Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Bojenje odeće
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Farbanje kožnih čizama

Akcija -25% 900 Din.
Farbanje kožnih čizama - 900 din! Hemijsko čišćenje Drale!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Farbanje kožnih cipela

Akcija -33% 600 Din.
Farbanje kožnih cipela - 600 din! Hemijsko čišćenje Drale!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Farbanje kožne jakne

Akcija -20% 2400 Din.
Farbanje kožne jakne - 2.400 din! Hemijsko čišćenje Drale!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Bojenje odeće

Mnoge materijalne stvari mogu imati emotivnu vrednost za nas. Na primer, ako ste kao poklon za rođendan dobili kvalitetan i lep džemper, sigurno želite da vam dugo traje i da izgleda jednako lepo i novo, kao i prvog dana.

bojenje odeće

 

Ipak, usled redovnog održavanja odeće, ona prirodno gubi svoj sjaj, a to se najviše ogleda u tome da postaje izbledela, isprana i sve je to i te kako primetno. Dakle, šta da radimo u situaciji kada ne želimo da se odreknemo dragog komada garderobe ali više nismo zadovoljni kako izgleda?

Bojenje tkanina

Najpre da vam kažemo jednu veoma dobru vest a to je – sva garderoba koja je izrađena od prirodnih materijala, kao što su pamuk, viskoza, lan i sl. i ako je bele boje, može se veoma lako i uspešno prebojiti.

Ipak, kod bojenja tkanina postoje određena pravila koja se moraju poštovati, kako bi komadi odeće bili adekvatno prefarbani. Pogađate – reč je kombinovanju boja, to jest, vodi se računa o tome koja je osnovna boja vaše košulje, recimo, i koja je nova nijansa u koju želite da je obojite.

Neke komibnacije nisu moguće, dok su druge lako izvodljive. Recimo, od bele boje se može dobiti:

- bordo, crvena, zelena, maslinasto zelena, svetlo zelena, rubin ljubičasta, žuta, crna, siva, teget, plava, tirkizno plava, braon i svetlo braon.

U varijanti kada je vaš komad garderobe već u nekoj osnovnoj boji, tada se može postići bojenje u sličnu i srodnu boju tamnije nijanse.

Bojenje tekstila

Ukoliko imate komad odeće koja po sebi ima velika oštećenja boje od izbeljivača ili nekih hemijskih sredstava za održavanje i slično, takva garderoba se može uspešno prebojiti jedino u crnu boju.

bojenje odeće cena

 

Koliko je bela boja “zahvalna za saradnju“, toliko crvena boja nije. Ako je vaša košulja crvene boje, na primer, najbolji efekti će se postići kada se komad garderobe preboji u crnu ili bordo boju, pa će se dobiti crno-bordo ili crno-braon nijansa.

Kada se pristupa bojenju odeće, osoblje u radnjama za hemijsko čišćenje, najpre pogleda proizvođačku deklaraciju o sastavu materijala. Međutim, u praksi se dešava da te deklaracije nisu uvek i najtačnije, pa se iz tog razloga ponekad vrše probe na sumnjivim materijalima. Nakon toga, kada vi date svoju saglasnost, pristupa se bojenju.

Ukoliko imate više komada garderobe, mogu se dobiti određene pogodnosti. Još neke od usluga na koje možete da računate jesu dolazak po garderobu na vašu adresu, preuzimanje, tretiranje po dogovoru i na kraju, dostavljanje do vašeg prostora.

Bojenje vune

Vuna je prirodan materijal, i odlikuju je izuzetne termo-izolacione osobine. Postoji više tipova vune, kao što su: merino, crossbred, alpaka, mohair, angora, kamilina dlaka i gruba vuna.

U savremenim aparatima vrši se sintetičko bojenje vune. Koriste se boje koje nisu štetne, nisu agresivne i ne zagađuju životnu sredinu. Na ovaj način se postiže visok nivo kvaliteta pri bojenju.

Bojenje odeće – cena:

Za bojenje odeće potrebno je izdvojiti u proseku: suknja 600 din, košulja 500 dinara, 600 dinara za pantalone, odelo 1200 dinara, sako 600 din, mantil 1200 dinara, koliko je potrebno platiti i za bojenje kaputa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise za hemijsko čišćenje koji su oglašeni ispod našeg teksta.  

Iskustva i preporuke posetilaca

03.09.2018
Zeljana Jeremic

Ukoliko vam treba bojenje odece najbolje je da posetite hemijsko ciscenje i bojenje mica. Iz iskustva preporucujem ovu firmu jer su stvarno najbolji.

05.09.2017
Marta Dencevic

Uvek je bojenje odece bilo veoma zahtevno. Jedino je stvar u tome da bi trebalo da se dosta plati ali ne bi trebalo da vam u celoj toj prici bude zao novca.

04.05.2017
Janko Zivanovic

Koliko mi se samo cini, nije bojenje odece ni malo jednostavno. Ali ipak postoje ljudi koji su skolovani za to.

20.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se bojenja odece tice, samo treba da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet.

06.04.2017
Petar Jankovic

Kako god da okrenete, ono nije ni malo jednostavno. Po meni tu nema nista neobicno.

21.03.2017
Nikolina Pantelic

U svakom slucaju po meni, pre ili kasnije treba da se plati.

02.03.2017
Ivan Stojanovic

U svakom slucaju je ovo nesto sto mora debelo da se plati. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

13.02.2017
Jana Stankovic

Sto se mene licno tice, o pitanju bojenje odece je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

17.01.2017
Marko Petrovic

Sto se ovoga tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Mada, veliko pitanje koje se odmah moze postaviti je to gde bi bojenje odece moglo da se uradi.

27.12.2016
Biljana Brankovic

Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

09.12.2016
Dusan Markovic

Zaista ne mogu da shvatim, zbog cega se neko bas u danasnje vreme odlucuje da oboji odecu.