Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Boje za metal
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Boje za metal

Ako imamo kuću i ispred nje dvorište, svakako posedujemo kapiju i ogradu, koje su stalno izložene svim atmosferskim prilikama: leti ih nemilosrdno prži sunce, trpe štetna UV zračenja, dok ih u jesen zapljuskuju kiše, šamara vetar i na kraju, zaveje sneg. Očigledno „biti kapija“ nije nimalo lak zadatak.

 

 

Ako volite svoju kapiju, jer ona predstavlja ulaz u vaš lepi dom, svakako želite da je zaštitite i olakšate joj ulogu čuvara kuće. Ne bi trebalo posebno naglašavati, da usled pomenutih vremenskih (ne)prilika kapija sa godinama propada, pa ako je uopšte ne biste održavali, kroz određeni vremenski period, ona bi postala zarđala, ružna i stara, pa biste morali da je uklonite i kupite i postavite drugu.

Kako odabrati boje za metal?

Postavlja se pitanje: da li je jeftinije redovno i pravilno održavati kapiju, ogradu ili bilo koje druge metalne površine u vašem domaćinstvu, ili je bolje da se one zamene novim? Odgovor je više nego očigledan, jer kada nešto negujemo i održavamo, tada „plaćamo na rate“, i to neuporedivo manji iznos u celosti, nego što bi koštala nova ograda, na primer.

Sa druge strane, mi tako i odlažemo ulaganje u nove elemente, jer postojećim produžavamo životni vek, tako što koristimo boje za metal koje imaju dvostruku ulogu: najpre, boje će učiniti da vaše metalne površine deluju novo, sjajno i dekorativno, a pri tome ih štitimo od korozije, pa neće propadati usled vremenskih prilika.

 

 

Jasno je da i metalne površine koje se nalaze u enterijerima, kao što su radijatori, na primer, takođe mogu da sakupe rđu na sebi, sa godinama, a pri tome, ako su bele boje, vrlo brzo će postati žuti, pa čak i braon, tako da je farbanje metala neminovnost.

Farbanje metala započinje skidanjem stare farbe sa metalnih površina. Uvek je dobro ovakve poslove prepustiti majstorima, jer se neretko dešava da obični ljudi farbaju preko starog sloja boje za metal, što sa sobom donosi rizik od guljenja starog sloja, te nastavka procesa oksidacije koji je započet ispod stare farbe. Ovim niste ništa postigli, osim što ste uzalud potrošili vreme, materijal, a i svoje živce.

Metalni predmeti se uvek zaštićuju osnovnom bojom koja poseduje antikorozivno dejstvo kao i zaštitnim premazom koji ima dekorativnu ulogu.

Boje za metal

Boja za metal ima glavnu funkciju da spreči koroziju, odnosno pojavu rđe. Metal je sklon propadanju, bilo da se nalazi u enterijeru ili eksterijeru, tako da će redovno farbanje biti nužnost da biste predmete od metala učinili trajnim i lepim kao i prvog dana. 

 

 

Površine će dobiti svoj sjaj, a sloj boje je izuzetno trajan, tako da će biti otporan na sve atmosferske uticaje. Formula koja se koristi kod izrade zaštitnih premaza za metal omogućava čvrstinu i svež izgled boje. Nakon dva premaza se stvara neprobojna prepreka za vlagu, i sprečava se dalji razvoj korozije u periodu od preko šest godina nakon nanošenja.

Boje za metal – iskustva

Sam proces korozije se ubrzava prisustvom kiselina, baza, kiselih oksida, kao i drugih hemikalija. Pod dejstvom korozije, predmeti od metala se oštećuju površinski ili u celini, i to fizičko-hemijskim putem. 

Što se tiče brzine kojom korozija napreduje, to zavisi od više činilaca, a najčešće od dužine, vrste i koncentracije korozionih agenasa, zatim relativne vlažnosti vazduha, temperature i slično.

Ipak, potrebno je da znamo, da su svi neplemeniti metali i njihove legure, podložni procesu rđanja, pa im je stoga neophodna adekvatna zaštita. 

U farbarama možete pronaći sve što je potrebno da vaše metalne površine zaštitite na pravi način, tako da one uvek budu kao nove i da odoljevaju zubu vremena.

Boje za metal – cena:

Boje za metal možete pronaći po cenama od 420 din. sve do 750 dinara za pakovanja od 0.75 l. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

08.08.2017
Mihajlo Nastasovic

Sve boje za metal su ipak nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sa cenama se naravno one poprilicno razlikuju i nikako ne bi trebalo da vam nesto posebno znaci tako nesto.

10.05.2017
Marina Zivkovic

Koliko mi se samo cini, boje za metal nisu ni malo naivne.

10.05.2017
Todor Markovic

One moraju posebno da se plate, kako god da okrenete.

26.04.2017
Petar Jankulovski

kako god da okrenete, boje za metal moraju das e dosta plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

13.04.2017
Jovana Milinkovic

Po meni je najvaznija stvar sto se tice ovih boja da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.

29.03.2017
Stojance Ristovski

Nisu ove boje ni malo jednostavne kako god da okrenete.

28.03.2017
Lea Stankovic

Po meni su ubedljivo najbolje boje ove vrste one 3 u 1. One je su malo skuplje ali se zato sigurno isplate.

14.03.2017
Milen Jovanovic

Nije tacno da su ovo boje koju su nesot psoebno skupe. Ne znam zbog cega vas to lazu.

13.03.2017
Simona Vucinic

Kako god da okrenete, za ove bje treba imati i vise nego dovoljno novca.

23.02.2017
Filip Milutinovic

Pre svega, slobodno mogu da kazem da nije svaka boja za metal ista. Ukoliko se odlucite za neku koja je bas kvalitetna, samo treba da potrazite onda neki bas dobar kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

22.02.2017
Marta Dencevic

Licno smatram da su boje za metal i vise nego posebno. Ukoliko se za njih odlucite, sigurno se necete pokajati.

06.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, sto se tice boja za metal, ljudima je samo bitno da prodju sto jeftinije a ni sami nisu sigurno koliko je to nesto pogresno. Sto neplatis na mosu platis na cupriji.

26.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi je samo poznato, osnovna stvar je u tome da sve boje za metal imaju razlicita svojstva i upijajuce elemente i da se bas po tom i razlikuju pocenama.

25.01.2017
Todor Markovic

Fora je samo u tome sto su boje za metal uvek bila onako bas skupe i uvek su morale dobro i debelo da se plate.

09.01.2017
Nikolina Pantelic

Boje za metal su uvek nekako bile skupe. Ako se bas za njih odlucite najbolje je da kupite one boje koje su 3 u 1-

06.01.2017
Janko Zivanovic

Ukoliko mene pitate, mogu samo da kazem da su ove boje i vise nego korisne. Bas oz tog razloga treba da potrazite neku bas dobro snabdevenu farbaru.

19.12.2016
Jana Stankovic

Postoje sada one boje 3 u 1 u kojima mozete da dobijete bukvalno sve. Tako da su one za vas sigurno najbolje resenje.

01.12.2016
Petar Jankovic

Licno mislim da je po pitanju boje za metal, ubedljivo najbolje resenje da posetite neku od kvalitentih gvodjara u Beogradu.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko trazite kvlaitetne boje za metal, najbolje je da posetite Giovani Co. To je svakako mesto u koje prema tome mozete da imate puno poverenje.

25.10.2016
Ivan Stojanovic

ne zanm sta se ovo desava ali u danasnje vreme za sta god da se uhvatis moze da nastane neki problem. pre svega cene za boje za metal su po meni u Beogradu preskupe.

30.08.2016
Marko Petrovic

Po pitanju boja za metal najbolje je da kupite one koje u sebi sadrze 3 u 1. Odnosno sve ono sto vam je odmah potrebno kako biste farbanje na najbolji moguci nacin izveli do kraja.

26.08.2016
Dusan Markovic

Po pitanju boji za metal treba da imate na umu da su to tacno odredjene vrste boja u okje mozete imati puno poverenje. Najbolje bi bilo za vas da posetite farbaru Dejan sa Vozdovca i licno se uverite u kvalitet.