sputum ili ispljuvak; bris rane; bris oka; bris uha; bris kože; uretralni bris; vaginalni bris; cervikalni bris; bris na kandidu; bris na hlamidiju; perianalni bris.

Kako se uzimaju brisevi?

Uzorak mora poticati sa mesta infekcije, kao bi se otkrio etiološki uzročnik. Taj uzorak se mora uzeti pre početka antibiotske terapije, a ako to nije moguće, mora se navesti primenjena terapija. Medicinski tehničar će bris uzeti u odgovarajuću sterilnu posudu. Ta posuda biće pravilno obeležena vašim imenom i prezimenom. Potrebno je izbegavati kontaminaciju uzorka fiziološkim florom. 

Vaš lekar će na uputu, pored vaših generalija, obavezno navesti vrstu uzorka, datum i vreme uzimanja, dijagnozu ili vodeće simptome, eventualne laboratorijske i epidemiološke podatke ukoliko su raspoloživi. Biće navedena i analiza koja se traži, a ukoliko vaš lekar to nije naveo, laboratorija će sama odrediti analizu, uzimajući u obzir podatke kojima raspolaže. 

Još neka pravila koja su važna prilikom uzimanja briseva, odnosno uzoraka jesu da se uzorci uzimaju u ambulanti ili kraj bolesničkog kreveta, te da se moraju dostaviti u laboratoriju u propisanom roku. 

Možda će biti potrebno transportovati uzorak do laboratorije gde će se vršiti analiza. U tom slučaju, moraju se poštovati pravila transporta i hladnog lanca. 

Potrebno je još znati da se pribor za uzorkovanje nabavlja u mikrobiološkoj laboratoriji. 

Kada analiza bude završena, vaše rezultate, odnosno, gotove mikrobiološke nalaze, podići ćete na prijemu laboratorije ili na mestu koje je predviđeno za to. 

Uzimanje briseva – iskustva

Kao što smo već naveli, bris se uzima pre početka antibiotske terapije i minimum 12 časova nakon aplikacije antiseptičnog sredstva. Kontrolni bris se uzima najranije tri dana nakon završene terapije. 

Bris grla se uzima ujutru, pre jela i pranja zuba, ili dva sata posle jela, pre početka terapije antibioticima. Bris nosa i rane, takođe pre početka terapije, dok se perianalni bris uzima ujutru i pre defekacije (pražnjenja creva). Najmanje 12 sati pre uzimanja brisa nije dozvoljeno prati, mazati ili talkovati perianalnu regiju. 

Brisevi – cene

Cene se kreću od 480 dinara za bris jezika i usne duplje, preko brisa grla, nosa od 470 dinara do 520 dinara za bris kože ili akne. Brisevi na gljivice, prosečna cena oko 900 dinara, brzi test na streptokoke, prosečna cena oko 850 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Nenad Pavlovic
  13.11.2018 03:12

  Svakako jedna od najpoznatijih laboratroija po pitanju uzimanja briseva je Aqulab Plus. To je u svakom slucaju jedna od najpoznatijih laboratorij u toj oblasti.

  Jovana Milinkovic
  19.05.2017 10:47

  U svakom slucaju, oni nisu nesto sto je previse zahtevno.

  Filip Milutinovic
  08.05.2017 01:15

  Najbolje bi bilo da castite onoga ko odluci da vam po tako povoljnim cenama uradi bris.

  Lea Stankovic
  24.04.2017 10:57

  Po pravilu su svi brisevi nesto sot bi trebalo da se pre ili kasnije posebno plati. Sve drugo je samo malo vece gubljenje vremena.

  Mihajlo Nastasovic
  11.04.2017 09:35

  Po pravilu sto se briseva tice, sigurno je veoma vazno da znate da je kvalitet njihov ono sto se posebno ceni.

  Simona Vucinic
  27.03.2017 10:38

  Sto se njih tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izazaja.

  Todor Markovic
  10.03.2017 09:39

  Problem je pre svega u tome sto ovi brisevi nisu ni malo jeftini.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 05:41

  Sto se briseva tiec, naravno da je kvalitet veoma vazan.

  Janko Zivanovic
  20.02.2017 09:34

  Koliko mi se cini, kako god da okrenete, brisevi su ensto sto mora debelo da se plati. Sve drugo je mnogo gore resenje.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 10:28

  Mogu samo slobodno da kazem da je sto se tice briseva veoma bitno da se na vreme odlcuite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 10:30

  Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da se po pitanju ovih briseva, licno uverite u kvalitet.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 01:37

  Po ovom pitanju samo da zante da ako nista, bar laboratija ima u danasnje vreme bukvalno na svakom koraku u Beogradu.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 10:24

  Po pitnanju briseva, samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista dalje po tom pitanju ne treba da se brinete.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 11:57

  Po pitanju briseva, licno smatram da je veoma vazno da posetite mesto kao sto je to primera radi ordinacija Medinova i da se bs na tom mestu opredelite za kvalitet.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 12:36

  Veoma kvalitetne briseve biste mogli da uradite na brz i pouzdan nacin u laboratoriji Analiza u koju zaisat nemate ni jedan razlog da sumanjate.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 09:40

  Svakako jedna od najpoznatijih laboratroija po pitanju uzimanja briseva je Aqulab Plus. To je u svakom slucaju jedna od najpoznatijih laboratorij u toj oblasti.

  Dusan Markovic
  22.08.2016 09:04

  Bar za to ljudi u danasnje vreme mogu da izvoje novac. Naravno, sa druge straen, uvek se moezet odluciti da uradite bris u nekoj ovlascenoj zdravstvenoj ustanovi.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 10:14

  Sve zavisi od toga koji bris vam je potreban. U svakom slucaju, neka uobicajena cena za uzimanje brisa i njegovu analizu je oko 600 dinara. To su cene i zaista ne treba da stedite na zdravlju.