Biopsija grlica materice Beograd

Adresa: Palmotićeva 33/1
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Gajeva 10-12, ( u blizini Djeram pijace )
Beograd
Adresa: Golsvordijeva 6
Beograd
Adresa: Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Beograd
Adresa: Koce Popovica 7
Beograd
Adresa: Bulevar Despota Stefana 204 z
Beograd
Adresa: Požeška 67a, Banovo Brdo
Beograd
Adresa: Cvijićeva 84a
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Beograd
Adresa: Baba Višnjina 37
Beograd
Adresa: Alekse Nenadovića 8 i Gandijeva 122g
Beograd
Adresa: Skerlićeva 12
Beograd

Biopsija grlica materice Novi Sad

Adresa: Temerinska 55
Novi Sad
Adresa: Uroša Predića 4
Novi Sad
Adresa: Kosovska 7a
Novi Sad
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Biopsija grlica materice
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Biopsija grlica materice

Kada se na kolposkopskom pregledu (pregled grlića materice i dela vagine, specijalnim aparatom kolposkopom, koji uveličava sliku od 6-40 puta), uoči „loša“ ranica, odnosno tkivo koje izgleda sumnjivo, sa tog mesta uzima se delić tkiva, a ta procedura naziva se biopsija.
Cilj biopsije kao dijagnostičke metode jeste da saznamo kakve se ćelije nalaze na mestu biopsije.
Ova intervencija se može izvesti na nekoliko načina. Kod klasične biopsije materijal se dobija tako što se tkivo čupa klještima. Međutim, verovatno vam je ovo zazvučalo kao pomalo zastarela metoda, i u pravu ste, jer velika većina ginekologa danas, ovaj način smatra prevaziđenim.
Drugi, savremeniji način jeste biopsija laserom. A treći, najsavremeniji, je biopsija radio-frekventnim nožem. Delić tkiva se uzima žičanom omčicom kroz koju prolazi specijalna struja. Instrument istovremeno seče tkivo i zaustavlja krvarenje. Pošto se ova intervencija radi pod lokalnom anestezijom, možemo reći da je praktično bez ikakvih bolova za pacijentkinju. 

Biopsija grlića materice – rezultati

Na opisan način uzeto tkivo grlića materice, šalje se dalje na histo-patološki pregled. Prilikom ovog pregleda, patolog utvrđuje da li se na uzetom uzorku nalaze normalne, zdrave ćelije, ili izmenjene. Ćelije na kojima je došlo do promena, analiziraju se i utvrđuje se stepen njihove izmenjenosti. Ovo je veoma važno jer su upravo te promene „okidač“ da se razvije rak grlića materice. Takođe, ova analiza predstavlja i osnov kada se radi o tome kakva će terapija dalje biti preduzeta.

Biopsija grlića materice – lečenje promena

Moguće je reagovati na nekoliko načina. Ukoliko su ćelije po mišljenju i nalazu patologa samo malo izmenjene, biće dovoljno spaliti tu uočenu promenu na grliću materice i njenu užu okolinu. Ovim spaljivanjem, lečenje se smatra završenim. Možda vas je malo uplašila ta reč „spaljivanje“, ali ta tehnika se zapravo izvodi laserom ili radio-nožem, što se smatra najsavremenijim pristupom. Ceo postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, te neprijatnosti i bola za pacijentkinju nema.
U drugom slučaju, ako su nalazi patologa posle biopsije ukazali da su ćelije znatno izmenjene, potrebno je uraditi konizaciju grlića materice. Šta znači konizacija? To je postupak pri kome se seče i odstranjuje promena na grliću materice sa zonom okolnog zdravog tkiva. 
U trećem, i najlošijem slučaju, patolog može konstatovati da su ćelije tkiva uzetog radi biopsije, obolele, odnosno, da se razvio invazivni karcinom. Primeniće se konizacija, zapravo, hirurškim zahvatom se odstranjuje (amputira) vaginalni deo grlića materice u obliku kupe ili konusa. 

Biopsija grlića materice – oporavak

Kada se uradi ova procedura, očekivani simptomi kod pacijentkinja su bolovi i krvarenja. Takođe, prva sledeća menstruacija može biti obilnija. Nakon mesec dana od intervencije biće vam zakazana prva kontrola, a posle u dogovoru sa vašim lekarom. Kontrolni pregled se obavlja tako što se vrši kolposkopija sa Papanikolau testom. Ukoliko Papa test bude loš i posle ove intervencije, može se raditi rekonizacija. 

Biopsija grlića materice – cene

Cene se kreću u rasponu od 9500 do 16000 dinara za biopsiju grlića i histološki pregled.
 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.
 

Iskustva i komentari posetilaca

Snezana Aleksic
Ukoliko vam je potreban biopsija grlica materice, onda je svakako najbolje da se obratite nekoj proverenoj zdravstvenoj ustanovi. U proseku se cene krecu od nekih 15000 dinara pa na vise.
Milen Jovanovic
U svakom slucaju mora ona da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Jovana Milinkovic
Kako god da okrenete, ona nije ni malo naivna ali ni jeftina. Nije to po meni realno ni ocekivati.
Filip Milutinovic
Ako je nesto skupo u danasnje vreme onda je to biopsija grlica materice. Nema tu po meni nista neobicno.
Lea Stankovic
Po pravilu, ako vec do ovoga dodje, sigurno je kvalitet i vise nego vazan. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.
Mihajlo Nastasovic
Sto se grlica materice tice, sigurno je samo to nesto sot moze i treba da vas posebno muci.
Simona Vucinic
Ona u svakom slucaju treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
Ona jeste jako skupa ali su pare u ovom slucaju potpuno nebitne.
Marta Dencevic
Ovo zaista treba da vam uradi neki bas veliki profesionalac.
Janko Zivanovic
Moje je licno misljenje da kako god da okrenete, biopsija grlica materice je nesto sto mora ozbiljno da se plati. Drugacije to ne moze da funkcionise.
Ljubinka Sreckovic
U svakom slucaju je ovo posebna vrsta biopsije koja je veoma osetljiva i bas iz tog razloga ne moze svako da je uradi kvalitetno.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, ovo je ipak posebna vrsta biopsije u ciji kvalitet je ipak najbolje da se pre ili kasnije sami uverite. Sve drugo onda i nije bas toliko vazno.
Nikolina Pantelic
Ovo je zaista posebna vrsta bipsije koja mora da se uradi pod anestezijom.
Ivan Stojanovic
Po pitanju biopsije grlica materice, samo treba da znate da je potrebno u slucaju i najamnjih problema idete kod ginekologa a ne da cekate da vam se problem samo uveca.
Jana Stankovic
Po pitanju biopsije grlica materice, bukavlno jedno od najboljih resenja je da posetite ginekolosku ordinaciju Jevremova i da se bas na tom mestu odlucite za kvalitet.
Biljana Brankovic
Po pitanju kvalitetne bipsije grlica materice, ubedljivo je onda najbolje resenje da se oko toga posavetujete sa nekim strucnim licem koje primera radi radi u ordinaciji dr. Djordjevic.
Marko Petrovic
Biopsija grlica materice nije toliko zahtevan i tezak postpupak. Njega ginekolog moze da nalozi u razlicitim situacijama. Zbog toga je potrebno da po ovom pitanju u svog kinekologa mozete da imaze puno poverenje.
Dusan Markovic
Bipsija grlica materice je jedan zahtevan ali ne preterano slozen zahvat. On se u principu koliko j emni poznato praktikuje kada je potrebno da se utvrde da li zena boluje od nekih najtezilj bolesti. Neka prosecna cena iznosi oko 250 eura.
Marina Zivkovic
Ukoliko vam je potreban biopsija grlica materice, onda je svakako najbolje da se obratite nekoj proverenoj zdravstvenoj ustanovi. U proseku se cene krecu od nekih 15000 dinara pa na vise.