U ponudi se može pronaći mnogo različitih tipova viljuškara, a jedan od njih je i elektro viljuškar koji koristi baterije prilikom rada. Bez viljuškara se savremeno poslovanje teško može zamisliti jer su to radne mašine koje lako manipulišu robom velike težine, brzo vršeći transport, utovar, istovar, pretovar...

 

 

Da nemate viljuškare, bilo bi vam potrebno mnogo radnika, pa ni tada posao ne bi bio završen kako treba. Sve što želimo da kažemo jeste da su viljuškari nezamenljivi deo vašeg „radnog kolektiva“.

Baterija za viljuškare

Firme koje se bave prodajom baterija za viljuškare u svom proizvodnom programu imaju i trakcione baterije raznih tipova kao i punjače za sve tipove elektro viljuškara. U zavisnosti od vaših potreba, mogu vam biti ponuđene ćelije za baterije, kompletne formirane trakcione baterije kao i punjači. 

Sada ćemo reći par reči o pominjanim trakcionim baterijama. One se mogu isporučiti sa fleksibilnim ili olovom nalivenim konektorima, sistemom za automatsko dolivanje vode, a sve u zavisnosti od zahteva klijenata.

Osnovne karakteristike trakcionih baterija bi bile: umeren rast temperature tokom punjenja, kraće vreme punjenja i ušteda energije (punjenje je skraćeno za 20 posto), sprečena je stratifikacija elektrolita, manja je potrošnja vode čak do 70 posto. 

Trakciona baterija poseduje visoke performanse i duži vek trajanja, ima sposobnost bržeg vraćanja u operativni rad, što znači povećanu raspoloživost baterije, poseduje manje zahteve za održavanjem, što implicira manje rashode koji se tiču održavanja i na kraju, tu je i garantni rok na tri godine, na kompletne baterije i na pojedinačne ćelije.

Revitalizacija baterije

Šta je zapravo baterija? To je elektrohemijski izvor energije koji oslobađa električnu energiju na kontrolisan način. Akumulator to čini kao pretvarač električne energije u hemijsku energiju i obratno.

 

 

Kako se baterija troši i koristi, dolazi do postepenog procesa kristalizacije i taloženja takozvanog sulfata na elektrodama. To bi značilo da kristalizacija onemogućava normalan rad baterije.

Ovakve baterije će vam stvarati niz problema kao što su povećana temperatura, mehanička oštećenja unutar ćelija, stvaranje kratkih spojeva, te ogroman pad kapaciteta.

Pošto smo objasnili šta je to kristalizacija, sada ćemo reći zašto je revitalizacija baterije za viljuškare neophodna.

Naime, revitalizacija se može drugačije nazvati desulfatizacijom. To je elektro proces visoko tehnološko kompjuterizovane opreme koja velikom kontrolisanom strujom i precizno određenim periodima vrši rastvaranje sulfata. 

Koje su prednosti revitalizacije baterije?

Nakon završenog procesa koji je opisan, dolazi do uštede energije, dužeg veka trajanja baterije, maksimalnog povećanja kapaciteta i do čiste olovne ploče unutar ćelije.

Baterije za viljuškare – cena:

Za najmanje električne viljuškare, cena baterije je oko 750 evra u proseku, pa sve do 7000 do 8000 evra za viljuškare velike nosivosti, od 3, 4, 5 tona. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Baterije za viljuškare
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

31.10.2018
Uros Vukicevic

Ukoliko su vam potreben kvalitetne baterije za viljuskare, onda je najbolje da svoje poverenje ukazete Bel Com. To mesto se bavi popravkom, odnosno servisom viljuskara i to po veoma povoljnim cenama.

15.09.2017
Stojance Ristovski

baterije za viljuskare su cesto veoma zahtevne. Potrebno je naravno da se na sto je moguce pre opredelite za neki bas dobar kvalitet i vise nista po tom pitanju dalje ne brinete.

19.05.2017
Jovana Milinkovic

Ukoliko mene licno pitate, ove baterije su zaista nesto posebno.

08.05.2017
Milen Jovanovic

Ove baterije su nesto sto bi posebno trebalo da se plati u svakom slucaju.

24.04.2017
Lea Stankovic

Sto se mene licno tice, kako god da okrenete, baterije za viljuskare i nisu bas previse skupe.

10.04.2017
Filip Milutinovic

Problem je pre svega u tome da su ove baterije zaista nesto sto nije ni malo jeftino kako god da okrenete.

23.03.2017
Simona Vucinic

Problem je pre svega u tome sto se cesto ove baterije veoma brzo potrose.

10.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se ovih viljuskara tice, veoma je bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

06.03.2017
Marta Dencevic

Nisu sve baterije za viljuskare toliko slicnog kvaliteta kao sto mozda mnogi ljudi mislie.

15.02.2017
Todor Markovic

ovo su pre svega i vise nego posebne baterije. ako se vec za njih odlcuite, sigurno se necete pokajati.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi je poznato, nije samo stvar u tome da se baterija za viljuskar isprazni, vec je stvar u tome da ona debelo kosta.

19.01.2017
Janko Zivanovic

Koliko samo mogu da vidim, ovo je posebna vrsta baterija u kju treba da imate puno poverenje.

30.12.2016
Nikolina Pantelic

Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet.

14.12.2016
Petar Jankovic

Ako mene pitate, veoma je vazno da se ove baterije redovno dopunjuju. U slucaju zamene najbolje bi bilo kada biste mogli da ih pronadjete negde polovne ali bas onako dobro ocuvane.

28.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju kvalitetih baterija za viljuskare, samo treba da posetite servis Inter Hermes i bas se na tom mestu uverite u kvalitet.

09.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko su vam potrebne kvalitetne baterije za viljuskare, onda je definitivno najbolje da posetite Big mehaniku i da se bas tamo licno uverite u kvalitet.

20.09.2016
Ivan Stojanovic

Koliko je vazno da imate neki kvalitetan viljuskar isto tako je vazno i da imate neko provereno mesto na kojem na kvalitetan nacin mozete da dopunite bateriju.

17.08.2016
Marko Petrovic

Ukoliko trazite da kupite kvalitetne baterije, onda je u svakom slucaju da ne stedite novac i da kupite iskljucivo one koje su kvalitetne i koje bi dugo, dugo mogle da vam traju. U tom smislu je najbolje da posetite mesto kao sto je primera radi BT comapny i licno se uverite u kvalitet.

15.07.2016
Dusan Markovic

Ukoliko su vam potreben kvalitetne baterije za viljuskare, onda je najbolje da svoje poverenje ukazete Bel Com. To mesto se bavi popravkom, odnosno servisom viljuskara i to po veoma povoljnim cenama.