Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Baterije za mobilne telefone
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Baterije za mobilne telefone

Mobilni telefon se samo zove telefon, inače to je jedan multipraktik uređaj uz pomoć koga možemo raditi mali milion stvari, za koje su nam nekada bili potrebni odvojeni aparati.

 

 

Šta sve možemo uz pomoć jednog smart telefona sa internet konekcijom? Najpre, da razgovaramo, šaljemo sms poruke; priča može teći i preko Viber-a, WhatsApp-a, kao i razmena poruka i slika; lako ćemo se fotografisati, praviti selfije i sve ostale slike visoke rezolucije, zatim, kvalitetne video zapise; uz pomoć mobilnog aparata, surfovaćemo internetom, biti povezani na sve društvene mreže; tu je mali milion raznih aplikacija, u mogućnosti smo čak i da izmerimo krvni pritisak ili da brojimo koliko smo koraka prešli, te koliko kilometara i količinu kalorija koje smo sagoreli i to su samo neki od primera; u mogućnosti da smo da putem velikih ekrana naših telefona gledamo i TV program, kao i filmove... 

Dakle, pošto je upotreba mobilnog telefona praktično neograničena, za to nam je potrebna izdržljiva baterija, jer znamo da smart aparati vrlo brzo „vuku“ energiju. 

Baterije za mobilni 

Postoje tri vrste baterija za mobilni telefon a to su:

- Obične

- Pojačane

- Originalne baterije

Radni vek obične baterije je od 500 do 2000 punjenja. One su odličnog kvaliteta i dobro menjaju originalnu bateriju.

Razlika između pojačane i obične baterije je u tome što su pojačane za jednu nijansu sa višom cenom, a kapacitet im je isti kao što ga ima originalna baterija.

Baterije za mobilne telefone su sačinjene od visoko kvalitetnih ćelija i mogu vam služiti veoma dugo, bez obzira na dinamiku upotrebe vašeg aparata. Uvek je dobro izabrati one prodavnice koje nude najbolji odnos cene i kvaliteta, a i važno je da možete da se oslonite na stručna lica koja vam mogu dati i najbolje savete u vezi baterije za vaš mobilni telefon.

U bogatoj ponudi prodavnica mobilnih telefona, možete pronaći baterije za Samsung mobilne telefone, baterije za iPhone, HTC baterije, Sony baterije, baterije za Huawei mobilne telefone, Blackberry baterije, baterije za Lenovo mobilne telefone, ZTE baterije, Vodafone baterije za mobilne, Nokia baterije, Alcatel baterije, LG baterija za mobilni telefon, Microsoft baterije za mobilne...

Formiranje baterije na mobilnom telefonu

Danas svi telefoni imaju litijum-jonske baterije (Li-ion), i kod njih, za razliku od nekadašnjih baterija, bitno je da se samo prvi put dobro napune, i to ne 12 sati, već samo dok telefon ne pokaže da je baterija puna. Svaki telefon u sebi ima kolo punjenja baterije, koje samo reguliše struju punjenja i u trenutku kada se baterija napuni, kolo punjenja automatski prekida punjenje.

Tipovi baterija za mobilne telefone

Spomenimo NiMh – Nikl metal hidridne baterije i Li-Polymer baterije.

 

 

NiMh baterije, za njih možemo reći da su ih zamenile litijum-jonske baterije. Nikl metal hidridne baterije su imale široku primenu u poslednjoj deceniji prošlog veka.

Kao što smo naveli, litijum-jonske baterije su danas najzastupljenije u mobilnim aparatima. Ove baterije se koriste u laptopovima, MP3 plejerima, tablet računarima, automobilima na strujni pogon... 

Ono što je zanimljivo kod ove baterije kada su mobilni telefoni u pitanju, jeste što ona dostigne veoma brzo 70-80% kapaciteta, za sat do sat i po vremena, ali da bi se napunila do kraja, potrebno joj je još toliko.

I na kraju, Li-Polymer baterije, su baterije koje karakteriše veći kapacitet, manji trošak proizvodnje, kao i mogućnost oblikovanja u proizvoljne oblike. Sa Nokia modelom 6310 Li-Polymer baterija se pojavila prvi put, i mogla je da traje i po dve nedelje u zavisnosti od upotrebe telefona. 

Kada govorimo o novijim modelima telefona, Li-Polymer baterija se koristi kod iPhone 4, iPhone 4s, HTC One X i sl.

Baterije za mobilne telefone – cena:

Potrebno je izdvojiti u proseku od 1000 do 2460 dinara, za originalne baterije.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice mobilnih telefona ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

06.08.2018
Snezana Aleksic
Alex mobil radnja koja se nalazi u centru Beograda ima najpovoljnije i najkvalitetnije baterije za mobilne telefone u gradu. sve pohvale i preporuke.
02.11.2017
treba mi baterija za sony xperia lt30 hitno
02.11.2017
treba mi baterija za sony xperia lt30 hitno
28.04.2017
Ivana Petrovic
Naravno da su ovo i vise nego dobre baterije od kojih ne postoji nista bolje.
28.04.2017
Marina Zivkovic
U svakom slucaju su ove baterije i vise nego nesto sto je lagano. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
18.04.2017
Petar Jankulovski
Ako nesto valja u celoj prici onda us to baterije za mobilne telefone. Po meni su one zaista nesto posebno u sta svakako da mozete da se sa punim pravom uverite.
31.03.2017
Jovana Milinkovic
Po pravilu su ovo veoma vazne baterije u ciji kvalitet je ubedljivo da se najbolje sami uverite.
17.03.2017
Stojance Ristovski
Pre svega svima mogu slobodno da kazem da je sto se ovih baterija tice, kvalitet nesto sto je manje vise svima potrebno.
16.03.2017
Lea Stankovic
Po meni je sto se tice ovih baterije bar situacija jasna. One su zaista odlicnog kvaliteta.
27.02.2017
Milen Jovanovic
Naravno da je sto se tice ovih baterija, veoma vazno da se pune na pravi nacin. Od tga nema nista bolje.
08.02.2017
Simona Vucinic
Koliko mi je samo poznato, sto se tice iPhone, samo je bito da ga punite na punjac. Sve drugo je manje vazno.
30.01.2017
Filip Milutinovic
Ako vec imate kvalitetan iPhone, samo treba da znate da sve baterije jako puno kostaju i da bas iz tog razloga treba da iPhone da koristite kvalitetan punjac.
25.01.2017
Sasa Markovic
gde mogu da se kupe baterije za DANEW I POLAROID mobilne telefone
25.01.2017
Sasa Markovic
gde mogu da se kupe baterije za DANEW I POLAROID mobilne telefone
25.01.2017
Sasa Markovic
gde mogu da se kupe baterije za DANEW I POLAROID mobilne telefone
25.01.2017
Sasa Markovic
gde mogu da se kupe baterije za DANEW I POLAROID mobilne telefone
12.01.2017
Marta Dencevic
najvaznije je od svega je bateriju svog mobilnog telefona punite uz pomoc originalnog punjaca za taj model telefona a ne nekog kineskog.
12.01.2017
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju su baterije za mobilne telefone, nesto sto jako puno kosta. Akos e za njih odlucite sigurno se necete pokajati.
22.12.2016
Ljubinka Sreckovic
Po pitanju baterija za Iphone, to bar u ovom slucaju vise nije toliko veliki problem. Sa sreca pa ovakvih telefona u danasnje vreme ima na svakom koraku. Pri tome, zaista je potrebno da za njih imate dovoljno novca.
06.12.2016
Todor Markovic
Koliko mi je samo poznato, polovne baterije za iPhone mobilne telefone mogu da budu popirlicno pouzdane i da bas dugo traju.
18.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitanju baterija za mobilne telefone, idealno je resenje da posetite radnju koja se zove Sistem:I i sigurna sam da cete tamo naci kvalitetnu beteriju za iPhone.
31.10.2016
Jana Stankovic
Koliko je meni poznato, Iphone ima veoma kvalitetne mobilne telefone. Takodje ako je istina ono to pricaju, iPhone ima i veoma izdrzljive i kvalitetne baterije.
31.10.2016
Biljana Brankovic
Problem je u tome sto bi po pitanju pravilne upotrebe telefona i punjenja trebalo da se posavetujete sa nekim strucnim licem ili da vas br prodavac uputi na licu mesta.
08.09.2016
Janko Zivanovic
Koliko mogu da vidim ljudi generalno imaju dosta problema sa baterijama za mobilne telefone. Kako bi vas baterija dobro sluzila veoma je vazno da je punite na adekvatan nacin, odnosno toliko samo koliko je dovoljno da se napuni.
07.09.2016
Ivan Stojanovic
Ukoliko planirate da kupite kvalitetne i proverene baterije za mobilne telefone onda je najbolje da proverite neko od vodecih mesta u ovoj oblasti u Beogradu.
03.08.2016
Marko Petrovic
Veoma je vazno da kada pricamo o baterijama za mobilne telefone kupujete iskljucivo proverene baterije. Pored toga, vazno je da se telefon puni na pravilan nacin kako ne bi doslo do ostenja baterije.
02.08.2016
Dusan Markovic
Koliko je peni poznato iPhone ima veoma kvalitetne baterije za mobolne telefone. Ukoliko odlucte da posetite neki od tih centara u kojima se prodaje ovaj tip telefona, onda je u svakom slucaju potrebno da se unapred dobro raspitate.
04.07.2016
Petar Jankovic
Uvek kada kupim nov telefon, relativno brzo pocnem da imam problem sa baterijom. Pre svega, mislim da je to posledica moje licne nemarnosti posto ne punim telefon na pravilan nacin.