Dodaj firmu

Biopsija testisa Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Biopsija testisa Gracia Medika

Zakažite pregled urologa u savremenoj poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu. Lečenje steriliteta i drugh problema kod muškaraca u vezi sa reproduktivnim organima kod muškaraca.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Biopsija testisa PoliMedik

Polimedik ordinacija bavi se lečenjem uroloških problema, kao i rešavanju problema seksualne disfunkcije, lečenja muškog i ženskog steriliteta, kao i problemima koji su vezani za oblast psihijatrije
Pročitaj više

Cvijićeva 24
Palilula, Beograd

U ovom tekstu biće više reči o muškoj neplodnosti, koja je u savremenom svetu sve učestalija. Saznajte koje su mogućnosti za njenim lečenjem, sta je biopsija testisa, kao i koliko te metode koštaju, gde se mogu obaviti i slične korisne informacije.

Kada se najčešće radi biopsija testisa?

Pozabavimo se najpre temom punkcije spermatozoida. To je tehnika kada se iglom punktira sadržaj iz kanala semenika. Na taj način se želi doći do spermatozoida koji će biti korišćeni tokom vantelesne oplodnje.

Ova tehnika se radi u lokalnoj anesteziji, u ambulanti ili u operacionoj sali. 

Šta je tačno biopsija testisa? Reč je o proceduri gde se takođe koristi određena igla sa žljebom i ona iz testisa uzima tkivo koje se nakon toga ispituje u laboratoriji. Ovim putem se dolazi do spermatozoida.

Iskustva sa biopsijom testisa

Biopsija testisa se izvodi da bi se utvrdilo da li uopšte ima spermatozoida u testisima. Kada se biopsija završi, moguće je da se spermatozoidi zalede, i da se oni kasnije koriste u postupku vantelesne oplodnje.

Da li boli biopsija testisa?

Biopsija testisa ne boli, zbog toga što se izvodi u operacionoj sali, pod totalnom anestezijom. Međutim, neki pacijenti zahtevaju da se zahvat uradi u lokalnoj anesteziji.

Metoda je vrlo korisna iz razloga što se zahvaljujući njoj može ustanoviti da li postoje neka stanja koja kasnije mogu voditi ka malignitetu, ili se može postaviti dijagnoza opstrukcije testisa.

Gde je najbolje raditi biopsiju testisa?

Obično se prvo radi pomenuta i opisana procedura punkcije testisa, pa nakon toga biopsija. Korisno je znati, da se u praksi dešava da se nekoliko puta uradi biopsija testisa, i da se tek onda dođe do potrebnog broja spermatozoida.

Na ova dva načina – punkcijom i biopsijom – trebalo bi da se dođe do željenih spermatozoida, ali ako se u tome ne uspe, tada se pristupa naprednijim tehnikama i metodama.

To može da bude biopsija uz pomoć operacionog mikroskopa. Kada se nekom muškarcu postavi dijagnoza opstrukcije testisa, tada se koristi ovaj postupak.

Postoje i metode punkcije testisa, koje se rade na klasičan način uz dodatak operacionog mikroskopa. Intervencija se radi pod opštom anestezijom.

Još jedna metoda je perkutana epididimalna aspiracija sperme. Tada je potrebno da se utvrdi broj spermatozoida, i postupak se izvodi u operacionoj sali, dok je pacijent pod lokalnom anestezijom.

Biopsiju testisa možemo okarakterisati kao uzimanje isečka sa testisa i histopatološki pregled. Svoje opravdanje za sprovođenjem ova procedura nalazi u činjenici da su ostale procedure isprobane i da nisu dale željene rezultate.

Indikacije za biopsiju su normalna veličina testisa uz normalne vrednosti analize hormona. Kada se uzme isečak, tada se može reći da li spermatogeneza očuvana i koliko, što ima izuzetan značaj kada su prognoze lečenja muškog steriliteta u pitanju.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje su oglašene na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane