Bodeži, kame, stare sablje, sta je sta?

Kada kažemo bodež, mislimo na jednu vrstu noža koja ima dvoseklu oštricu.

Pročitaj više

Izaberite neku od antikvarnica koje u svojoj ponudi imaju BODEŽE, KAME, STARE SABLJE

Beograd

Otkup dragocenosti Antika 011
Ruzveltova 8
Zvezdara Pozovi

Antikvarnica Antika 011 vrši za Vas usluge komisione prodaje i besplatne procene svih vrsta dragocenosti....
Pročitaj više

Pre 15 h poslednji put pozvana firma
Antikvarnica Gadafi
Srđana Aleksića bb (Okretnica autobusa 75)
Novi Beograd Pozovi

Antikvarnica Gadafi se bavi otkupom sledećih vrsta predmeta: vojni predmeti, umetničke slike, satovi, i ostalih predmeta (markice, stari novac, penkala, ogledala)...
Pročitaj više

Pre 20 h poslednji put pozvana firma

Bodeži, kame, stare sablje, sta je sta?

Kada kažemo bodež, mislimo na jednu vrstu noža koja ima dvoseklu oštricu.

U našem tekstu možete da saznate niz korisnih i zanimljivih informacija o bodežima, starim sabljama, otkupu i prodaji bodeža, šta je to kame, koliko može da košta bodež ako odlučite da ga kupite ili date u otkup i slično.

Šta su bodeži?

Na ovo pitanje smo delimično odgovorili u samom uvodu našeg teksta, a možemo da dodamo da je to hladno oružje koje služi u borbi prsa u prsa, i na taj način se probada neprijateljska živa sila.

Interesantna je činjenica da je bodež oružje koje se u toku istorije i istorijskog razvoja, od svih drugih oružja najmanje promenio. Oblik u kome ga zatičemo danas, skoro je isti kao i nekada.

Šta je kame?

Pod imenicom kame, podrazumevamo dvosekli bodež. Takođe, osnovni oblik kame je zadržao kroz vekove.

Otkup kame

Dvosekli bodež, kame, možete da date u otkup u odabranoj antikvarnici. Trgovine starim stvarima će najpre obaviti procenu vrednosti predmeta a zatim vam ponuditi otkupnu cenu.

Prodaja kame

Nakon otkupa, kame će se ponovo naći u prodaji gde čeka kupce, a to su obično ljubitelji starih antikvitetnih stvari.

Otkup bodeža

Antikvarnice su mesta u gradu koja u sebi nose duh nekih davno proletelih vremena. Njihovi najčešći posetioci su strastveni kolekcionari, koje uzbuđuje kontakt sa starim predmetima, koji su odoleli zubu vremena.

Sa druge strane, postoje ljudi koji imaju kod svoje kuće razne vrste bodeža, ali im nisu potrebni, pa žele da ih prodaju, odnosno daju u otkup.

Antikvarnice obavljaju otkup bodeža, i to po veoma realnim cenama. Sve što je potrebno to je da dođete u sedište prodavnice starih stvari i da antikvaru date da proceni koliko vaš bodež vredi.

Prodaja bodeža

Bodeži koji se na opisani način otkupe, posle minimalnog sređivanja, ponovo se nalaze u prodaji gde čekaju ljubitelje starina i antikviteta.

Ukoliko spadate u kolekcionare, antikvarnice su prava mesta na kojima možete da kupite bodeže koji potiču iz nekih drugih vremena, pa ćete tako pronaći razne mornaričke, policijske, paradne i druge vrste ovog hladnog oružja. Bodeži se mogu prodavati sa futrolom.

Koliko mogu koštati različiti bodeži?

Cena bodeža zavisi od više činilaca, kao što je njegova očuvanost, starost i slično. Ipak, možemo reći da je prosečna cena oko 4000 dinara.

Koliko može koštati kame?

Za dvosekli bodež, kame, cena je veoma slična kao i za običan bodež. Na to koliko ćete novca dati za kame, utiče takođe koliko je predmet star, koliko je očuvan i slično.

*Cene za kame i bodeže su prikazane orijentaciono, stoga vam preporučujemo da se za sve informacije dodatno raspitate direktno pozivajući firme - antikvarnice, koje su oglašene ispod teksta koga ste pročitali.

Ostavite komentar
Ocenite tekst