Biopsija kože Beograd

Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Biopsija kože
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Biopsija kože

Kod nekih kožnih oboljenja, biće potrebno, po savetu vašeg dermatologa, uraditi biopsiju kože. Biopsija kože je zapravo, uzimanje uzorka obolele kože pacijenta radi postavljanja precizne dijagnoze, koja je neophodna za donošenje odluke o odgovarajućoj terapiji.

Biopsija kože – kako se radi?

Ovu proceduru obaviće dermatolog u lokalnoj anesteziji (kao kod popravke zuba). Nakon injekcije anestetikom, koža se uzima u veoma malom segmentu obolelog dela. Procedura se izvodi posebnim skalpelom ili posebnim kružnim instrumentom. Ovaj uzorak kože se dalje šalje dermatopatologu kako bi bila urađena patohistološka analiza. 

Biopsija kože – koliko traje?

Veoma kratko, oko desetak minuta, kao što smo naveli, bez bola, jer će vam biti data lokalna anestezija. Ukoliko se rana nastala uzimanjem uzorka kože mora zašivati koncem, oni će biti uklonjeni posle sedam do deset dana. Ožiljak koji će biti vidljiv, ali ipak veoma mali u vidu linije, dalje će se tretirati određenim mastima i gelovima koji će doprineti da se on što manje primećuje. 

Biopsija kože – rezultati

Pošto je izvedena ova procedura, na vaše rezultate ćete pričekati od tri do sedam dana. Na osnovu ove patohistološke analize, vaš dermatolog će odlučiti o daljim koracima u vašem lečenju, uz izvršen klinički pregled. 

Biopsija kože – iskustva

Kada je promena na vašoj koži malih razmera, ili se zasigurno može predvideti da će uklanjanje promene u celini biti i terapijska procedura, u tom slučaju se vrši exciziona biopsija. 
Druga vrste biopsije kože jeste inciziona biopsija, koja podrazumeva uklanjanje reprezentativnog dela lezije za patohistološku analizu.

Biopsija kože – cena

Za ovu intervenciju potrebno je izdvojiti u proseku od 5500 do 10000 dinara, cena bez patohistološkog nalaza, do 18000 za biopsiju kože i potkože. 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Marina Dakic
U slucaju da imate odredjenih dermatoloski problema, neki dermatolozi mogu insistirate da uradite bipsiju koze kao bi na sto bolji nacin uspeli da resite taj problem.
Marina Zivkovic
Kako god da okrenete, nije ona ni malo naivna. Sve drugo je samo gubljenje vremena sto se mene licno tice. Naravno da je kod ove biopsije veoma vazno da vam ta dermatoloska ordinacija koja to radi zaista i vise nego profesionalne.
Milen Jovanovic
Koliko mi se samo cini, nije ona bas toliko povoljna kao sto bi u nekom slucaju mogla da bude.
Jovana Milinkovic
U svakom slucaju nije ona ni malo jednostavna. Ukoliko se opet ne odlucite za to da je na vreme uradite, uvek se na kraju mozete izloziti riziku da se pokajete.
Filip Milutinovic
Koliko mi je samo poznato, ona je uvek bila i vise nego skupa. Sve je to po meni izazivalo ozbiljne nedoumice i probleme, da ne kazem izazove kao sto je to sada moderno.
Lea Stankovic
Kako god da okrenete, nije ona nesto bas toliko jefitno za lecenje i primenu.
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju je ona nesto sto treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Simona Vucinic
Po meni, ona u svakom slucaju treba da se debelo plati. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
Kako god da okrenete, ona u svakom slucaju treba da se debelo plati.
Marta Dencevic
U svakom slucaju je moje licno misljenje da se biopsija koze moze uraditi bez nekih vecih problema.
Janko Zivanovic
Koliko mi se samo cini, sto se tice bipsije koze, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko losije resenje.
Ljubinka Sreckovic
Licno mislim da je koliko mi se samo cini, biopsija koze ipak nesto sto bas onako posebno mora da se plati i sto bas nije jeftino.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, ovde je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo i nije bas toliko vazno.
Nikolina Pantelic
Ovo mora malo da boli sigurno ali nijke sigurno nista bas toliko strasno.
Ivan Stojanovic
Bipsija koze je ipak nesto sto ce vam lekara naloziti u slucaju portencijalno nekih tezih oboljenja koze. Samo u tom slucaju je veoma vazno da se posavetujete sa nekim strucnim i proverenim mestom.
Jana Stankovic
Po pitanju biopsije koze, samo treba da posetite cenatar za dermatologiju Elpida.
Biljana Brankovic
Ukoliko vam je vec potrebna kvalitetna biopsija koze, onda svakako treba da posetite ordinaciju Derma san.
Marko Petrovic
UKoliko lekar posumnja da mozda imate neko teze oboljenje, onda ce u svakom slucaju naloziti da vam se uzme uzorak koze. Taav jedan postupak se naziva biopsija koze.
Dusan Markovic
Po pitanju biopsije koze mogu slobno da kazem da je to jedan poprilicno zahtevan tretman koji mora da se sprovede kako bi se na pravi nacin resilo pitanje i ispitao tacno problem.
Ivana Petrovic
U slucaju da imate odredjenih dermatoloski problema, neki dermatolozi mogu insistirate da uradite bipsiju koze kao bi na sto bolji nacin uspeli da resite taj problem.